Del gjerne:

Hipp hurra – endelig ble det skitur på Dicte og meg! Vakre Vikerfjell første tirsdag etter nyttår, var slettes ikke feil for årets første skitur. Vel og merke om man liker å ha fjellet og løypene for seg selv da… “Vinter og sne, tra la la la la suser avsted…”. Jeg tok meg selv i å tralle og synge, mens jeg staket avgårde mellom snøtunge granbusker. Jeg hadde rett og slett glemt hvor ufattelig vakkert et slikt vinterlandskap kan være – og hvor utrolig morsomt det er å gå på ski. Selv minus 13 kunne ikke dempe begeistringen.

Det er seriøst altfor sjelden man benytter seg av dette flotte fjellområdet, et “steinkast” unna Hønefoss. Det tok meg 40 minutter fra jeg kjørte ut porten hjemme, til jeg hadde parkert ved skitrekket på Ringerudsetra. Med den bratte og svingete adkomsten, var jeg imidlertid glad for at bonden hadde gjordt seg flid med brøytinga, og at jeg selv stilte godt skodd og med 4WD. Foreløpig er det klargjort en rundløype på fem kilometer, via Tosseviksetra, noe som var mer enn nok til å gi mersmak. Grunneier Ole Ringerud setter stor pris på å endelig kunne ta i bruk løypemaskina og priser seg lykkelig over væromslaget, og lover utvidet løypekapasitet til helgen. Enkelte gresstuster stakk fortsatt opp her og der, og litt isete var det over myrene – men ikke verre enn at det kunne forseres  uten å gjøre skade på hverken utstyr eller smøring.

vik2

vik7

vik6

vik3

vik1

vik19

vik5

vik4

Bonus for dagens utflukt, var et “matauke-stopp” hos Villfisken. Delikatessebutikken beliggende langs E16 ved starten av Sperillen, har et spennende utvalg av matvarer med den norske naturen som leverandør. De fleste av produktene er egenprodusert på stedet, med sik fra Sperillen som en av sine spesialiteter. Innehaver, Kari Tyse, forteller at 80-90 prosent av kundene er hyttefolk som fyller opp bilen med delikatesser på vei til fjells, de fleste faste kunder. Og det er forståelig nok. For du skal vite hva du får her, for ikke å kjøre forbi det litt unnselige butikklokalet langs veien. Så folkens, jeg kan bare komme med følgende råd. Når du ser et gammelt falleferdig rødt hus med stor plakat med Villfisken på husveggen (utrolig kult faktisk), er det bare å starte nedbremsingen. Da nærmer du deg – og det du får kjøpt her vil du ikke gå glipp av…

vik18

vik17

vik15

vik13

Kari Tyse er som regel selv å finne bak disken, og i dag var intet unntak. Selv om utvalget toppes mot helgeutfarten, kunne hun friste med fiskesuppe, nystekte gjeddekaker og ørretburgere. Jeg fikk plukket med meg diverse go´saker, inkludert paté, ørretmousse, gravet sikfilet, krepsesalat og selvsagt den prisbelønte norske løyromen av Lagesildrogn fra Mjøsa. Også noen oster fra nærliggende ysterier fikk plass i posen. Det er jo tross alt viktig med en forsiktig overgang til hverdagen etter julens utskeielser, og da er det jo lov å kose seg litt ekstra. Særlig etter en lengre skitur…

Villfisken har følgende åpningstider:

Mandag – Torsdag: 09 – 17
Fredag: 09 -20
Lørdag: Stengt
Søndag: 13 – 20

Ta turen innom. Om du er på vei til fjells, eller rett og slett har lyst på en hyggelig 20 minutters biltur fra Hønefoss. Du kommer ikke til å angre!!!

vik12

vik11

villfisk

vik14

vik10

 

 

 

Del gjerne: