Del gjerne:

De som har fulgt meg her på bloggen en stund, vet at jeg er veldig begeistret for Vikerfjell. Det er flere grunner til det – og nå har jeg jammen fått én til … Vesentlig for min begeistring, er det å kunne sette seg i bilen hjemme i Hønefoss og kjøre i kun 45 minutter, så er jeg på fjellet. Og i det du svinger av fra E16 et lite stykke etter Hallingby, og kjører vestsida av Sperillen, så er kjøreturen bare et vakkert vintereventyr. Dette er virkelig en opplevelse i seg selv!

Denne gangen valgte jeg Skarrudåsen, i den nordligste delen av Vikerfjell. Det var faktisk første gangen Dicte og jeg gikk på ski i dette området. Men den egentlige grunnen til dette valget, var at vi ville opp og se den nye flotte skistua, Skarrudsetra, til Gunvor Gamkinn og Egil Eriksrud.

Det ble vel verdt turen på alle måter. Men først skitur – deretter vaffel …

Vaffel i sikte

Responsen fra Dicte sier vel egentlig alt – ski på Vikerfjell er tommel opp! Utgangspunktet vårt var parkeringsplassen ved Killingtjern. Strategisk bra valg, med flere veivalg og kort vei til vafler etter endt skitur. Værmessig hadde jeg ikke valgt den beste dagen. Tett snødrev gjorde føret noe trått, med et solid lag med nysnø i sporene. Da er det godt at løypemannskapet hadde gjort et solid grunnarbeid på forhånd. Skituren ble super den!

Det fire veier som fører til Vikerfjells skiløyper. Eller det vil si fem, hvis du tar med Nes. Herfra har du mange muligheter. Fra Skarrudåsen kan du fint nå Treknattene, eller ta deg opp til Jøranfisen, Vikerfjells høyeste topp. Eller, som vi gjorde denne snøfylte dagen, holde oss nede i det lette terrenget, på grensen mellom skog og fjell. Her er det rett og slett noe for enhver smak!

Og så da, etter en strålende skitur til Vikersetra, så var det endelig dags for vaffel hos vertskapet på Skarrudsetra.

En drøm blir virkelighet

Skientusiaster på Vikerfjell har lenge kunnet glede seg over servering på Ringerudsetra og Tosseviksetra. Og nå, endelig, kan du også få en velfortjent belønning på Skarrudåsen. Jeg vet at Gunvor og Egil har gledet seg lenge til dette; planene og drømmene har de hatt i årevis …

Skarrudsetra er utvilsomt et område i stor utvikling. Det er vel ikke tvil om at Norhus’ store hyttesatsing ved Killingtjern, har gitt dette området et skikkelig løft, og dermed også bidratt til å gjøre planene om skistua gjennomførbare. Fellesaktiviteter, som blant annet et skilekeland, har slått an hos barna – og hos de voksne, som nå kan kose seg med å observere barna, mens de nyter servering og gjestfrihet på Skarrudsetra.

“Hva – finnes det noe sånt oppå her …?”

Responsen har ikke latt vente på seg, og valg av åpningshelg var nok ikke tilfeldig. Første vinterferiehelg for Oslo og Akershus, og flust med folk på hyttene. I tillegg har rikelig med forbipasserende dagsturister, som meg selv, funnet veien. Da jeg besøkte skistua, kunne vertskapet melde om fullt trøkk hele uken. Tilbudet om servering på denne delen av Vikerfjell viste seg å være mer etterlengtet enn de hadde våget å håpe og ble mottatt med stor begeistring.

Begeistret ble jeg selv også. Det første som slo meg da jeg kom innenfor dørene, var assosiasjoner til en “mountainlogde”. Jeg sa det – og jeg var tydeligvis ikke den første; – Hva, finnes det noe sånt oppå her…?

Egil har selv stått som byggherre, og Gunvor, som i tillegg driver Vikerfjell Lys og Hyttebutikk, har under hele prosessen bidratt med bevisste meninger rundt den estetiske utformingen. Resultatet er rett og slett imponerende vakkert!

Solid familieforetak

Både små og store i familien Gamkinn/ Eriksrud har vært, og er, lykkelige bidragsytere i det nye familieforetaket. Familiens eldste sønn, Ola Edvard, er gjerne å finne både bak og foran disken når han har fri fra skolen. Han trives godt med det og kan nyte godt av sin jobberfaring fra Brasserie Fengselet på Hønefoss. Minstemann, Oskar, løper smilende fornøyd mellom skileiken, skiløypene og skistua. Skulle behovet melde seg, ja, så er han slettes ikke fremmed for å gi en hjelpende hånd.

Så – gratulerer så mye Gunvor og Egil, med vakre og imponerende Skarrrudsetra. Byggeperioden, som har vart siden juni 2017, er over – men det er nå det begynner.

I vinterferien og påsken holder Skarrudsetra åpent hver dag. Resten av skisesongen holder de åpent lørdag og søndag.

Gratulerer også til hele Vikerfjell, som samlet sett har tatt et kjempesprang videre mot det å kunne kalle seg en komplett fjelldestinasjon.

Les mer om Vikerfjell HER

Del gjerne: