Del gjerne:

Jeg er så utrolig glad i alle mine gode venninner. ” Hver gang vi møtes, har vi det bra. Vi e venna førr livet. Sånne e gode å ha.”, synger Halfdan Sivertsen. Det er jeg så hjertens enig i – og nettopp slike venner er jeg så heldig å ha …

For ganske nøyaktig tretti år siden, startet vi en “venninneklubb”. Noen av oss hadde vært venner siden første skoledag, mens andre kom til underveis. Dette er en av de store godene jeg føler jeg har ved å vokse opp på “landet”. Det å leve tettere på hverandre under mindre forhold, og være tilgjengelig for hverandre gjennom livets ulike faser. Det gjør det enklere å både pleie og bevare et livslangt vennskap. Det har vår “venninneklubb” nå klart i tretti år. Feiringen – ja, den la vi til Italia og vakre Alassio.

tur1

tur8

Bevar vennskapet …

I en årrekke har vårt vennskap tålt periodevise separasjoner og overlevd livshendelser som har kunnet skape avstand. Jovisst har noen av oss mer kontakt i det daglige enn andre, men det har ingen betydning. Når vi er sammen, er det OSS. Vi er ikke unike – men har hatt viljen til å skape et varig vennskap, til tross for ulikheter og utfordringer på veien. Det handler om å bry seg!

Så kan man undres; hvorfor akkurat oss? Seks jenter som på mange måter er svært ulike. Tja, jeg er jammen ikke helt sikker, men kanskje det nettopp er forskjellene som krydrer vennskapet. Det som imidlertid er helt sikkert, er at årevis med opplevelser, både gode og mindre gode, har styrket samholdet. Sammen har vi gått gjennom forelskelser og kjærlighetssorg, bryllup og begravelser, barnefødsler og barnebarn, utdannelse og karrierer, reiser og det å sette bo.

Engasjement, ærlighet, tillit, lojalitet og tilgjengelighet er viktige ingredienser for å skape varige vennskap. Det å finne mennesker vi rett og slett trives å tilbringe tid sammen med – men hvor det også er rom for avstand …

tur19

Tidenes bursdagsfeiring

Det gjør så ufattelig godt å kunne slippe løs lattermusklene. Kanskje det er nettopp det som er oppskriften på vår suksess. Vi ler veldig mye sammen! Vi ler med, av og om – men alltid godhjertet. Når man i tillegg kan gjøre det langs en strand i Italia, da blir det rett og slett fullkomment.

De reisene som vi har gjort sammen, har vært både varierte og ikke minst særdeles vellykkede. For at det skal skje, kreves det god planlegging. Vi bruker gjerne god tid til å bli enige om reisemål og ikke minst lage et budsjett tilpasset alle lommebøker. I år var det imidlertid enkelt. Vi ville alle til Italia!

Tilfeldighetene ville det også slik at vi reiste på min bursdag. Det ble en feiring som jeg sent vil glemme. En feiring som innebar alt man kan drømme om (bortsett fra familien); deilig mat, bursdagskake med lys, bursdagssang og skåling med gode venner. Hipp hurra – heldige meg!

tur21

tur3

tur5

tur10

tur30

tur23

Alassio – en sjarmerende perle …

Det sies at det var engelskmennene  som i sin tid gjorde at Alassio ble turistby. Vi, derimot, opplevde at det var italienere selv som fylte strendene sammen med oss, men det kan jo ha en sammenheng med årstiden. Denne fantastisk sjarmerende badebyen ligger på Riviera di Ponente, kun åtte mil fra grensen til Frankrike. Vi fløy til Nice og leide bil derfra, men det finnes også togforbindelse.

Alassio er spekket med usnobbete sjarm som det er umulig å ikke bli betatt av. Alt oppleves autentisk, uten turistifiserte innhugg i verken bebyggelse eller natur. Den fire kilometer lange sammenhengende strandpromenaden er alene overbevisende nok. Vannet er blått og krystallklart, mye takket være manglende båthavner og forurensende båttrafikk. Og strendene – ja, de er rene og til enhver tid velpleide.

tur40

tur26

tur22

tur25

Vi var heldige. I år lå både luft- og vanntemperaturene noe høyere enn normalt. Det ble derfor lange late dager på solsengen med passe avkjølende bad. Riktignok etter en morgenøkt med joggesko for å utforske åsene som omkranser byen.

Strandlivet i Alassio er rett og slett ubeskrivelig. Spesielt når man er omgitt av lokalbefolkning med sine fakter og klingende italiensk. Da var det bare å luke øynene og nyte. Skjønt, lukke øynene blir det heller lite av når seks venninner er på tur …

Så folkens, glem Nice, Antibes og resten av badebyene på den andre siden av landegrensen. I vakre Alassio kan du ligge på stranden, shoppe i byens lange og innholdsrike gågate, samt nyte restaurant- og nattelivet, uten å i hele tatt bevege deg i nærheten av bilgatene. Det hører med til sjeldenhetene og gjør at man kan gire ned og nyte de naturskjønne omgivelsene. Og dessuten er menneskene her langt hyggeligere og mer imøtekommende …

tur51

tur16

tur20

tur27

tur11

Så takk for oss for denne gang, vakre Alassio og Hotel Savoia. Jeg kommer i all fall garantert tilbake. Og ikke minst, en stor takk til mitt fantastiske reisefølge; Guro, Randi, Åshild, Trine og Guri, for noen deilige, late dager i Italia – og ikke minst for langt og godt vennskap!

Ci vediamo Alassio

tur60

tur24

tur15

Del gjerne: