Del gjerne:

Går du med planer om å begynne å trene 3. januar? Glem det – start nå!!! Det er så altfor lett å velge den enkle løsningen, nemlig å kose seg skikkelig til over nyttår for deretter å ta et skikkelig skippertak i januar. Hvert år fylles treningssentrene opp av folk med denne innstillingen. Jeg vet det, for jeg har vært der selv …

Tre gode grunner til å starte nå

Her skal jeg gi dere mine egne, tre veldig gode grunner til å starte treningen nå; Dersom man trener regelmessig, spiser man automatisk sunnere og faller ikke så lett for usunne fristelser. Når man først koser seg med julematen og julegodtene (for man skal jo kose seg), så tåler kroppen det bedre. Og sist men ikke minst – man får mer energi til å håndtere julestria.

Dessverre er det ofte så altfor glissent på treningssentrene før jul. Vi prioriterer juleinnkjøp, baking, vasking, pynting og kos. Men sannheten er at dersom du unner deg noen treningsøkter, så får du får langt mer overskudd til nettopp disse førjulssyslene. Og du – er du redd for å miste motivasjonen underveis, så skaff deg en personlig trener (PT). Det vil du raskt oppdage at er en god investering. Det har jeg – og hun heter også Trude og er PT ved HQ treningssenter 😉

trene1

trene13

Jeg kan komme på en rekke gode grunner til å velge å trene med en PT. Du kan ikke slentre unna øktene, det blir effektiv treningstid hvor du til enhver tid yter maksimalt, øvelsene blir utført riktig og gir derfor bedre utbytte – og så er det så utrolig sosialt og morsomt.

Etter å ha hatt en treningsfri periode med fysioterapi grunnet en kneskade, var det ufattelig deilig å komme i gang for fullt igjen. Men jeg hadde et soleklart behov for å bli “pusha” litt. Fremdeles må jeg ta det litt med ro med løpingen, og jeg må derfor trene variert og alternativt. Da er det enda godt å ha Trude til å legge en god plan for meg. Et av målene mine er helt klart å komme meg raskest mulig tilbake på “mølla”, men erfaringen viser hvor viktig det er med styrketrening. Det hadde jeg ikke klart uten profesjonell hjelp fra denne blide dama …

trene2

trene6

Slyngetrening blir stadig mer populært, men den er forholdsvis ny for meg. Jeg har imidlertid skjønt at dette er en effektiv måte å øke generell styrke i enkelte muskelgrupper – og er samtidig effektivt for både kjernestyrke og balanse. Det vil si mage, rygg og andre muskler på fremside og bakside av overkroppen. Jeg kjente virkelig på kroppen dagen etter at jeg hadde brukt muskler som hadde ligget brakk en stund. Og det er bra, for jeg elsker å være støl. Det er nemlig et sikkert tegn på at man har gjort noe som kroppen har godt av.

Vi står også (forhåpentligvis) foran en lang skisesong, og det finnes mange grunner til å trene styrke rettet mot langrenn. Ikke det at jeg har store ambisjoner i skisporet, men alt er jo morsommere når man er godt forberedt. Hvordan det skal gjøres, ja, det er en av de tingene Trude skal få hjelpe meg med i vinter.

 

trene3

trene4

trene5Så kjære venner – trening er gøy og trening er bra. Man må ikke nødvendigvis trene så hardt for å få bedre helse. Det vi vet derimot, er at regelmessig fysisk aktivitet gir overskudd i hverdagen og har en rekke positive effekter på både kropp og sinn. Det er noe å ta med seg inn i jula. Så jeg kan ikke annet enn å anbefale dere å ta turen innom HQ og bestille en prøvetime. Men gjør det nå – ikke vent …

God førjulstid med litt “Girlpower” fra HQ Treningssenter!!!

Les mer om HQ og de gode treningstilbudene  HER

trene14

 

Del gjerne: