Del gjerne:

I dag, på selveste Kvinnedagen, er det en stor glede å kunne presentere en av mange tøffe, lokale damer som ikke bare ser mulighetene – men som også griper dem. Drøye syv år etter at Monica Matko var med på å åpne Mestergull i Storgata i Hønefoss, gikk hun i tenkeboksen og tok en rask konsekvensutredning. Det ble en kort prosess, med det resultat at hun kjøpte ut Mestergull og dermed gikk fra å eie 30 til 100 prosent. Dét krever mot, kunnskap, sterk vilje og høy arbeidskapasitet. Monica har alt dette – og mere til!

Det finnes fire usedvanlig gode grunner til at Monica tok denne sjansen (skjønt hun selv ikke ser på det som å ta noen sjanse): Hun elsker smykker. Kundebehandling er det morsomste hun vet. Etter åtte år som medeier, kjente hun godt til tallene. Og ikke minst – hun har en urokkelig tro på Hønefoss og Ringeriksregionen som vekstområde. “Kundegrunnlaget vet jeg bare vil øke i fremtiden. Med de tallene som vi har hatt gjennom de konjunktursvingninger vi allerede har vært gjennom, føler jeg ikke at jeg tar noen stor risiko. For å si det sånn – skulle det noen gang gjøres, måtte det være nå”, mener Monica bestemt.

Men hvordan startet så denne eventyret? “Jeg jobbet fem år i Mestergull-butikken på Sandvika Storsenter og stortrivdes der. Allikevel kom lysten til å jobbe lokalt snikende, ikke minst for å slippe pendlingen. På samme tid stengte Oles Gull og sølvsmie dørene til sin butikk i Storgata. Da fikk jeg en kjempeidé og ringte umiddelbart min tidligere sjef i Mestergull med følgende melding: Jeg har funnet et perfekt lokale i Hønefoss for å åpne en Mestergull-butikk, og jeg har et sterkt ønske om å starte opp. Er dere med??? Det tok ikke lang tid før jeg fikk et klart JA, og Mestergull Hønefoss var dermed en realitet”, forteller Monica med sitt karakteristiske engasjement og sin smittende latter.

smykke5

Monica kan smykker – og elsker de!!!

smykke4

Mestergull og Monica er for lengst blitt et kjent og kjært innslag i gågata. I sine intime og trivelige lokaler vis a vis den nye Leiv Vidar-butikken, stortrives den positive og sosiale butikkdriveren. På disken i butikken står et eldorado av blomster som vitner om fornøyde og takknemlige kunder. “Jeg elsker kundene mine og kundebehandling! Det å få lov til å jobbe her og kunne yte service til fornøyde kunder, er den største gleden jeg kan ha”, mener Monica bestemt. Så er det da også nettopp servicen hun er kjent for (i tillegg til et spennende vareutvalg selvsagt). Det lille ekstra! Og når det kommer til spørsmålet om hva den største forskjellen er ved å eie selv, har Monica følgende kommentar, “Jeg har aldri ført timer mens jeg har jobbet her, og for å si det slik – det gjør jeg i all fall ikke nå. Det er ikke tvil om at blodet bruser litt ekstra nå som butikken er bare min”. Med seg bak disken har Monica også Greta, som har vært ansatt siden starten. I tillegg har hun to ekstrahjelper, hvorav den ene er Monicas datter Sara, som har arvet sin mors interesse for både smykker og butikkdrift. Hun hjelper gledelig til så ofte som mulig.

Jeg vil med dette få gratulere Monica som eneeier av Mestergull Hønefoss, og med Den internasjonale kvinnedagen! Jeg vil samtidig få rette et stort ærbødig takk til våre forgjengere, de sterke og uredde kvinner som har bidratt til at likestillingen har kommet dit den er kommet. I dag går vi ikke i tog og roper høyt fra barrikadene – i dag viser vi handling. Vi kan og tør!!!

smykke10

smykke9

smykke3

klokke

smykke2

smykke1

smykke8

Del gjerne: