Del gjerne:

Enkelte dager føler man seg litt mer privilegert enn andre – og i dag har definitivt vært en slik dag for mitt vedkommende. Etter et usedvanlig hyggelig og inspirerende morgenmøte, klarte jeg ikke å motstå fristelsen. Solen skinte fra blå himmel, og jeg bare måtte ut på tur!!! Da var det bare å finne frem tursekken, som forøvrig alltid står klar, og pakke ned lunsj for Dicte og meg selv. Nå er det riktignok ikke vanlig prosedyre at Dicte får med egen turmat, men i dag føltes det riktig og slenge med en brødskive med ost og skinke til verdens beste turvenn…

I sommer hadde jeg stor glede av flere flotte turer til Midttjernhuken i Heradsbygda, og bestemte meg derfor for å teste ut turen på vinterføre. Snømangelen gjør slike turer tilgjengelig på beina, en av få fordeler med snøfattig vinter. Det må jeg si var et klokt valg. En tur jeg kan anbefale på det varmeste, og som passer for de aller fleste.

Midttjernhuken er en av “Ti på topp”-turene, med godt tilrettelagte stier og god merking underveis. Det er bare å kjøre forbi Oppenåsen, så finnes det en stor parkeringsplass på høyre side av veien (rett over veien for Hønefoss hundesenter, Anne Herøy), med andre ord kun fem minutter unna Hønefoss sentrum. Stien er tidvis nokså bratt og kunne være litt glatt i de bratteste partiene, men ikke noe som godt skotøy og litt varsomhet ikke kunne hanskes med. Fra parkeringen er det ca. 30 minutters gange i det flotteste skogsterreng før landskapet åpner seg og Midttjern kommer til syne. Men ta dere for all del tid til å stanse opp underveis og se dere rundt. Utsikten er til tider imponerende. Både utover Tyrifjorden og ikke minst mot Norefjell, som virkelig viste seg fra sitt beste i dag.

tur1

tur3

tur6

tur18

tur4

tur5

tur2

tur7

Det slår aldri feil – mat smaker alltid best utendørs! Og helst i godt selskap, noe jeg alltid er så heldig å ha…  To speilegg og noen skiver bacon, i følge med litt tomat og avocado, er alt som skal til. Sunt og smakfullt! Og som seg hør og bør når man er ute på tur, ble måltidet rundet av med appelsin og rykende varm kaffe. Nam-nam – hverdagsfest i det fri! Dicte på sin side, var strålende fornøyd – både med turen og ikke minst egen nisteboks.

tur11

tur8

tur13

tur10

tur12

Alle må få…

tur17

Stillheten og samtidig nærheten til byen, er helt unik her oppe. Bra trim og flott naturopplevelse, praktisk talt “rett utenfor døra”. I reneste påskeværet ble jeg i dag sittende og nyte stillheten, helt til kulden satt seg i kroppen og følelsen var i ferd med å forsvinne fra føttene. Da sendte jeg noen varmende tanker til sommerens turer hit med vannliljer og badetemperatur, før jeg pakket sekken og ruslet tilbake. Lykkelig og mett med verdens gladeste hund…

dicte10

[/fusion_text]
Del gjerne: