Del gjerne:

Årets vinterferie ser værmessig ut til å gå inn i historien som en av de beste. Skiene mine står som vanlig ferdig smurte og bare venter på å treffe Ringkollsnøen, med Dicte trippende ved siden av med bedende blikk. Men først – dagens PT time med Martine på HQ treningssenter. Som morgenfugl får jeg nemlig med meg det meste av det beste…

Som jeg har nevnt tidligere, har jeg i år bestemt meg for å unngå “skippetakstrening” og har heller valgt en mer kontrollert inngang til løpesesongen. Etter en årelang sperre for treningssentre, har jeg funnet meg godt til rette hos HQ -high quality på Eikli. Jeg har rett og slett innsett  mine begrensninger – dette hadde jeg ikke klart uten profesjonell veiledning. I tillegg til de mer løpsrettede PT timene med Tom-Erik Lukkedal, har Martine satt sammen et helhetlig styrkeprogram som passer meg perfekt – og som ikke minst er gjennomførbart (kanskje viktigst av alt)!!!

trene5

trene6

trene7

Etter ansiktsuttrykket å dømme, er ikke dette mitt favorittøyeblikk. Da er det godt å ha Martine hengende over meg for å passe på at det ikke jukses. Her er det rett og slett ikke mulig å slippe unna, noe jeg er spesielt glad for en time senere… Mitt opplegg er rett og slett et styrkeprogram som tar for seg hele kroppen, men med fokus på kjernemuskulatur (stabiliseringsmuskulatur). I tillegg til å stabilisere og styrke kroppen og øke treningsprestasjon (og evne), hjelper denne form for trening til for gjennomføre de mer dagligdagse gjøremål uten å få skader. Viktig!!!

trene1

trene2

trene4

trene9

trene3

Jeg kan jo ydmykt innrømme at da jeg først startet på HQ, var avslutningen min favorittdel av treningsøkten. Jeg vet fortsatt å sette pris på noen minutters hvile ved endt treningsøkt, MEN – gledelig nok finner jeg en stadig voksende glede og tilfredsstillelse av selve treningsøkten. Det handler vel rett og slett om å finne et riktig tilpasset og sammensatt treningsopplegg, som passer for min kropp og mitt ambisjonsnivå – og ikke minst en stigende formkurve.

Nå er det bare å innta et smakelig måltid, før jeg bytter ut joggeskoene med skisko og slår følge med resten av vinterferieturistene i Nordmarka. Ønsker dere en strålende mandag, kjære venner!

HQ treningssenter kan dere lese mer om HER

(innlegget inneholder spons)

trene13

trene11

trene14

Del gjerne: