Del gjerne:

Med ønske om en aktiv sommer, inviterte HQ Trening søndag morgen til gratis treningsøkt i Tufteparken i Søndre Park. Et strålende initiativ for å nå bredt, mente de rundt 20 små og store morgenfuglene som forventningsfult hadde stilt opp.

Inititiativtakere til det geniale konseptet med å flytte treningsøkten ut i friluft, er HQ’s egne personlige trenere (PT) Martine Johnsrud og Trude Nereng. “Variert trening er viktig. Når vi først er så heldige å ha dette geniale treningstilbudet midt i byen, så er det jo viktig at det også blir brukt”, mener de to energiske damene, som absolutt ikke har noe imot å bruke litt av fritiden sin til å spre ekstra treningsglede.

Denne søndagen var det Martines tur, og det ble som vanlig en real økt. Øvelsene var lagt opp for å kunne gjennomføres i eget tempo, Vel og bra det, men Martine er en racer på å motivere og til å “pushe” grenser til maksimal ytelse – så da ble ytelsen deretter, da …

Effektiv treningsform

Sirkeltrening er en slitsom, men utrolig morsom og ikke minst effektiv, treningsform. Søndre Park og Tufteparken er en perfekt “lokasjon” for en slik økt. Det bød derfor ikke på nevneverdige utfordringer verken å stå opp tidlig, eller å motivere seg til en tidlig treningsøkt.

Daglig leder på HQ Trening, Tom Erik Lukkedal, lovpriste initiativet og følte seg naturlig nok programforpliktet til å delta. “Dette er mye av grunnen til at vi kaller oss HQ Trening og ikke Treningssenter. Vi ønsker å oppfordre til alternativ og variert trening, og vi bruker gjerne omgivelsene rundt oss som supplement til senteret”,  forteller Tom Erik.

Som merittert mellomdistanseløper, er det blitt heller lite med gruppetimer og sirkeltrening – noe han raskt fikk merke. “Dette var morsomt – men utrolig slitsomt. Jeg tok for sikkerhets skyld med meg hjertestarteren fra senteret. Med denne spreke gjengen, kan den imidlertid heldigvis returneres  ubrukt”.

Felles treningsglede

Sirkeltrening går i korte trekk ut på å kombinere flere øvelser i en fast rekkefølge med korte pauser. Øvelsene gjentas flere ganger. Belastning, valg av øvelser og lengde på pausene, velges ut fra hvilke egenskaper og kvaliteter man ønsker å prioritere; om det er for å bygge muskler, forbrenne fett eller for å bedre kondisjonen. Martine hadde gjort grundige forberedelser og valgt øvelser som lett kunne tilpasses individuelle ferdighetsnivåer.

Etter grundig oppvarming, ventet syv poster med ulike øvelser. Martine kjørte en kort gjennomgang av de ulike øvelsene, og fikk selvsagt det hele til å se utrolig lett ut. Dermed var det bare å kjøre i gang. For mange kan det å trene alene være lite inspirerende; da er det viktig å finne gode treningspartnere. Det var det ikke mangel på denne dagen …

Slit og restitusjon

Personlig tror jeg ikke det er mulig å bli sprek hvis man ikke har det gøy – og det hadde vi virkelig denne dagen. Jovisst fikk vi alle kjørt oss litt den timen det stod på, men det var slit med mye smil og latter.

Og akkurat i det vi alle trodde vi hadde kommet til veis ende og var på full fart inn i restitusjonsmodus, kom kontrabeskjeden; løpeintervaller rundt dammen. Dermed fikk flere av oss også fullt utslag for konkurranseinstinktet, før vi kunne runde det hele av med litt tøying og noen avspenningsøvelser. Tom Erik tok sine forhåndsregler med tanke på neste treningsøkt, og han sørget for at vi alle fikk fylt opp energilageret ved å dele ut bananer til samtlige …

Tufteparken

Siden oppstart i 2011, har Tufteparken blitt Norges mest populære og utbredte utendørs treningspark. Konseptet er utviklet slik at alle her kan utføre grunnleggende øvelser uavhengig av treningsbakgrunn og ferdighetsnivå. Er du usikker på hvilke øvelser som kan utføres, står alt greit forklart på et instruksjonsskilt.

I Hønefoss var vi så heldige å få vår egen Tuftepark, sentralt plassert i vakre Søndre Park, i august 2015. Både Ringerike Utvikling og Ringerike Næringsforening var store pådrivere, og de fikk den realisert takket være bidrag fra Sparebankstiftelsen Ringerike, Hønefoss Sparebank, Kreftforeningen, Ringeriks-Kraft, Ringeriksdagen og Ringerike kommune.

Trening er en viktig og god vane. Har du enda ikke prøvd ut Tufteparken i Hønefoss, anbefaler jeg dere å hoppe i treningstøyet og ta turen. Gjerne i kombinasjon med en gå- eller løpetur i Schjongslunden, eller langs elven og Petersøya.

Så hvorfor ikke benytte muligheten til å få et ekstra lite “push” for å komme i gang ved å bli med på en økt i regi av PT-damene på HQ Trening? Neste mulighet er med Trude Nereng mandag 19. juli kl. 19.00.

Vi sees i Tufteparken!

Del gjerne: