Del gjerne:

Så er det fredag igjen da, og helgeroen har senket seg – i hvert fall hjemme hos meg. Ute laver snøen ned og gradestokken viser 15 kalde grader.  Rundt middagsbordet går den gode praten, med oppsummering av hva uken har hatt å tilby for store og små. Og ikke minst – legge litt planer for helgen. Sprengkulden gjør at noe må tas på sparket – men en ting er sikkert, og det er at jeg vil spise napoleonskake på Café 1920 på Galleri Klevjer. Det er alltid like hyggelig – og ikke minst velsmakende.

Caféen på Helgelandsmoen som har blitt et populært møtested i helgene, er en rekonstruksjon av Baker Narums tidligere café i 2. etasje over bakeriet på Søndre Torg i Hønefoss . Hele interiøret i rommet er originalt fra den gamle caféen og frembringer stadig gode minner hos dem som tar turen innom. Det er virkelig en helt spesiell følelse å gå inn i det gamle kornmagasinet på Helgelandsmoen – for deretter å plutselig stå midt i denne vakre caféen, akkurat slik den så ut da den lå på torget. Selv er jeg en av de som fylles av minner når jeg tar med meg kaffekoppen og napoleonskaken, og slår meg ned på en av de vakkert utskjærte flammebjørkstolene trukket i grønt skinn. På nøyaktig samme sted som jeg pleide å sitte sammen med mamma i barndommen. To ganger i måneden gjennom hele barndommen, tok mamma og jeg bussen til byen – hver gang med samme program. En runde i de ulike avdelingene på Alles Magasin, etterfulgt av napoleonskake og brus i 2. etasje hos Baker Narum. Gode minner som nå vekkes til live på Helgelandsmoen. Jeg kan ikke få sagt hvor takknemlig jeg er for at Thomas Klevjer med stor lidenskap og lokalhistorisk interesse har gitt meg, og mange med meg, muligheten til å oppleve dennne reisen tilbake i tid. Et drømmeprosjekt det tok Thomas syv år å gjennomføre. Skulle du derimot ikke være blant de som fikk oppleve caféen på Søndre torg – ja så smaker napoleonskaken like bra for det. Baker Narum drifter caféen og serverer ulike kaker og påsmurte varer, akkurat slik de har gjort siden 1920.

Thomas Klevjer er selv ofte å se i caféen sin, hvor han mer enn gjerne slår seg ned sammen med sine gjester og serverer gode historier om både caféen og ikke minst galleriet, som holder samme åpningstider som caféen. Så ta turen innom Helgelandsmoen og Café 1920 – du blir garantert ikke skuffet…

Åpningstider er lørdag 11-16 og søndag 12-17.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_6968 (1)

IMG_6966

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_6974

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Del gjerne: