Del gjerne:

Da kjære venner, kan jeg erklære årets tursesong i skog og mark som offisielt åpnet! Det er noe yrende optimistisk med vårløysinga. Det å kunne vandre i siste rest av vinterens snø og høre smeltesnøen sildre, med en varme i kroppen som vitner om at sommeren er i anmarsj. Da kjennes det virkelig at man lever…

Med det blodferske turheftet til Bedriftsidrettens “Ti på topp Ringerike 2016” i sekken, la jeg årets første fottur til Ringkolltoppen og Kolltjern. Med meg i sekken hadde jeg naturligvis også nykokt kaffe og niste med diverse go’saker til både den to- og firbente. At valget falt på Ringkolltoppen, var langt fra tilfeldig. Man kan jo ikke annet enn å legge turen via et utsiktspunkt med det været som vi er velsignet med i disse dager. Herlighet – jeg så jo helt til Gaustadtoppen …

tur1

tur2

tur6

Selv for den som vet å nyte en deilig tur i skog og mark, kan det til tider skorte på motivasjonen og “dørstokkmila” kan bli fryktelig lang. Da kan jeg anbefale å registrere deg som deltager til årets sommersesong av “Ti på topp Ringerike”. Det har nemlig jeg gjort! I fjor kjøpte jeg heftet med turtipsene hos G-sport og testet ut flere av turene. I år har jeg altså tatt det hele et hakk lengre og registrert meg. Dermed får jeg også utløp for litt av det konkurranseinstinktet som bor i meg. Jeg valgte å registrere meg via den nye appen `ti på topp´ (finnes for både iPhone og Android), men det kan også enkelt gjøres via nettsiden som du finner HER.

“Ti på topp Ringerike” er et fantastisk tilrettelagt turtilbud fra Bedriftsidretten Buskerud, bestående av 20 merkede turmuligheter i vårt nærområde, gradert fra enkel til krevende løype. Men så veldig krevende vil jeg nok ikke påstå at noen av rutene er. Så snart du har registrert deg som deltager, er det bare å hente årets turhefte på Publikumskontoret som nå er plassert på rådhuset, så er du i gang. Via din egen turportal kan du her registrere alle turene, sende inn bilder og dermed delta i ulike konkurranser underveis i sesongen. Men viktigst av alt – her får man tips om ufattelig mange fine og varierte turopplevelser. Jeg må jo si at jeg kjente godt til flere av de fra før og hadde allerede testet de ut, men jeg har også oppdaget flere nye turvarianter. Jeg har vel for såvidt hørt om alle, men ikke visst at de har vært så lett tilgjengelige – og ikke minst at de var så godt merket.

tur5

tur4

tur10

Selv med pluss 20 i lavlandet, kledde jeg meg litt ekstra godt for å trekke opp i høyden. Det hadde ikke vært nødvendig! Varmen hadde nådd frem til Ringkolltoppen også denne maidagen. Det som derimot absolutt var nødvendig, var skikkelig skotøy. På veien opp til Ringkolltoppen, er det hugget endel i senere tid. Det har gitt en utvidet og enda flottere utsikt, men også gjort deler av stien noe gjørmete. Turen ned igjen på skyggesiden på vei til Kolltjern, bød derimot på snø, is, gjørme og våte myrpartier. Fullt mulig å forsere, men jeg var glad jeg hadde fottøy som gikk over anklene.

Hver av de 20 turene i “Ti på topp Ringerike” har egne turverter som er ansvarlig for merkingen. I dag må jeg få rette en stor takk til Bjørg og Gullik Lindhjem for bra merking til Kolltjern. Det var nemlig en ny rute for min del, så uten merkingen hadde det nok blitt en langt kortere variant.

tur8

tur9

Velger man samme vei opp og ned til Ringkolltoppen, er ikke turen på mer enn 1,8 kilometer. Hvis man derimot legger på runden rundt Kolltjern, blir turen på rundt åtte kilometer. Åtte solfylte og blikkstille kilometere passet meg helt perfekt denne dagen – dagen da jeg kunne senke skuldrene og la alle inntrykk fra konfirmasjonsdagen til min kjære Mikkel synke inn. Vel er det kanskje en noe utslitt frase, men tur i skog og mark gjør virkelig godt for både kropp og sjel…

tur11

tur12

 

Del gjerne: