Del gjerne:

Jeg blir så ufattelig imponert av folk som har troen og tør å satse 100 prosent. Hos familien Lopes Ullers kan man trygt si at ordtaket “Den som intet våger – intet vinner” står sentralt. Det er nå tyve år siden Silvana Lopes Ullern og Jørn Kristian Ullern byttet ut jordbær og grønnsaker med blomster hjemme på gården på Røyse. Fjeld Blomster Engros ble etablert, noe som raskt viste seg å være et lykkelig valg. De startet leveranser til enkelte lokalbutikker, deriblant Rema 1000. Nå, 20 år senere, leverer Fjeld Blomster Engros til 130 Rema 1000 butikker og har 12 biler som ruller ute på veien.

I juli 2015 kunne den sterkt voksende familiebedriften flytte inn i sitt nye 2 000 kvadratmeter store distribusjonsanlegg på Helgelandsmoen. Med på laget ble også datteren Patricia og hennes samboer Daniel Gomnes.Men det var slett ingen selvfølge at Patricia ville følge etter sine foreldre inn i familiebedriften. “Jeg har jo sett hvor mye mine foreldre har jobbet gjennom hele min oppvekst, så jeg måtte gå noen runder med meg selv om det var dette jeg virkelig ville”, forteller Patricia, som i dag er overlykkelig over valget. Så hadde altså ikke eplet landet så langt fra stammen allikevel. Hverken når det gjelder interessen for blomster eller arbeidskapasitet…

fjeld8

fjeld7

fjeld1

Nå er mye av ansvaret for den daglige driften i Fjeld Blomster Engros AS overlatt til nettopp Patricia og Daniel. All honnør til Silvana og Jørn som slipper de unge til. Jeg må innrømme at jeg var veldig nysgjerrig, og hadde virkelig gledet meg til denne dagen hos Fjeld Blomsterengros. Siden jeg elsker blomster (kunne kanskje vært litt flinkere til å ta vare på de, men…), og til enhver tid har snittblomster hjemme, følte jeg virkelig at jeg hadde kommet til rett sted. Stor stas var det også at jeg fikk prøve meg som blomsterdekoratør.

At de nå er midt inne i en viktig høysesong, kom selvsagt ikke som noen overraskelse. “Det blir mange og lange dager på jobb, men det er jo bare morsomt og da tåler man det. Ekstra hyggelig er det jo selvsagt at både Daniel og jeg er involvert i driften, på samme måte som det har fungert for mine foreldre i tyve år “, forteller Patricia. Og at jobben er variert, skjønner jeg raskt. “Vi bruker jo selvsagt mye tid på kontoret, selv om vi unge har modernisert og dermed forenklet driften betraktelig. Ellers blir det å pakke og klargjøre bilene som kjører tre dager i uken og selvsagt sette sammen blomstergrupper. I tillegg er vi jevnlig med bilene ut til kunder for å sikre at alt fungerer som det skal, og at kundene er fornøyde”, konstanterer hun. Puuhhh sier jeg!!!

Lagrene bugner av de vakresete blomster, klare for å plasseres sammen i potter i ulike farger og fasonger. Patricia med sin bakgrunn fra interiør, er kresen og vet hvordan ting skal se ut. Derfor reiser hun hvert år til Kina, hvor hun selv designer og får produsert alt av potter. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Så er det også kvaliteten på det de leverer, som er deres styrke. “Vi er ikke aktivt ute og selger oss inn til nye kunder. For oss har det alltid vært mer viktig å ta vare på eksisterende kunder og sørge for at både blomstene og servicen er den beste. Det har gitt oss et godt rykte, som igjen fører til stadig nye kunder”, forteller hun overbevisende.

fjeld4

fjeld5

 

fjeld11

Flere tusen slike julegrupper skal produseres og kjøres ut til butikkene før jul, sammen med et rikt utvalg av potteplanter og snittblomster. I tillegg til ekstra innleid arbeidskraft i høysesonger, gjør Patricia hvert år avtale med en russebil (jentebil vel og merke, av estetiske årsaker…) som har dugnadsjobb med å lage blomstergrupper. Ikke rart det er rift om denne dugnadsjobben.

Til tross for en særdeles hektisk juleaktivitet i denne avdelingen, fikk jeg gleden av å prøve meg som blomsterdekoratør. Så kanskje blir nettopp en av dere den heldige eier av en av mine julegrupper…

Det de færreste vet, er at i tillegg til det utvalget som finnes ute i REMA 1000 butikkene, kan man bestille ønskede blomster til spesielle anledninger, og få det levert i butikken. Bestillingsskjema finnes på hjemmesiden, hvor du også kan finne oversikt over de utallige rosefargene de er spesielt kjent for. Klikk HER for å komme direkte til bestillingsskjema.

fjeld3

fjeld13

I tillegg til engrosbedriften, har familien også i flere år drevet den populære interiør- og blomsterbutikken Stua Fjeld på Søndre Torg, under kyndig ledelse av alltid like blide og dyktige Kristina Hubert. En ting er at butikken til enhver tid bugner av de vakreste blomster. Med sin, til enhver tid, blomsterprakt på utsiden, lyser den opp i bybildet, til stor glede for byens befolkning. Selv har jeg alltid problemer med å passere uten å la meg friste, og jeg kan virkelig anbefale alle å ta turen innom. Stua Fjeld kan du følge på Facebook HER

I går var jeg så heldig å få med meg den vakreste adventsbuketten hjem, etter mitt glade blomsterbesøk hos Patricia på Fjeld Blomster. Den lyser opp hjemme hos meg og minner meg på at det finnes dyktige og driftige mennesker der ute som viser at det går an – også i vårt distrikt!

fjeld9

fjeld12

Del gjerne: