Del gjerne:

Lørdag gikk nyttårssalutten for 13. gang på Byscenen i Ringerike kultursenter, da Hønefoss Ungdomskorps (HUK) inviterte til sin tradisjonsrike Nyttårskonsert. Og nok en gang lot jeg, sammen med resten av salen, meg imponere over det vi fikk servert fra festpyntet orkester og scene. Hvilken opplevelse! Det blir også i år toppkarakter for både innhold og presentasjon.

Med stødig dirigentstokk og med glimt i øyet, ledet Espen Aslaksen korpsets 40 medlemmer nok en gang gjennom et nesten to timers (inklusiv pause) variert program. Et program som bød på litt som forventet, og noe av en mer overraskende karakter. Men for en konsert – for en opplevelse!!!

 

konsert3

konsert4

I år bød konserten på ikke bare én, men to fabelaktige gjestesolister. Og de var i tillegg lokale! Madeleine Ossum på fiolin ga oss gåsehud med sine sterke tolkninger av “Intermezzo fra Cavaleria Rusticana” av Mascagnimens og John Williams’ tema fra Steven Spielberg’s storfilm “Schindler’s liste”. “Dette var så sterkt at jeg mangler ord”, uttalte Aslaksen etter en applaus som aldri så ut til å ta slutt. Men jeg må også få berømme HUK for sin del av denne fremførelsen. Dette var vakkert samspill av ypperste klasse!

Dagens andre populære, lokale solist var Kristin Bjerkerud. Nok en gang imponerte hun med sin vakre og kraftfulle stemme. Sammen med HUK bød hun på den klassiske opera-arien “O Mio Babbino Caro”. Korps og opera i skjønn forening – hvem hadde vel trodd det!

Musikal-genren ser ut til å ligge oss alle nært til hjertet. Responsen var deretter da Kristin Bjerkerud og HUK fremførte innslag fra både “Les Miserables” og den ikke fullt så kjente “Kristina från Duvemåla” signert de to ABBA-gutta.

 

konsert12

konsert11

Det er selvsagt spennende med bidrag fra gjestesolister – men jammen har HUK solide musikere også i egne rekker. Det fikk vi ikke minst erfare da Edgar Bråthen briljerte på klarinett under fremføringen av Cavallinis “Adagio Tarantella”. Eller for ikke å snakke om da hele ensemblet struttet av selvtillit og ga full gass under “Benny Goodmans Memories”. Det var ikke tvil om at de her spilte på “hjemmebane”. Goodman-potpurriet ga muligheten for den ene solisten etter den andre til å imponere på sine instrumenter. Responsen fra publikum lot heller ikke vente på seg. Her tør jeg påstå at samtlige trampet takten, og at noen til og med nynnet med. Det gjorde i all fall jeg!

Det er ikke Nyttårskonsert uten Strauss. Ikke i Wien, og ei heller i Hønefoss. Og tradisjonen tro ble det hele rundet av med “Radezky March” av Johan Strauss, etter et rungende “Godt Nytt År” fra scenen ispedd fargerik konfetti.

 

konsert2

konsert7

konsert5

De har det åpenbart gøy de som spiller i HUK. Det kan både høres og sees. Og kanskje er det nettopp denne amatørmusiker-gleden og samholdet som gjør denne konserten så spesiell – år etter år. Lysten og motet til å gå nye veier er beundringsverdig. Jeg håper inderlig at alle de lovord og rosende kommentarer som falt på vei ut fra Byscenen denne lørdagskvelden, når alle dem som bidro til denne festaftenen.

Første februar kan Hønefoss Ungdomskorps feire sitt 85-årsjubileum. Fortsatt lever korpset under mottoet “Med liv og lyst”, etter korpsets første marsj ved samme navn. Jeg er sikker på at korpsets første dirigent og en av grunnleggerne, Alf Andersen, hadde smilt stolt over den måten HUK fortsatt sprer liv og lyst.

Tusen takk til Hønefoss Ungdomskorps for å ha gitt oss nok en stemningsfull inngang til et nytt år!

 

Kunne du tenke deg å spille i korps eller ønsker å finne ut mer, trykk her Hønefoss Ungdomskorps

korps20

konsert8

Del gjerne: