Del gjerne:

Det nærmer seg julegateåpning. Kun tre dager igjen. Siden jeg er blant dem som gleder seg til nok en gang å se julelys i gatene og på torget, måtte jeg en tur rundt for å føle litt på stemningen hos noen av årets nykommere. Noen som er helt nye, mens andre bare har vært på flyttefot. Historisk sett har Hønefoss alltid gått for å være en god handelsby. Magefølelsen sier meg at optimismen også har nådd sentrumshandelen, og ingenting gleder meg mer!

Det er så ufattelig deilig å endelig kunne gå gjennom byen uten å gremmes over gråpapirbelagte vinduer. Jeg føler virkelig at det er lenge siden handelsbyen Hønefoss har fremstått så komplett og ikke minst hyggelig som i år. Utvalget er bredt og variert – litt Urbant Landliv faktisk …

by1

Det er alltid trist når byen mister noen av sine innarbeidede butikker, slik vi opplevde med “Fru Hagen”. Godt er det da at de flotte lokalene i Fossveien kunne ønske velkommen nye, verdige leietagere. “Klara” hadde i lang tid følt at de hadde vokst seg ut av sine lokaler på Søndre Torg. For dem ble derfor det store og nyoppussede hjørnelokalet i Fossveien en gavepakke.

Kjempespennede! Her fikk jeg en umiddelbar New York-/ Soho-lignende følelse som bragte frem det urbane i meg. Da passer beliggenheten bra, som nærmeste nabo til det moderne Brutorget som reiser seg på nabotomta. Utvalget her er bredt, både når det gjelder stil og pris. Alt er hypertrendy og profesjonelt sammensatt. Bak butikk-suksessen står eiere med lang fartstid og bred erfaring i bransjen. Det syns. En av eierne, Carsten Mikkelsen, har selv tegnet butikken som er blitt superkul. Responsen har ikke latt vente på seg, og åpningen av ny butikk har gått over all forventning.

by2

jul4

by3

mor3

“Mors Hjerte” banker på Norsia´

På Nordre torg 6, har “Mors Hjerte” blåst nytt liv i den trivelige trebygningen, som en gang huset Hønefoss’ første varemagasin. Hit har Hilde Sørlie tatt med seg sitt “Mors Hjerte” fra Helgelandsmoen, hvor hun har holdt på i fire år. Og dette er personlig folkens. Navnet symboliserer ikke bare hennes eget morshjerte, men også sine forgjengere. Mor, mormor og oldemor henger symbolsk i glass og ramme i butikken og er det eneste som ikke er til salgs i Hildes landhandler-univers.

Når jeg kommer inn i en butikk og blir tilbudt kaffe i porselen, med oppskåret Lohengrin på skåla – ja, da blir jeg både nostalgisk og glad. Da er jeg på godt norsk “solgt” …

mor1

Og det er nettopp nostalgi det handler om. La hverdagen stoppe opp litt, puste rolig ut og la tankene fare tilbake til fordums tid. “Mors Hjerte” er tuftet på ekte kjærlighet, historie og tradisjoner.

Det lønner seg imidlertid å sette av god tid. Utvalget er stort – og variert. Antikke møbler, klær, smykker, porselen, håndverksprodukter, snurrepipperier, søtsaker, kaffe, te og diverse go’biter til matlagingen. Vareutvalget er nøye sammensatt, uten tilfeldigheter.

Etter kun få måneders drift, fikk Hilde tilbud om å overta hele lokalet. Hun trengte ikke betenkningstid. Med seg som medhjelper hadde hun Elisabeth Skov Clausen, som da var etablert med atelier og galleri på Helgelandsmoen. Nå har hun sagt opp dette og flyttet atelieret hjem. De flotte bildene hennes pryder nå veggene og er til salgs hos “Mors Hjerte”.

mor2

mor2

mor1

Kremmerhuset – ny frisk pust på KUBEN

Det er også alltid gledelig når nye kjedekonsepter finner veien til Hønefoss og KUBEN. Det skaper mangfold, nyvekket interesse – og vi hilser dem alle velkommen. Ombyggingen som foregår i kjøpesenterets første etasje er en etterlengtet og tidsriktig fornying, og den gir en følelse av at noe virkelig har skjedd!

I den nye avdelingen ved foten av rulletrappen, finner vi nysatsingen “Kremmerhuset”. Spennende, innholdsrikt, trendy, morsomt, retro og etnisk er noen stikkord. Og selvsagt rikelig med julestemning. Praktisk er det også at den ligger så godt som vegg i vegg med den nye Tilbords butikken og Søstrene Grene.

Jeg fant butikksjef Anne Beate Tangen i full gang med å pakke ut kassevis med nyheter til julebutikken. – Oppmerksomheten rundt butikken og trafikken har vært enorm, og vi er superfornøyde. Konseptet fyller helt tydelig et hull i tidligere butikkmiks.

Hva du kan forvente deg å finne på “Kremmerhuset”, oppsummerer de best selv – Ting & sånt …

by1

by2

by3

by4
 Lokalt design i ny interiørbutikk

Da Beathe Solheim innså at Hansen & Dysvik ikke fungerte tilfredsstillende på Hønefoss, startet hun jakten på et nytt konsept som kunne fungere i lokalet ved siden av byens populære undertøysbutikk “Best Under”. Hun behøvde ikke se langt, nærmere bestemt kun til Røyse og Florence. Dermed ble butikken fylt opp med Florence sine klassiske og varierte interiørkolleksjoner til hus & hjem samt kleskolleksjon. I tillegg har hun beholdt noen av sine tidligere leverandører.

Det synes jeg var en kjempegod idé! Selv fikk jeg bråstopp utenfor butikkvinduet i Arcaden i forrige uke, da jeg oppdaget at gråpapir var skiftet ut med spennende interiørmiljøer. Jeg heier! En estetisk nytelse, og et solid tilskudd til handelsbyen Hønefoss – og det til og med, med lokalt opphav. …

by3

by4

by2

by1

Villa Nostalgi på plass på Søndre Torg

Da Lisbeth Ødegård overtok “Villa Nostalgi” i mai, var det en drøm som ble til virkelighet. Butikk-konseptet var helt etter hennes hjerte. Riktig så fornøyd var hun ikke med beliggenheten. Avgjørelsen var derfor enkel da “Klara” bestemte seg å flytte fra Søndre Torg til Fossveien, og drømmelokalet midt på torget ble stående tomt. Hun ville ut av Kongensgate og skifte ut biltrafikk med forbipasserende kunder utenfor vinduet.

Flott for sentrumshandelen. De alltid like pyntede og innbydende utstillingsvinduene, glir perfekt inn mellom de mer etablerte butikkene og skaper stemning på torget. Dette er vinduer du bare ikke kan gå forbi. De lokker frem impulshandling. Fransk landstil og norsk tradisjon, nytt og redesign. Det er slik vi vil ha det. Innenfor dørene møtte jeg en allerede juleinspirert Margrete Stiksrud, i god gang med å handle julekrus til hytta. Det smittet! Jammen fikk jeg ikke årets første stikk av julestemning …

by1

by2

by3

by4

julegate_sm

I år er det rekordtidlig julegateåpning i Hønefoss. Tradisjonen tro inviterer Sentrumsbutikkene og Kuben, med samarbeidspartnere, til julegateåpning på Søndre Torv. 

Tid: Lørdag 19. november, kl 15.30

Program: kl 15.30 Kulturakadamiet underholder med sanger fra ” Et juleønske”
kl 16.00 Julelysene tennes, juletregang og nissebesøk

Vi sees 🙂

Del gjerne: