Del gjerne:

Da er så dagen kommet – siste dag i november og absolutt siste frist for å klargjøre årets pakkelkalender til barna. ”Du behøver ikke å ha pakker hver dag i år mamma, vi er store nå”, sier gutta. Hahh, det ville tatt seg ut. De egenbroderte julekalenderne som har fulgt gutta mine i alle år, hengende der på plassen sin med åtte slunkne pakker på. Det synes jeg hadde vært et hjerteskjærende syn – og det vet jeg Casper og Mikkel innerst inne også hadde synes – eller ville de egentlig det…? Idéen om julekalendere er jo å telle ned til selveste julaften – hvordan gjør man det med åtte pakker og seksten tomme ringer. Men det finnes alternative løsninger har jeg i år fått erfare!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så ble det altså julekalender i år også. Kanskje en metode for mor å tviholde på småbarnsperioden – hvem vet… Selv om jeg koser vettet av meg med denne årlige seansen, innrømmer jeg imidlertid gladelig at oppgaven ikke akkurat har blitt enklere med årene. Det krever så absolutt mer kreativ hjernegymnastikk å finne 2 x 24 pakker innenfor et akseptabelt kalenderbudsjett nå, enn da de var små. Må si jeg savner matchboxbiler, beyblade, fotballkort, Pocemonkort, små legopakker og viskelær i ulike farger og fasonger. De tider er definitivt over.

Julen handler mye om tradisjoner, så gutta kjenner innholdet i flere av pakkene lenge før de river av papiret. Det hadde rett og slett ikke vært en fullverdig kalender hjemme hos oss uten tegneseriejulehefte, Flax-kalender, ullsokker, hårvoks, deodorant, julesjokoladekjærligheter og andre go´saker fra godtebutikken Dropsen på Sandvika Storsenter.

kalender2

kalender4

Gleden av å dele med de som ikke har…

Jeg fikk en veldig god idé som gjorde meg glad, da jeg leste avisen i dag. Ringerike Hjelpesentral samler inn julegaver til barn og unge som ikke får så mange gaver under juletreet. Pakkene kan leveres fram til 11. desember – så videreformidles de til barnevernet. Gavene skal være nye/ubrukte og pakket inn. Dermed la jeg om ruta, og sving innom leketøysbutikken hvor jeg fylte vogna. Hva passe vel bedre i denne søte førjulstid, enn den gamle barnelærdommen: den største gleden man kan ha, det er å gjøre andre glad. Den gleden skal Casper og Mikkel få kjenne på i årets adventstid – sammen med noen tradisjonsrike “overraskelser” da…

Så nå 1. desember, kan du bare komme – jeg er klar. En riktig god desembernatt, kjære venner!

kalender13

 

Del gjerne: