Del gjerne:

Det er ingen sak å legge ut på tur når man er så heldig å ha en venninne som inviterer til påfølgende lunsj. Denne deilige vinterferiedagen kunne Dicte og jeg legge ut på skitur, vel vitende om at vi hadde en deilig lunsj i vente hos Cathrine. Været har som dere vet variert kraftig denne vinterferien, og denne var helt klart en av de beste dagene – på alle måter …

Som kjent foretrekker jeg Jonsetangen som utgangspunkt for skiturene mine på Ringkollen. Der er det moderat trafikk, og Dicte kan få utfolde seg i fri galopp over Øyangen. Denne dagen satte vi kurs mot nordenden av Øyangen og deretter videre mot Mosjøen og Spålen. Det ble en deilig tur på ca. 16 km, med gode spor over vannene og ellers perfekte løyper med en velpreparert skøytetrasé. Selv på en solskinnsdag i vinterferien, tror jeg ikke antall “møtende trafikk” oversteg 10 personer. Perfekt for en som forsøker å finpusse på skøyteteknikken, i følge med verdens søteste, snilleste og flinkeste hund som fortsatt ikke kan skryte på seg “teppedressur”. Vel vitende om at en hyggelig og velsmakende lunsj var i vente, ble et ekstra gir satt inn på hjemveien. Hvilken lykke!

suppe1

suppe3

suppe2

suppe5

suppe4

Sliten og sulten var det utvilsomt en stor og etterlengtet lykke å kunne stoppe hos Cathrine på hjemveien. Der ventet vertinnen med rykende varm og smakfull tomatsuppe, og verdens beste havregryn- og cottage cheese-boller. Det finnes ikke noe som varmer og restituerer en kropp bedre enn varm suppe, og denne var spesielt god. Når måltidet i tillegg kan nytes i godt selskap i vakre omgivelser, ja da kan jeg ikke skjønne annet enn at det må være fullkommen lykke.

Ja, så fornøyd var jeg, at jeg fikk vertinnen til å dele sine oppskrifter med meg, slik at jeg igjen kunne dele de med dere, kjære venner. Jeg har allerede rukket å teste den ut, med stor suksess, hjemme hos mine kjære. Så folkens – glem posesuppe. Denne varianten går (nesten) like fort og smakene kan ikke sammenlignes …

suppe6

Cathrines hjemmelagde tomatsuppe

3 fedd hviløk, finhakket

2 sjalottløk finhakked

3/4 rød chili, finhakked

2 ss tomatpuré

2 bokser hermetiske tomater

7,5 dl kyllingkraft

litt sukker

salt og pepper

Surr løk i 2 ss olje til den blir gyllen og myk og tilsett hvitløk og chili mot slutten. Tilsett tomatpuré og la blandingen surre videre et par minutter. Tilsett de hermetiske tomatene og kok opp mens du rører og knuser tomatene. Tilsett så kraften og gi det et oppkok. Smak mens du tilsetter kraften, så den ikke overgår tomatsmaken. Kok suppen i 20 minutter, til tomatene er møre, og kjør suppen med stavmikser eller i en blender, til suppen blir jevn. Blir den for tykk, kan du eventuelt tilsette litt vann eller kraft. Smak til med litt sukker, salt og nykvernetpepper.

Suppen serveres med ønsket tilbehør. Selv vil jeg sterkt anbefale persille, creme fraiche, harkokte egg og revet parmesan.  Og selvsagt de saftige bollene med cottage cheese.

suppe7

suppe11Cathrines havregrynsboller med cottage cheese 

1 stort beger med cottage cheese

4 egg

2 ts bakepulver

1,5 ts salt

400 g havregryn

Bland alle ingrediensene godt sammen og form de som boller. Bollene legges på bakepapir og stekes på 220 grader i varmluft i ca. 20 minutter. Bollene smaker helt fantastisk i seg selv, men kan gjerne deles og serveres med godt smør.

Kombinasjonen av tomatsuppen og disse bollene er helt fantstisk – og ikke minst supersunt!!!

suppe8

 

 

Del gjerne: