Del gjerne:

Taormina er virkelig et av de herligste stedene jeg noensinne har feriert og Sicilia i seg selv er et enestående vakkert, spennende og gjestfritt land. For meg handler reising og ferie mye om matopplevelser, og allerede første dagen forelsket jeg meg fullstendig i siciliansk matkultur. Her blir hver minste rett tilberedt med lidenskap, kjærlighet og dyp respekt for råvarene. Enkelt, men forførende smakfullt.

En dag vi lå på stranden, kom to karer slentrende forbi med en nydradd sverdfisk og spurte om vi kunne tenke oss å spise den til lunsj. Om vi kunne – ja, det kunne vi…!!!

To timer senere satt vi på strandrestauranten og spiste siciliansk fiskegryte med fersk kortreist sverdfisk. Fullstendig surrealistisk. Tilberedelsen var enkel – men akk så smakfull. Her var det fisken som spilte hovedrollen.

Umiddelbart etter at vi kom hjem, ble fiskegryten rekonstruert og har vært en livrett i familien siden. Sverdfisk sliter vi med å skaffe her til lands, men kveite eller breiflabb er begge gode erstatninger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er derfor med stor glede og ydmykhet, kjære venner, at jeg presenterer denne oppskriften for dere. Den er både rask og utrolig enkel å tilberede, så utfordringen ligger nok heller i det å skaffe fersk fisk…

Siciliansk fiskegryte

(4 personer)

2 pk sherrytomater

1 glass med kapers (ikke spar på kapersen, mye av hemmeligheten ligger nettopp her)

5 fedd hvitløk

1 håndfull fersk basilikum

1 kg kveitefilét, evt. breiflabbfilét, skåret i store terninger

olivenolje

salt

Tomatene kuttes i to og freses lett i olivenolje sammen med hvitløk i to minutter. Tilsett deretter fisken og stek i 3-4 minutter til den blir helt hvit (viktig at fisken ikke stekes for lenge og blir tørr). Til slutt tilsettes kapers  og salt etter smak. Strø over litt frisk basilikum ved servering. Serveres med foccacia og pasta (sistnevnte er egentlig en fornorsking av oppskriften).

Jeg håper at dere vil få like stor glede av denne oppskriften, som vi har i min familie. Lurer du på noe, er det selvsagt bare å spørre i kommentarfeltet. Lykke til!

fisk1

fisk2

 

fisk4

fisk5

Avslutningsvis vil jeg gjerne få dedikere dette innlegget til Lene Carr, som har inspirert meg og så mange andre til å oppleve Sicilia og spesielt vakre Taormina. Lene kommer fra Hønefoss, men er bosatt i Taormina, hvor hun driver selskapet Italian Escape sammen med Anders Hornslien. Så skulle dere ønske å arrangere gruppereiser til Sicilia, Roma eller Toscana, er Lene den rette å ta kontakt med. http://italian.no

10427278_10152362664306249_3804610947359659687_n

Del gjerne: