Del gjerne:

Enkelte dager er som skapt for bare å kunne nytes – da får det ikke hjelpe om dagen heter mandag. Etter en liten jobbøkt med blikket flakkende fra dataskjermen opp mot Nordmarka utenfor vinduet, var det bare å gi etter. En liten tur innom ”smørebua”, så var Dicte og jeg var på vei til Krokskogen. Der møtte vi de mest fantastiske løyper – og vi hadde de helt for oss selv!!! Det skarpe føret og de nypreppede løypene ble satt pris på av både Dicte og meg. Hun var superfornøyd med å løpe på det faste underlaget uten snøklumper mellom klørne, og jeg kunne finpusse skøyteteknikken (selv med to lag voks under skiene). Jeg var forresten knallfornøyd med smørningen i dag – takk og lov for blå voks (smøretips fra Skiforeningen kan du lese HER), selve definisjonen på “Det enkle er ofte det beste”. Skiene satt som et skudd og gled som en Gud…

ski5

ski16

Det finnes utallige løypemuligheter med Kleivstua som utgangspunkt, og velger du Sørsetra, kan du velge løypetrassé på enten fire eller syv kilometer. Det gir muligheter for flere å nå frem til denne perlen i marka, vakkert plassert midt mellom Kleivstua og Sollihøgda.  SØRSETRA holder åpent fredag 11.00 til 15.00 og lørdag/ søndag kl 10.00 til 16.00. Det vil si at det ble verken vaffel eller solbærtoddy på meg i dag, men det var jeg jo forsåvidt forberedt på. Hyggelig var det derimot at mange blide “skiturister” allikevel hadde slått seg ned i solveggen, med niste og termos i tursekken. Solen varmet godt, og ti minus ble omdannet til den reneste påskestemningen.

ski10

ski7

ski6

ski11

ski8

Kleivstua er et vakkert skue i seg selv, der det troner på toppen av Kleiva. Kurs- og konferansegjester ruslet rundt på tunet med lengselsfulle blikk og et sterkt håp om å få satt av en time til å teste ut skiløypene. Jeg forstår dem godt – dette var virkelig en drømmedag på skauen. Det flotte været og utsikten inspirerte meg til å avslutte med en liten “selfie-fotoshoot” ved Kronprinsens utsikt, utsiktspunktet i Dronningveien, som fikk navnet sitt etter at Kronprins Haakon for noen år siden vågalt kastet seg utfor stupet her i hangglider. Og jeg hadde ikke før stilt meg opp, før jeg hørte jubelbrøl og så en paraglider forsvinne utfor – mens jeg selv klorte meg fast til autovernet. Den som bare hadde vært like tøff og uredd…

ski3

ski2

ski1

ski13

ski15

ski14

Del gjerne: