Del gjerne:

Drøyt 500 ivrige løpsentusiaster med variert alder og ferdighetsnivå, stilte til start i søndagens løpsfest i Schjongslunden. Takket være idsjelene Stig Andy Kvalheim Rambø og Olav Høgset med familie, var det i år fjerde gangen Schjongs5e’n ble arrangert.

Det var nærmere bestemt 12.12.2012 at disse energiske og løpeglade familiene på Schjongstangen etablerte Foreningen Schjongsløpene. De mente at de flotte løpsforholdene i Schjongslunden fortjente sitt eget familiearrangement, et løp tilrettelagt for både små og store. Foruten Schjongs5er´n, arrangeres også den noe enklere Schjongtesten i oktober.

Med seg på laget hadde de Dokument Partner, HQ-treningssenter, G-Sport, Bilia og Hytteplan – gode samarbeidspartnere som alle bidro på ulike måter. Det gjorde også de 40 frivillige som år etter år stiller som funksjonærene. I år hadde arrangørene i tillegg inngått samarbeide med Hønefoss Videregående skole, hvor elever fra Medier og kommunikasjon hadde ansvaret for foto og filming, mens linjen for Teknikk og industriell produksjon hadde produsert diverse start- og målkonstruksjoner. Heradsbygda Håndball står bak kioskdriften, noe som bringer en kjærkommen inntekt til klubben. Her er det altså ikke grenser for kreativt samarbeid på lokalt plan.

De av dere som benytter Schjongslunden som rekreasjonsområde, har sikkert lagt merke til merkingen av turstien for hver 100 meter. Dette var en idé som Olav Høgset fikk da han besøkte Rio for noen år siden. På en løpetur rundt byen, merket han hvor inspirert han ble av avstandsmerkingen. Han tok derfor idéen med seg hjem. Dette er et av tiltakene som Foreningen Schjongsløpene står bak og som er til stor glede for byens mosjonister. I tillegg rydder foreningen stier og legger på bark.

løp13

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Først ut var barneløpet, hvor Stig Andy på sitt unike og velkjente vis fikk pisket opp stemningen før 198 heltente barn spurtet ut i løypene på henholdsvis 600 og 1700 meter. Enkelte hadde tydeligvis spart litt på kruttet og tok like gjerne begge distansene når de først var i gang. Løpegleden var det ikke noe å si på, men for mange var nok allikevel høydepunktet å få deltakerbevis utdelt av russen. Fantastisk opplegg!!!

I år ble Schjongs5er’n arena for min personlige, individuelle løpsdebut. Om jeg noen gang var i tvil om jeg skulle stille til start, så ble jeg heldigvis overbevist til å melde meg på av min mer løpserfarne venninne Bente. Og takk og lov for det! Til tross for både konkurransenerver og blodsmak i munnen, er jeg i ettertid både glad og takknemlig for at jeg lot meg overtale. Vi startet sammen, men jeg måtte nokså raskt registrere at ryggen hennes forsvant fra meg. Godt var det da at hun stor klar i målområdet og heiet meg frem. Det var det også mange andre som gjorde, på min ferd rundt løypetrasséen. Men så er det jo nettopp dette det hele handler om – familiedag, lagånd, heie frem, gjøre hverandre gode, raushet og dugnadsånd.

Mingling og erfaringsutveksling blant kjentfolk i målområdet gjør godt for både selvtillit energinivå. Blide funksjonærer som byr på vann og fersk frukt etter målpassering er heller ikke feil, og vel verdt å slite litt for. Opplevelsen totalt sett var av en så overraskende positiv art, at jeg allerede gleder meg til neste år. Og med en bestetid på 15 minutter, er det heller ikke mangel på mål å strekke seg etter.

Søndagens opplevelse i Schjongslunden ga meg helt klart mersmak. Egeninnsatsen er jeg vel sånn tålelig fornøyd med. Løpingen gikk forsåvidt greit, men jeg må jo innrømme at jeg ble ekstatisk glad da jeg skimtet målseilene til Hytteplan og Dokumentpartner i det fjerne, for ikke å snakke om HQ treningssenter sine, med bilde av mine to eminente PT-trenere. Uten dem hadde jeg garantert ikke stått på startstreken.

Allerede nå er gjengen bak Schjongs5e’n i gang med å planlegge neste års løp. Da er det femårs-jubileum som nok vil inneholder noen overraskelser. Og en ting er sikkert – jeg kommer til å stå på startstreken klar for å knuse min personlige løyperekord …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

løp18

løp17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Del gjerne: