Del gjerne:

 Det løpes og løpes her på Ringerike; ambisiøs elitesatsing og idealistisk mosjonering i skjønn forening. For med rykende, fersk løyperekord i Schjongs5er´n på imponerende 15.24, konkluderer jeg med at det er godt “innafor” å ta i bruk benevnelsen elitesatsing. Riktignok har etiopieren Bekele løpt samme distanse på 12.37.35, men da snakker vi om en VM- og OL-vinner på banedekke – med pigger under skoa.

Som så vel forfortjent, kunne løpsgeneral Olav Høgset og alle hans gode hjelpere i “Foreningen Schjongsløpene” lørdag 6. mai arrangere Schjongs5er´n for femte gang i strålende solskinn. Alt lå perfekt til rette for et verdig femårs-jubileum for det etterhvert svært så populære løpet – populært for eliteløpere, populært for mosjonister – og ikke minst, populært for barna. Startlista viser at løpet også har tiltrukket seg deltakere langt utenfor vår egen region.

330 barn startet løpsfesten

Først ut var barneløpene, og som valig var det Stig Andy Kvalheim Rambø som sparket det hele i gang med oppvarming i sin sedvanlige, energiske stil – en jobb han gjør svært bra. For etter en halvtimes påfyll av smittende humør og energi, la 330 barn av gårde ut i barnetrasséene på henholdsvis 600 og 1.700 meter. Langs løypene runget det motiverende heiarop fra familie og venner. Mange av disse var også iført løpeklær, klare for en utfordring.

Elite og bredde i skjønn harmoni

Deretter, presis klokken 13.00, gikk startskuddet for 342 løpere, med eller uten tid. Dette var som vanlig en gruppe som representerte bredt i alder, ambisjon og prestasjonsnivå. Men like fullt, en gruppe med én viktig ting felles – nemlig gleden av å løpe. Hurra for det!

I første rad stod de framoverlente deltakerne i korrekt startposisjon, med fingeren strategisk plassert på pulsklokka. Lengre bak, var stemningen noe mer avslappet. Men for all del – også her var man ute etter å yte sitt beste. Og bak her var det jeg altså befant meg, tett på fartsholder på 30 minutter. Oppvarmingen var unnagjort og bestod av en akkurat passe etappe hjemmefra, i godt selskap med min venninne og nesten-nabo, Gry Holtet.

Heia-rop og korpsmusikk

Og for et arrangement Schjons5er’n er blitt. Absolutt alt klaffet. Værgudene kastet sin glans over løypetraséen, alt teknisk fungerte som det skulle og i Søndre park var det rene 17.-mai stemningen med korpsmusikk fremført av Hallingby Skolekorps og heia-rop. Og ved målgang i Schjongslunden, ventet som vanlig det høyt verdsatt servering av frukt og vann.

Men det var ikke bare rekordmange påmeldte til årets jubileumsløp; et stort antall tilskuere hadde latt hagearbeid være hagearbeid denne solfylte maidagen, for å gi sin støtte til løperne underveis. De hadde ikke møtt opp forgjeves. Belønningen var bred idrettsglede og toppidrett med løyperekord.

Jeg kan jo selvsagt bare snakke for meg selv, men når energien begynner å nærme seg bunnivået, og beina føles som tømmerstokker, da er heiaropene som rene vitamininnsprøytingen å regne. Jeg tviler vel på at jeg var den eneste som følte på dette …

Ja, ja, så kunne jeg ikke notere meg verken ny personlig rekord eller årsbeste i Schjongslunden denne gangen. Litt skuffet og slukøret kunne jeg notere meg et resultat, som gjenspeilet siste tids treningsinnsats. Skuffelsen la seg imidlertid raskt og ble overskygget av alt det positive denne opplevelsen bringer med seg, som foreksempel å få takke Kjetil Gjærde for kjærkommen drahjelp de siste 500 meterne og over mållinja.

#den følelsen

Om det er aldri så morsomt å løpe; så er følelsen av endelig å skimte målseilene formidabel. Mingling med inntak av frukt vann i målområdet fremstår som en velfortjent belønning. For ikke å snakke om sosialt. I fruktboden fant jeg også igjen Gry, som jeg (ikke uventet) hadde måttet se ryggen til forsvinne litt ute i løypa. Ellen Grønlund kunne konstantere at gjengen fra “Team Tronrud” var godt fornøyd med egne resultater, mens evigspreke Espen Langdalen avslørte noen av sine triks for å vedlikeholde formen.

Da vil jeg nok en gang få gratulere “Foreningen Schjonsløpene” og deres støttespillere, Dokument Partner, HQ trening, Bilia, Hytteplan, G-Sport, Hønefoss Sparebank og Heradsbygda Håndball, med et fantastisk og solid gjennomført arrangement. Gratulerer også til de som velfortjent fant sin plass på seierspallen. Og ikke minst, gratulerer til Ronny Losoa, med ny løyperekord på imponerende 15.24!!!

Kunne du tenke deg å prøve deg på litt løping men ikke vet helt hvordan du skal komme i gang? Da vil jeg anbefale deg å ta kontakt med HQ trening i Hønefoss, for en prøvetime. Der får du garantert gode tips og førsteklasses treningsforhold!

Les mer om HQ trening HER

Så sees vi kanskje på neste løp, som er Hank Williams Minneløp på Kilemoen, lørdag 27. mai. Jeg skal dit!

Og husk – det handler om å utfordre deg selv, ikke alle andre!!!

 

Del gjerne: