Del gjerne:

Et desember-show blottet for engler og ribbefett. Det var alt jeg visste da jeg benket meg ned på første rad på Kooperativen i går kveld, sammen med to kjære venner og en iskald Hønefoss-juleøl (mørkt, smakfullt med en utpreget smak av sødme) i hånda. Fabelaktig! Bare stemningen med å sitte inneklemt blant gamle øltønner, antikke bruksgjenstander av ymse slag, tobakkskilt, fotballeffekter og en blanding av antikk og noe mer ”kitsch og camp”- inspirert julepynt strødd over tilårskomne øleffekter, ville i seg selv være nok til å redde kvelden for min del. Men det var før Dr. Greve Pensum, i Tor Arne Johnsen sin skikkelse akkopagnert av Tuba-Kristiansen, entret scenen…

greve1

heltgull

koop1

koop3

I den satiriske forestillingen ”Rikets stillstand”, harselerer Tor Arne mesterlig med det meste. Forestillingen ble sparket i gang med et par tuba-toner og visdomsordet: ”Ikke strev med å bli godtatt – gå dit du er velkommen”. Stemningen var satt! Videre kom det tett som haggel. Harselering, fakta og mye humor rundt de essensielle spørsmålene: Hva skjer i verden, og hvorfor skjer det..? Vår Herre i skapelsesrus, sofamosjonister, språkopprinnelse, samfunnets og nasjonens oppbyggelse, mobbing, innvandring, eldrebølgen, mental fedme og eksprimentell kirurgi – for å nevne noen av alle temaene. Kort beskrevet – et noe utenom det vanlige og uforutsigbart program. MEN – et hysterisk morsomt show som jeg ikke ville vært foruten.

Liker du satirisk humor, ja da er dette et ”must-have”-show for deg. Latterkulene satt som løskrutt hos samtlige av de fremmøtte, som fylte til randen det som beskrives som byens aller minste kulturscene. Og midt i denne “galskapen” satt jeg gapskrattende, og nøt en fabelaktig forestilling og min Hønefoss-juleøl – med Schous-nissen konstant stirrende meg i nakken, mens han stille hvisket “sviker” i øret mitt…

“Rikets stillstand” spilles til og med 12. desember, og billetter fås kjøpt HER. Jeg anbefaler det av hele mitt hjerte – og vel så det…!

koop2

Del gjerne: