Del gjerne:

I går var det russedåp og “kick-off” for Ringeriksrussen 2016 – og jeg ble “russemamma” på ordentlig … Nå er nok ikke jeg blant dem som i lengre tid har gruet seg til at denne dagen skulle komme, det har jeg rett og slett ikke hatt grunn til. Men at det allikevel knytter en viss spenning til hva disse dagene vil by på, må jeg vel kunne innrømme. Mest av alt var det imidlertid med en viss stolthet jeg overvar denne seansen i går. Så får jeg bare håpe at det blir grunnlag for å videreføre denne stolthetsfølelsen også gjennom resten av russefeiringen …

russ13

Starten var i alle fall meget lovende. Med en enorm scenerigg midt på et fullpakket Søndre torg, fengende rytmer strømmende ut fra høyttalerne og mellom 200 og 300 hylende og danseglad russ, opplevde byen en fantastisk gjennomført regissert russedåp som visstnok overgikk alle tidligere år (i følge en noe mer erfaren tilskuer ved siden av meg). Allikevel var det da den legendariske “døperen” Alex Rosén entret scenen i sin beste Rock´n roll-stil, at det hele tok helt av. “Dette er 30. gang at jeg gjennomfører en russedåp, og det er like fantastisk hver gang. Dette er vårens aller vakreste eventyr”, åpnet han seansen med. Vel – det var vel kanskje å ta litt hardt i. Men vått ble det, der han villig vekk svingte vannslangen i alle himmelretninger på en tidvis overfylt scene.

Årets russedåp kunne helt klart defineres som Urbant Landliv!!! Ingen storby kunne vel ha arrangert en mer velregissert russedåp enn det vi var vitne til i går. Teknisk sett var alt fra øverste hylle, med landets råeste “russe-døper” og et rekordstort russekull som sørget for underholdning både på og utenfor scenen. Samtidig fikk man den gode følelsen av et småby-torg som var fylt til randen av lokalbefolkning i alle aldre, som fikk kjenne bassen på kroppen og at det rykket litt i rockefoten. Venner, søsken, foreldre, besteforeldre, tanter og onkler – alle grupper var representert, og russen visste å sette pris på oppmøtet. En viss trygghetsfølelse ga det selvsagt å vite at det back-stage stod tålmodige og profesjonelle representanter fra Røde Kors som tok hånd om dem som i sin iver hadde blitt i overkant “forfrisket”. Så all honnør til årets russestyre som står bak arrangementet, som fører seg inn i rekken som tidenes beste russedåp i Hønefoss.

russ10

russ9

russ12

russ6

russ11

russ8

Det har virkelig vært morsomt å følge Casper og resten av gjengen gjennom den innledende og forberedende “runden” av russefeiringen. Først var det å jakte etter den perfekte russebilen. Det fant de! Den kuleste van som hadde alt (i deres øyne) – bortsatt fra nok decibel selvsagt. Med iherdig dugnadsinnsats ble imidlertid kontoen fylt opp tilstrekkelig til å kunne dekke en oppgradering som sikrer sprengte trommehinner i kilometers omkrets. Men gutta har vært kreative og hatt en imponerende stå-på-innsats og arbeidsmoral. Selv har vi gladelig satt dem til både hagesjauing og gjerdemaling, med et svært tilfredsstillende resultat.

Videre ble det en ørliten “prøvesmaking” på russefeiringen gjennom de obligatoriske russekroene, før det hele ble toppet med det ubestridte høydepunktet – nemlig russerevyen ToysR´uss. Hva revy-opplevelsen egentlig betydde for russen, er det vel bare de selv som vet. Det jeg derimot gledelig kunne registrere fra sidelinjen, var at revytiden gjorde at det ble knyttet nye og tettere bånd, noe som garantert vil komme godt med i ukene som kommer.

Det var derfor med stor glede jeg overvar gårsdagens avduking av “Graduation 2016”, og fikk se Casper og resten av gutta “rulle” ut porten, klare for å sparke i gang russefeiringen …

russ3

russ5

russ2

russ4

Mangt har endret siden jeg selv kunne kle meg i russedress. Noe til det bedre, og noe til det verre … Uansett har jeg som mål å stille tiden tilbake en god del år for å frembringe minner om hvordan jeg selv hadde det i denne korte men svært intense perioden. Noen grenser blir erfaringsmessig forskjøvet noe i løpet av en russefeiring. Så får man bare tro og håpe at disse grensene allikevel holdes innenfor det akseptable. Som mor kan jeg ikke gjøre annet enn å gi gode råd og være tilgjengelig. Så masse lykke til med all moroa, Ringeriksrussen 2016. Pass på dere selv, og hverandre!!!

Del gjerne: