Del gjerne:

Så skulle da altså mitt ”hårete mål” på sykkel vise seg å bli et av de målene jeg må strekke meg litt ekstra etter for å oppnå. To plussgrader viste seg å være i kaldeste laget for langtur, for en relativt uerfaren landeveisrytter som meg. Spesielt når jeg toppet det med altfor dårlig bekledning og kun to poser nøtter i sekken.

Planlegging sies å være viktig før man legger ut på langtur – jeg feilet der…

Ruten min var følgende: Hønefoss – Sundvolden – Skaret – Sylling – rundt Holsfjorden og Tyrifjorden til Vikersund. Så ble det bråstopp! Etter å ha syklet 25 kilometer uten følelse i fingre og føtter, ble det en ydmyk telefon hjem. Vær så snill og kom og hent meg… Da kan jeg love dere at det var godt å ha en sønn med førerkort! Og ikke nok med at Casper hentet meg på Vikersund. Han hadde omtenksomt tatt med ullsokker, ullgenser, nykokt kaffe og pepperkaker i bilen. Lykke! Men som han selv uttrykte det, ”jeg hørte jo på stemmen at det ikke stod så bra til med deg mor…”.

Ærlighet varer lengst. Som dere ser av klokken min, ble tilbakelagt distanse kun 74,16 kilometer på tiden 4.29.24. Ikke akkurat noe å skryte av når målet var 110 kilometer. Men det skal sies til mitt forsvar, at tiden inkluderer 15 minutters opptining av føtter i en veigrøft mellom Sylling og Vikersund, og 30 minutters venting på Rema 1000 Vikersund, med inntak av Coca Cola og Sportslunsj.

Kort oppsummert. Jeg kommer med den aller største glede til å ta turen igjen – MEN ikke før sommervarmen er tilbake. Alt i alt var det en interessant erfaring å få nærkontakt med sine egne grenser, og ikke minst utfordre de. Kjipt å ikke komme helt i mål, men jeg er stolt av å ha tatt utfordringen. Som dere ser, eksisterer det dessverre ikke billedmateriell mellom Sylling og badekaret. Stivfrosne fingre satt en stopper også for fotoprosjektet.

Nå er imidlertid min kjære landeveissykkel satt på vinterlagring i garasjen, mens jeg selv gleder jeg meg til noen urbane dager med kafébesøk, shopping og asfalt under føttene!

Og gled dere kjære venner. I kveld skal jeg lære dere å lage en utrolig smakfull, spennende og enkel Siciliansk fiskegryte.

Buon appetito!

IMG_6395

IMG_6396

IMG_6403

tyrifjorden6

Tyrifjorden8

Del gjerne: