Del gjerne:

Det er alltid hyggelig å besøke Rolf “Askeladden” Lie på kontoret. Rolf er viden kjent for å være både sosial og engasjert, og han sier sjelden sier nei takk til et lite besøk (spesielt ikke når det innebærer nystekte solskinnsboller til kaffen). Denne mannen er et oppkomme av idéer og har stadig noe nytt på gang – noe kontoret hans i annen etasje på bussgarasjen hjemme på prestegården på Norderhov tydelig bærer preg av. Her er det gule og rosa Post-it lapper, rutetabeller, kataloger, reisebrosjyrer og annet om hverandre, praktisk talt fra gulv til tak. Hver morgen, etter en bedre frokost, rusler Rolf “tøffelavstanden” fra kjøkkenet til kontoret, hvor han kan nyte utsikten over sine kjære busser. Fem små og fire store, som stadig ruller rundt på veiene i både inn- og utland. Busseventyret startet i utgangspunktet opp som hobby, men endte for 26 år siden opp som levebrød.

askeladden14

askeladd3

askeladd1

I går var Rolf spesielt opptatt av en jubileumsutgave av Ringerikes Blad, som hadde dukket opp etter et dypdykk i arkivet. Historisk interessert som han er, var det der naturlig nok mange, men spesielt to saker som hadde fanget oppmerksomheten hans. “Se her Trude. Se hva Veisjefen i Buskerud i 1970 uttalte angående ny vei mellom Sandvika og Hønefoss. Dette er jo både interessant og morsomt å lese nå, to dager før Øst-Vest konferansen på Klækken Hotel. Og så se på den flotte bilen da. Den første rutebilen som kjørte strekningen Hønefoss-Oslo”, forteller han og blar energisk i den gamle “avisskatten” sin. Samferdsels- og rutebilhistorie ligger forståelig nok hans hjerte nærme.

askeladd13

askeladd11

Askeladden er som dere sikkert forstår, langt i fra et tilfeldig navnevalg. Navnet kom nærmest av seg selv, i følge Rolf, mens logoen er signert kunstner Øyvind Tingleff. “Tenk at våre kjære folkeeventyrsamlere Asbjørnsen og Moe traff hverandre for aller første gang her på Norderhov i 1826. Det var derfor stor stas da bronsestatuen av Askeladden kom til gards, en kjærkommen gave gitt av Sparebank 1 Ringerike Hadeland. Den står staselig plassert utenfor Ringerikes Museum, men slik at jeg kan se den fra mitt kjøkkenvindu”, forteller vår egen Askeladd.

For det er nettopp eventyr Rolf tilbyr gjennom Askeladden reiser. Hvert år arrangerer han nærmere 20 gruppeturer i inn- og utland, i tillegg til 20 turer for bedrifter og foreninger. Her får man spennende, sammensatte pakker med transport, opplevelser og overnatting. Jeg anbefaler dere å ta en kikk på hjemmesiden til Askeladden og få et innblikk i det varierte programmet som de har satt opp for 2016. Her er det virkelig noe for enhver smak. Selv er jeg veldig fristet til å melde meg på tur til Lofoten. Det har lenge har stått høyt oppe på ønskelisten over reisemål.

Så da er det vel bare å melde seg på da, og bli med på et reiseeventyr med Askeladden …

Les mer om Askeladden reiser ved å klikke HER

askeladd2

askeladd6

askeladd4

askeladd9

askeladd7

Med jevne mellomrom dukker Rolf Lie opp i lokalpressen. Da vet vi at det er tid for vurdering rundt flybussens livsgrunnlag, et spørsmål som engasjerer et samlet lokalsamfunn. “Nedleggelsesspøkelset” har som kjent hengt over Gardemobussen mer enn en gang.

Gardemobussen til Askeladden drives nå på 13 året og er et godt innarbeidet konsept. Allikevel legger ikke Rolf skjul på at flybusstilbudet er prisgitt subsidier. “Vi har vært så heldige å ha med oss Sundvolden Hotel, Klækken Hotell og Thorbjørnrud Hotel på laget helt siden starten. De har sett verdien av dette transporttilbudet for sine gjester og subsidierer Gardemobussen med en fast årlig sum. I år har vi i tillegg fått med oss Comfort Hotel Ringerike. Foruten disse samarbeidspartnerne, samt årlig tilskudd fra Buskerud fylkeskommune, hadde det ikke eksistert flybuss mellom Ringerike og Gardermoen”, bekrefter Rolf.

Gardermobussen har 12 daglige avganger, med avreise fra Sundvolden mellom klokken 04.40 og 20.20, og med retur fra Gardermoen mellom kl. 06.40 og 22.10. Selv har jeg flere ganger nytt godt av fordelene med Gardermobussen. Det er bare utrolig deilig å slippe den evige jakten etter ledig parkering, og ikke minst følelsen av å kunne synke ned i et godt sete i en oppvarmet buss etter en reise. Da har du også muligheten til å avslutte reisen med et glass vin eller to, til en vanligvis stusselig flymat-pakke. Og så et kjempetips til dere som bor utenfor gangavstand til flybussen: Da er det bare å kjøre til prestegården på Norderhov og hoppe på Gardemobussen fra starten. Da har du gratis parkering mens du er borte og kan gå tørrskodd fra bil til buss, og omvendt. Fantastisk!!!

For de av dere som vil oppleve stemningen og “seiersbrølene” under VM i skiskyting i Oslo 3-13 mars, så kjører Askeladden deg trygt fra Hønefoss , helt frem til arenaen alle konkurransedager. Mer om dette kan du lese på Facebook siden til Askeladden. Kjøring til konserter og idrettsarrangementer er et nytt konsept, som kom til etter sukssessen med fire fulle busser til Justin Bieber konserter. Da så Rolf straks muligheter i et nytt marked. Jeg fant, jeg fant – sa Askeladden…

Les mer om Gardermobussen ved å klikke  HER

askeladden15

Del gjerne: