Del gjerne:

NovaPro er et nettverk og en møteplass for kvinner som på en eller annen måte har tilknytning til Ringeriksregionen. Nettverkets formål er å gi medlemmene inspirasjon, forretningsmuligheter og støtte til utvikling – faglig, personlig og/ eller for virksomheten de er knyttet til. Nettverket fungerer som en inspirerende møteplass, en arena for kompetanseheving og motivasjon samt et nettverk for profesjonell utveksling. Bak prosjektet står de fem driftige damene Janniche Larssen Bockmann, Linda Moholdt Nordgården, Tone Thoresen, Nan Rogstad og Ann Kristin Støveren (ikke tilstede på bildet).

Kvinnenettverk er den moderne kvinnekamp. Demonstrasjonstog, plakatskriving og spytting på “øvrigheta”, hører fortiden til. Nå ser kvinner fordelen av delingskultur og av å stå samlet og heie hverandre frem. NovaPro er nettopp et slikt nettverk. Denne uken gikk NovaPro´s “Lillelørdag” av stabelen på Klækken Hotel, for andre gang. En festaften med en herlig miks av faglig innhold, mingling med gamle kjente og nye bekjentskaper, og ikke minst kåring av Årets kvinnelige forbilde (lokalt vel og merke). Men først en tur innom den obligatoriske “fotoveggen”, hvor man fort blir avslørt hvorvidt man trives i rampelyset eller ikke! Jeg for min del følte meg superfin i min nye kjole fra Den Gylne Fe, men valgte allikevel å smette inn i et gruppebilde med de flotte damene som jeg kom sammen med. Tryggest det…

nova9

nova1

Jeg hadde gledet meg lenge til å høre på kveldens variert, sammensatte foredragsholdere, under det felles temaet “Stødig, med klart fokus”! Christine Næss Mathiesen, som yngst og førstemann ut, delte villig sin erfaring med det å ha “møtt veggen” i sin kamp mot målet – nemlig det å bli verdens beste skiløper… Christine ble aldri verdens beste! Derimot endret hun fokus og ble en suksessrik skitrener for kretslag, hun utdannet seg til jurist og kanskje viktigst av alt – hun ble gift og mor til en, snart to. I tillegg til jobben som advokatfullmektig, jobber Christine for Ola Tronrud med utvikling av Eggemoen. Og så om det ikke skulle være nok, er hun odelsjente og i ferd med å overta flotte Nærstad Gård.

Det var kjærligheten som i utgangspunktet bragte kartverkssjef, Anne Cathrine Frøstrup, til Ringerike. Et valg som på mange måter skulle vise seg å være meget klokt. Anne Cathrine er en driftig og målbevisst leder, med bakgrunn som blant annet førstesekretær og etterhvert avdelingsdirektør i Justisdepertementet, dommerfullmektig i Modum og Sigdal sorenskriverembete, konstituert lagdommer i Agder lagmannsrett, justitiarius i Oslo skifterett og byskriverembete før hun i 2003 ble tinglysingsdirektør i Statens kartverk. Foruten å presentere Kartverkets nyttige verktøy seeiendom.no og Kartverkets virksomhet, fikk vi innsikt i en “ekte” historie med personlig innlevelse om det “Å brenne for vervet…”. Hun hedret blant annet tidligere generasjoners sterke kvinner som har banet vei og tilrettelagt for de muligheter som dagens kvinner har. Og hun minnet oss på at vi på ingen måte er i mål  i kampen for likestilling…

Kveldens hovedforedragsholder, prest og coach Erica Grunnevoll, belyste med sin klokskap, kreativitet og engasjement, viktigheten av å ha vilje og mot til å møte morgendagen, på morgendagens premisser. Erica må sies å være en sann inspirator, og hun serverte sine poenger på en praktisk, hverdagslig og ikke minst humoristisk måte. Så jammen fikk vi ikke ristet løs på lattermusklene også…

nova2

Kveldens høydepunkt var utvilsomt kåring av “Årets kvinnelige forbilde 2015”. Prisen skal gå til en kvinne som har gjort en ekstraordinær innsats, og som har utgjort en forskjell for medmennesker, lokalt eller globalt i 2015. Hun må ha tilknytning til Ringeriksregionen, men trenger nødvendigvis ikke å bo her eller jobbe her. 29 kvinner var nominert til prisen, og etter en runde med åpen stemmegivning, satt juryen igjen med fem finalister. Juryen i år, bestod av Anne Lise Rian, Agnethe E. Børresen, Janniche Larssen Bockmann, Hege Kjørstad og Ida Rongve (ikke tilstede på bildet).

Årets fem finalister var:

● Iselin Huseby fra Steinsåsen, som har startet den veldedige organisasjonen «Time to act».

● Anne Jorun Håkonsen Jansen, ildsjel på Hallingby med et særlig engasjement for ungdomsmiljøet i bygda.

● Anne Marie Thomle Brager, enhetsleder i Ringerike kommune. Hun har fått til en snuoperasjon ved Hønefoss sykehjem i 2015.

● Kristine Banggren, skribent fra Hole som setter dagsorden med sine kommentarer.

● Annlaug Nielsen og Lisbet Palerud, som stiftet Fontenehuset i Hønefoss i 2003.

Og den lykkelige, verdige og svært populære vinneren ble – Anne Marie Thomle Brager. Hun ble nominert til årets forbilde for måten som hun har ledet Hønefoss sykehjem på i en krevende periode med mye negativt fokus. «Anne Marie har stått fram og vist vei med godt lederskap. Det er gjort med driftighet, medmenneskelighet og med bred involvering av alle berørte», var juryens begrunnelse.

nova10

nova6

nova8

nova5

Foredragsholderne skapte mye engasjement og glede – men det gjorde jammen også de som trillet inn den fantastiske tapasbuffeten. Fylt til randen med inspirasjon, motivasjon og ikke minst ny lærdom, var det ikke tvil om at damene var klare for litt mingling med dertil hørende mat og drikke. I god nettverks ånd, ble gamle minner frisket opp, nye bekjentskap stiftet og erfaringer delt. Ett av kveldens sterke budskap var å unne – ikke misunne. Det var nettopp den gode følelsen jeg kjente på da kvelden var over. En stor takk til damene i NovaPro, for nok et storartet arrangement!

nova14

nova3

 

 

Del gjerne: