Del gjerne:

Da kjære venner, er ventetiden over! Fredag 9. september klokken 20.00 har filmen “Rosemari”, hvor handlingen utspiller seg fra Hønefoss, endelig Norgespremiere. Og hvor ellers enn på Hønefoss vil dette skje! Filmen er virkelig fabelaktig og i seg selv vel verdt et kinobesøk. Legger man i tillegg til en god porsjon lokalpatriotisme – ja, da finnes ingen grunn i verden til å holde seg hjemme. Se traileren her og gled dere …

Rosemari, med arbeidstitlene Et barn er født i Hønefoss og Rosemari og gartnerens hemmelighet, hadde opptaksstart høsten 2014. Dette ble en stor opplevelse for en rekke lokale statister som nå, to år etter, endelig kan se seg selv på lerretet.

Selv kjenner jeg at jeg ikke blir rent lite stolt over at byen har fått “sin egen kinofilm”. En stor takk rettes herved til regissør og manusforfatter Sara Johnsen, for at valget falt på Hønefoss.

I filmen vi får gleden av å møte de fargerike personlighetene og journalistene (Tuva Novotny og Laila Goody) bak lokal-TV sendingene “Kjærlig hilsen Hønefoss”. Og det er nettopp disse damene som bestemmer seg for å lage filmen “Et barn er født i Hønefoss”  – historien om Rosemari og jakten på hennes opprinnelse.

Det er på ingen måte tilfeldig at handlingen er lagt til nettopp Hønefoss. Regissør og manusforfatter Sara Johnsen kommer selv fra Nes i Ådal og har et nært forhold til Hønefoss, som hun selv beskriver som sin barndoms storby.

Johnsen håper og tror at Hønefoss’ befolkning kjenner seg litt igjen i filmens skildringer av personer og miljø, da det ikke er tvil om at det er Hønefoss som er filmens “hjemby”. Hun påpeker imidlertid at handlingen nok like gjerne kunne funnet sted i andre tilsvarende småbyer. “Så snart filmen begynte å ta form i hodet mitt, kom tanken om å legge handlingen til Hønefoss. Jeg har nemlig lenge hatt lyst til å lage film fra byen som jeg er så glad i”, forteller Sara (les mer i eget intervju med Sara Johnsen som kommer her på Urbant Landliv).

Så merk dere datoen og sett av 9. september. Da blir det nemlig storslått Norgespremiere på Hønefoss Kino med påfølgende premierefest på Grand Hotel, Hønefoss. Jeg garanterer at dette er noe dere verken kan, bør eller vil gå glipp av!!!

 

Filmweb.no om filmen:


Midt under feiringen av bryllupet sitt, finner den tvilende bruden Unn Tove en nyfødt jentebaby på hotellets toalett. Hun overlater den lille til barnevernet.

Seksten år senere dukker en ung og energisk jente opp på døra hos Unn Tove. Det er Rosemari, babyen fra bryllupet. De bestemmer seg for å finne ut hvem som er hennes biologiske foreldre.

Sammen nøster de opp en historie om et ungt par som elsket hverandre, en eksentrisk eksbokser med sans for erotikk og en mamma som valgte å skjule en stor hemmelighet.

Dette er en rørende og morsom historie om hvordan sex, løgn og biologi skapte en vakker blomst, Rosemari.


 

kino4

kino1

kino3

kino2

 

 

Del gjerne: