Del gjerne:

Lørdag 1. juli åpner Rita Bakken ”Ritas Bakeri”. Baker Hansen blir dermed en saga blott på Hønefoss. Det vil si – ikke helt; Skiltene og det karakteristiske interiøret til Baker Hansen forsvinner fra det populære bakeriet på hjørnet i Storgata 7. Baker Hansens velduftende bakervarer vil imidlertid fortsatt bli å finne i hyllene. Med en god samarbeidsavtale med Baker Hansen om levering av brød, bakst og kaker, gleder Rita seg til å åpne et bakeri som er enda mer tilpasset det lokale markedet.

Rita har drevet Baker Hansen Hønefoss som franchisetaker siden 2013. Dette har vært fire lykkelige år, ifølge den driftige dama. Da hun tidligere i år fikk meldingen om at Baker Hansen hadde tatt den tunge beslutningen om å legge ned sitt bakeriutsalg på Hønefoss, gikk hun lengst inn i tenkeboksen – men kom raskt ut igjen; Da hadde idéen om ”Ritas Bakeri” allerede begynt å ta form. Tallene viste nemlig et lønnsomt bakeri vel verdt å satse på.

Ny samarbeidsform

Det var ingen enkel beslutning å ta, det å skulle legge ned på Hønefoss, ifølge daglig leder i Baker Hansen, Knut Hals.

”Rita har drevet Baker Hansen Hønefoss på en utmerket måte. Det vitner svært gode besøks- og omsetningstall om. Dette handler utelukkende om logistikk. Hovedbakeriet og de fleste bakeriutsalgene ligger i Oslo-området og Drammen. Det ble derfor både vanskelig og svært kostbart for oss å forsyne butikken på Hønefoss med ferske varer hver morgen”, forteller han.

”Vi kan vel si at vi har tatt det gode samarbeidet med Rita et hakk videre, ved at hun nå vil kjøpe inn Baker Hansens bakervarer til egen bakeri. Dette blir spennende for oss alle og er en type samarbeid som vi normalt sett ikke gjør, men som vi har stor tro på. Kall det en vinn-vinn situasjon”, avslutter Hals.

Tok utfordringen

”Jeg trives så utrolig godt i bakeriet her. Det virket derfor helt utenkelig å skulle legge ned. Vi har verdens beste bakervarer og utrolig mange gode kunder. Beslutningen om gå fra å være franchisetaker til å drive på egenhånd, gikk dermed raskt fra skremmende til spennende. Nå bare gleder jeg meg enormt til å sette eget preg på bakeriet”, forteller Rita.

Navnet ”Ritas Bakeri” er både selvforklarende og velklingende. Logoen er under utarbeidelse hos Reklameservice AS og vil være klar i løpet av uken. Fargene som vil gå igjen på både logo og interiør, er varmrosa kombinert med grått. Rita har helt klare tanker om hvordan hun kan sette sitt personlig preg på de flotte og lyse hjørnelokalene. Flytting har det nemlig aldri vært snakk om.

Trives i gågata

”Vi kunne ikke hatt en bedre plassering enn det vi har i dag – sentralt i gågata med god plass til vår hyggelige uteavdeling og ikke minst gode naboer. Det passer oss bra å ha Eger over gata og Leiv Vidar Slakterforretning i samme bygg. I tillegg sier ryktene at det åpner ny fiskerestaurant her i gata om ikke lenge. Samarbeidet med gårdeier Tor Thomassen har vært konstruktivt og imøtekommende gjennom hele prosessen. Så her blir vi …”, konstaterer Rita.

Mye er her kommet på plass på kort tid. Avtalen om levering fra Baker Hansen, ansettelse av sjåfør som kan hente ferske bakervarer, navn, logo, farger, leiekontrakt og nyansettelser (av de som allerede jobber der) begynner å komme i boks. Alt later dermed til å være i rute, halvannen uke før åpning.

Lokal tilpasning

”Vi satser på å unngå å stenge dørene. Lørdag 1. juli vil logoen ”Ritas Bakeri” pryde fasaden, og noen synlige endringer i interiøret vil allerede da være på plass . Men mest av alt gleder jeg meg til å kunne sette sammen en varemiks enda mer tilpasset lokalmarkedet. Bakevarene fra Baker Hansen er de beste som finne, så de fortsetter vi med – men med enkelte tilpasninger. Vi skal fortsette å være gode på glutenfritt og tilby økologiske produkter, og vi har allerede stor suksess med å selge ulike smaksvarianter av frappe-pulver. Dette er et godt eksempel på lokal tilpasning som jeg nå står fritt til å gjøre mer av”, forteller Rita. Men én ting vil hun overhodet ikke endre på; ”Kundekretsen. Vi har så mange faste og utrolig hyggelige kunder som vi gleder oss til å fortsette med”.

Urbant Landliv ønsker Rita og hennes medarbedidere lykke til med nyåpningen. Som god kunde gjennom mange år, gleder jeg meg allerede til nysatsingen …

 

 

 

 

 

 

 

Del gjerne: