Del gjerne:

Jeg er så inspirert og motivert av det fantastiske været som vi har om dagen, at det ble en tur i går også. Det vil si at denne turen var egentlig ikke mitt forslag – men det skulle ikke mye til for å lokke meg ut … En melding fra min venninne Karianne med spørsmål om jeg ble med på en løpetur rundt Storflåtan i morgensolen, var nok. Selvsagt ville jeg det!!!

Den alltid like vakre turen rundt Storflåtan på 13 kilometer, har jeg i mange år hatt stor glede av gjennomføre på sykkel. Men da Karianne i fjor spurte om jeg kunne tenke meg å bli med å løpe samme runden, måtte jeg bare le og takke nei. Så langt hadde jeg nemlig aldri løpt. Men en god venninne gir seg ikke, så det ble løpetur. I år kunne jeg derimot svare et ubetinget JA, og i tillegg glede meg. Så etter å ha gnidd søvnen ut av øynene, la vi ut på tur i morgensolen klokken 08.15 med to overlykkelige hunder, Helmer og Dicte, svinsende rundt oss.

tur6

tur14

tur15

tur8

Jeg kan ikke få påpekt ofte nok hvor heldige vi er i Ringeriksregionen, vi som bor så tett på naturopplevelser som egner seg for rekreasjon, trening og friluftsliv. Deriblant idylliske Storflåtan, et av de større vannene i denne delen av marka beliggende 450 moh. Det jeg synes er så unikt med nettopp denne turen, er at veien ligger i strandkanten store deler av runden, og med mange flotte rasteplasser langs vannet. Her er det alltid mulig å finne sin egen private lille odde hvor man kan være i fred, om man ønsker det. Spesielt er demningen i øst, halvveis på turen, et populært stoppested for å innta nisten og kanskje til og med få tatt seg en dukkert. Siden damene denne dagen var i løpemodus, ble det kun innvilget stopp for “fotosessions”, hundebading samt bøy og tøy i vannkanten.

Gode solforhold hadde sørget for at alle spor av vinter var forsvunnet i løpet av siste uken, så her var det bare å bruke alle sansene og suge til seg inntrykkene. Enkelte motbakker møter man naturlig nok på denne 13 kilometer lange runden, men ingen kraftige stigninger. Dette gjør denne runden til en tur som er egnet for hele familien. Gode skogsbilveier sørger for perfekte forhold for å gå, løpe og sykle, og ikke minst gjør at turen også er tilgjengelig for rullestolbrukere.

tur1

tur2

tur5

Naturen er virkelig en fantastisk treningsarena, og aktiviteter i friluft smaker ekstra godt på en dag som dette. Legger man i tillegg inn enkelte øvelser underveis på løpeturen, får man maksimalt utbytte av økten. Og litt bøy og tøy i vannkanten er jo ikke å forakte. Restitusjon med inntak av næring er viktig for å få en positiv formutvikling. Derfor hadde jeg sikret meg med en kald Litago sjokolademelk (den sikrer både proteiner og raske karbohydrater) som lå og ventet på meg i bilen etter endt økt. Den smakte ufattelig godt!

Det er alltid lett å bli revet med etter gode opplevelser, og det skorter ikke på kreativiteten hos verken Karianne eller meg selv når det kommer til turplanlegging. En aktivitet som vi nå har satt høyt på ønskelisten, er å sykle fra Åsa til Storflåtan med telt og litt god mat og drikke i bagasjen, for så å gjenta løpeturen fra “basecamp”. Så får vi se da – det høres i all fall fristende ut. Og teltet ligger klart. En ting er også sikkert; Tar vi denne turen, kan du etterhvert lese om den her på Urbant Landliv …

tur11

tur21

tur13

 

Del gjerne: