Del gjerne:

Fredag 11. desember skal jeg få en drøm oppfylt – julekonsert i Sjømannskirken i Paris. To dager etter at billettene ble kjøpt, ble byen rammet av ufattelige, grusomme terrorhandlinger! Jeg bestemte meg raskt – ingen terrorist i verden skal få drepe min glede og forventning. Uredd, men ydmyk skal jeg vandre i Paris sine gater, mens tankene mine går til alle de uskyldige som ble rammet av denne ubeskrivelige tragedien. Jeg gleder meg fortsatt MINST like mye til å starte julen i Paris – men innser at opplevelsen blir en annen enn først antatt…

Dagens nyhetsbilder er fylt av skadede, drepte og sørgende. Vandaliserte bygninger og ødelagte gater. Vi ser redsel og fortvilelse  i ansiktene til et folk i sjokk og bunnløs sorg. Her hjemme sitter vi lamslåtte. Oppgitthet, medfølelse, frykt og hjelpeløshet. Men mest av alt spør vi oss – hvordan kan noe slikt skje?

Selv om nyhetsbildet daglig er preget av tilsvarende bilder som de vi så fra Paris i går, gjør det noe med oss når det rammer “oss selv” i den vestlige verden. Mange har et nært forhold til Frankrike og nettopp Paris – ikke like mange har samme bankende hjerte for Beirut, Syria, Gaza, Balkan og Somalia. Fredagens hendelse kan således forhåpentligvis bidra til å rette et økt søkelys mot en hel verden som daglig rammes av terrorhandlinger, og minne oss om at menneskeliv har samme verdi – uansett nasjonalitet…

Så tenner jeg et lys for Paris i dag. For alle de som ble såret og drept i terrorhandlingene, deres pårørende og til et helt folk som skal makte å legge grusomhetene fra tre skjebnesvangre timer en fredagskveld i november bak seg, og fortsette det gode liv i kjærlighetens by.

julekonsert

Del gjerne: