Del gjerne:

Tenk at det allerede er gått ett år – ett år siden jeg lanserte bloggen Urbant Landliv. Og for en eventyrlig reise det har vært. Både antall lesere og alle positive tilbakemeldinger som jeg har fått og får, overgår langt de forventninger som jeg hadde da jeg startet bloggen. Det gjør meg ufattelig glad, litt ydmyk og gir meg motivasjon til å fortsette. Tusen takk til dere alle som følger meg!

Min intensjon med Urbant Landliv har hele tiden vært å framsnakke Ringeriksregionen generelt og Hønefoss som by spesielt, noe jeg personlig brenner svært sterkt for.

“jeg tok sats og stupte ut i ukjent farvann …

Tanken rundt hvordan jeg kunne bidra til å spre det glade budskap, hadde jeg båret på en stund. Så kom skrivekløen. Etter å ha sortert tanker og idéer, grublet og vurdert – testet jeg idéen min. Det skjedde over en lunsj hos mine kreative venner på Helgelandsmoen, Ann Kristin og Marianne hos Futuria og Thomas Klevjer.

Vel, det ene ledet til det andre. Vi tok kontakt med digital rådgiver Trine Grung – og tre uker senere satt vi på workshop med Trine, en av Norges fremste spesialister på blogg og sosiale medier. To morsomme, inspirerende og ikke minst lærerike dager som ble avgjørende for at jeg tok sats og stupte ut i ukjent farvann …

ett-ar2

Det finnes ikke tvil om at motivasjonen var i ferd med å boble over etter disse dagene. Det kommer tydelig frem i denne videosnutten som Trine filmet etter endt kurs. Og ja, jeg gjorde alt jeg sa i intervjuet – men må innrømme at jeg fortsatt er nokså elendig på Snap – men jeg tar det igjen på Instagram …

Mitt eget “livets tre” …

En ting jeg hadde klart for meg, var at skulle jeg gjennomføre, skulle det være “all in”. Navnet Urbant Landliv kom til meg på en av mine vandringer i marka, men jeg ønsket så veldig en logo. Noe som kunne visualisere budskapet og konseptet. Så da er det på sin plass å rette en stor takk til min gode venn gjennom mange år, og mannen bak Urbant Landliv-logoen, Tom “Mr. Wolf” Wivegh, for hans kreativitet og for å fange tankene mine inn i mitt eget “livets tre” …

tom

logo

Da hadde jeg navn og logo – samt selvinnsikt nok til å innse min egen begrensning som webdesigner. Da fant jeg gudskjelov Gry Finsrud fra Vikersund. En, for meg, uunnværlig webdesigner som ikke bare har satt opp siden min – men som også er min “teknisk support”. Hun er bare et tastetrykk unna når jeg trenger hjelp, og lærer villig bort triksene.

ett-ar3

Men – når det kommer til stykket, så er det alle dere der ute som er mitt urbane landliv. Og dere er det mange av! Omsorgsfulle, kreative og ikke minst handlingskraftige bidragsytere, som daglig gir meg inspirasjon og glede over det jeg gjør. For hver sak jeg lager, dukker nye opp. På den måten har bloggingen for meg bidratt som en bevisstgjøring over hvor priviligerte vi er som får bo her i Ringeriksregionen.

Jeg har møtt barn og voksne, menn og kvinner, bønder og bakere, kunstnere og idrettsutøvere. Men viktigst av alt – det har vært møter med ekte mennesker med stå-på-vilje, engasjement, positivitet og imøtekommenhet. Mennesker som bidrar til fellesskapet.

Men tro nå for all del ikke at jeg vender blikket vekk fra utfordringene. Vi lever i en region som står ovenfor store endringer. Vi skal bli større og vi skal bli flere. Utvikling krever forandringer. Nå er det slik at enkelte mennesker elsker forandringer, mens andre vil gjøre alt de kan for å unngå det. Det må vi akseptere. Jeg håper med bloggen å kunne bidra til positivitet og motivasjon for videre utvikling.

fus6

thomas1

IMG_2490

bake15

lam17

lam20

run4

høne26

hakon

Del gjerne deres gode turtips …

Jeg elsker å ferdes i skog og fjell, om det nå er alene eller i selskap med gode venner. Skjønt alene er jeg nok aldri. Dere som har fulgt meg en stund, har vel ikke unngått å legge merke til min kjære og trofaste, firbente turvenn Dicte. En tre år gammel Engelsk springer spaniel som alltid sier ja til å bli med, og som konstant oser av firbent turglede.

Sammen har Dicte og jeg hatt noen skikkelige gromturer hvor vi har utforsket varierte turmuligheter i hjemlige strøk – og noen utenfor. Ekstra gromt er det selvsagt når vi har selskap – aller helst også en firbent.

Nå er jeg er jammen ikke helt sikker på hva som har gledet meg aller mest med disse turene. Om det er selve turene, eller alle de utrolig hyggelige tilbakemeldingene som jeg i etterkant har mottatt her på bloggen. Størst av alt var det nok, da jeg mottok bilder og turrereferat fra flere av dere som gikk Pershusfjellet i Nordmarka to dager etter at jeg blogget om samme ruta. Det varmer – takk for det!

Lista er fortsatt lang over lokale turruter som skal forseres på tvers og på langs, til forts, på ski eller på sykkel. Men vær så snill kjære venner. Har dere et brennhett turtips – ja, så tas det i mot med stor takk. Jeg deler gjerne …

mat3

tur

fjell8

søndag6

book12

ski7

Kort oppsummert. Første året med Urbant Landliv har vært en fantastisk og eventyrlig reise. Nå bare gleder jeg meg til å ta fatt på de neste. Er det noe jeg er helt sikker på når det gjelder veien videre, så er det at jeg ikke kommer til å gå tom for saker å skrive om. En stor takk til alle dere som trofast følger meg!

Avslutningsvis vil jeg får takke Ringerikes Blad for veldig hyggelig intervju i “Sommerpraten”. Anerkjennelse er en fin ting og åpenbart en av årets høydepunkter for meg …

sommerprat

Del gjerne: