Del gjerne:

Er det virkelig sant; skal vi snart få kunne oppleve at en Get-liga puck for aller første gang droppes på isflata på hjemmebane i Schjongshallen? Kan vi begynne å glede oss til storfint besøk av toppklubber som Vålerenga Ishockey, Stavanger Oilers, Storhamar Hockey? Muligheten er der så absolutt – det samme er også håpet og trua!!!

De neste to ukene blir avgjørende; da skal gutta i Ringerike Panthers gjennom seks tøffe kvallik-kamper om opprykk til Get-ligaen. Tre av disse går på hjemmebane; DET er noe du ikke har lyst til å gå glipp av …

Fredag kveld var jeg så heldig å få audiens hos denne barske og heltente gjengen – både på isen og i garderoben. Og strategien den er klar – fortsette å kjempe på samme måte som de har gjort gjennom hele sesongen!!!

Hockey-feber i Schjongshallen

Har du sett ishockey på TV, men ennå ikke blitt bitt helt av “hockey-feberen”? Vel – det kan du i så fall bare glemme! For dette er en sport som i aller høyeste grad gjør seg best “live”. Spenningen, trøkket, hurtigheten, intensiteten, lydene; det finnes ikke et Smart-TV i verden som kan formidle og rettferdiggjøre denne sporten. For her skjer det noe hele tiden. Kampbilder snur fort, og ingenting er avgjort før dommeren blåser av tredje periode og kampen går inn i historien.

Om du er hockeyfan, Ringerike Panthers-patriot, sportsidiot, bypatriot eller rett og slett litt selskapssyk; det finnes et rekke gode grunner til å ta turen ned til Schjongshallen og heie dissa gutta frem nå. Det satses nemlig alt på at dette er siste gang (i all fall på en stund) at du ser bilde av disse 24 spillerne og to trenerne under headingen 1.DIVISJON ELITE. Neste år står det forhåpentligvis Get-ligaen …!

Joda, det stemmer at det kan være relativt kaldt å være tilskuer i Schjongshallen. Til gjengjeld er isen rask og førsteklasses. Og tro meg; kulda glemmer du fort, parallelt med at temperaturen stiger ute på isen. Det er jo bare å kle seg godt og ta seg noen turer opp i den gode og varme kaféen, med god utsikt over isflata, og få i seg noe varmt å drikke.

Hockeyfamilien Panthers

For å lykkes slik Ringerike Panthers har gjort, er det mer enn 24 tekniske og sterke spillere og to gode trenere som trengs; da er man også prisgitt et frivillig engasjement fra sentrale hjelpere.

Kaptein Kristoffer Melin var bare 20 år gammel da han kom til Panthers fra Mora IK i Sverige. “Nå har jeg vært i Panthers i seks sesonger og stortrives her på alle måter. Jeg har kjæreste fra Jevnaker, har bosatt meg i Hønefoss og studerer ved siden av å spille hockey. Men jeg må si at dette er mye takket være min reservemamma Randi Aase. Og jeg er langt ifra den eneste i klubben som har blitt tatt under “vingene” til Randi. Det er ikke bare, bare å være ung, ambisiøs spiller og flytte langt hjemmenfra. Men for all del, det er mange flere som vi har å takke. Det er et utrolig bra samhold på alle plan i klubben og mange som stiller opp på et profesjonelt nivå. Vi er vel rett og slett en stor “hockeyfamilie”, forteller Kristoffer, som har alle intensjoner om å bli her lenge.

Cecilie Skjørten Aasen er materialforvalter og en annen sentral person for laget. Med seg i sin avdeling har hun to assistenter. Cecilie har stålkontroll til enhver tid og er aldri langt unna …

Lokale helter

Det er ikke tvil om at klubben, med god grunn, er spesielt stolt av lagets tre lokale spillere – gutter som alle debuterte med skøyter på beina allerede i svært ung alder, på den sammen isen som de nå skal ut på og kjempe om en plass i toppserien. Så når dere kommer og ser på, så merk dere spesielt disse tre gutta;

Nr. 91 Nicolai Dalen, Forward/ right – Nr. 70 Andreas Aasen Rian, Goalie/ left og Nr. 19 Kristian Kristensen, Back/ left.

“Vi har merket oss at det er dukket opp nye ansikter på tribunen i år, og det setter vi selvsagt kjempestor pris på. Det er klart at vi merker forskjell på om det er 250 eller 500 som heier fra tribunen”, mener Nicolai, mens Kristian raskt legger til; “hallen tar 1.500 tilskuere, og publikumsrekorden tror jeg er ca. 730. Den rekorden hadde det vært utrolig morsomt å kunne knuse nå. Dette er viktige kamper, så det er jo det all grunn til at det burde la seg gjøre”.

Har alltid trua

At gutta er “sultne” på spill i Get-ligaen, er det ingen tvil om. Og trua har de helt klart; selvtilliten også. For det å skulle møte topplagene i neste års sesong, skremmer de på ingen måte. “Vi har jo møtt noen av disse lagene i treningskamper før, så det er jo ikke helt fremmed for oss”, mener Nicolay.

Lykken er en hockeypappa

Kveldens lykkeligste på isen var nok utvilsomt lille Jack, som fikk være med pappa og assistenttrener Per Braxenholm. Jo fortere det gikk, desto høyere ble gledeshylene. Han har selvsagt for lengst selv debutert med skøyter på beina, men ut fra responsen å tolke, så er det ingenting som slår en runde, trygt sittende i pappas armer …

Garderobekultur

Det er høyt under taket og en imponerende gjestfrihet hos gutta i Ringerike Panthers. Uten å måtte benytte mine overtalelsesevner, slapp jeg inn i det “aller helligste” og fikk muligheten til å “ta tempen” på stemningen i garderoben –  i det gutta var i ferd med å skrelle av seg de utallige lagene med utstyr. Og her var det utvilsomt både stor stemning og godt humør.

Jeg må virkelig berømme gutta for den imponerende roen de har over seg, kun to dager før første kvallik-kamp. Dette er dager som skal brukes til oppladning på akkurat samme måte som de har gjort gjennom hele suksess-sesongen. “Never change a winning concept” …

Første kampen foregår på hjemmebane, noe de alle mener gir en stor fordel og et godt utgangspunkt.

Vi sees på kamp!

For aller første gang, har Hønefoss og Ringerike Panthers nå altså muligheten til å kjempe seg opp til det absolutte toppnivået i norsk ishockey. Det er i seg selv god nok grunn til å fylle tribunene i Schjongshallen til trengsel. At underholdningsnivået er høyt, er det heller ingen tvil om. Og denne opplevelsen får du for hun en hundrelapp; barn under 16 år har gratis inngang.

Så bli med og heie fram Ringerike Panthers til et historisk opprykk! Og du trenger absolutt ikke å lære deg uttrykk som avventende offside, icing, slashing, hooking eller interference; det tar dommeren seg av.

Hønefoss er i ferd med å kunne spise jordbær med de aller ypperste innen norsk ishockey – det er noe du  rett og slett ikke kan eller bør gå glipp av!

Merk dere disse datoene:
Søndag 4. mars: Ringerike – Kongsvinger kl. 17.00.
Torsdag 8. mars: Ringerike – Stjernen/ Lørenskog. kl. 18.30.
Torsdag 22. mars: Ringerike – Narvik. kl. 18.30.

For å virkelig lade opp kampstemningen, kan du lese mer om Ringerike panthers HER

 

 

 

 

 

 

Del gjerne: