Del gjerne:

… Det virkelig gode liv … Bedre kan ikke Harahorn i Hemsedal beskrives, ett av mine desiderte ”Topp tre”-steder for å nyte livet. Hit har jeg i en årrekke kommet både for store anledninger og for de små øyeblikkene. Nå er jeg endelig tilbake i dette fjellparadiset, for påfyll av inspirasjon og energi. Her sover jeg som en prinsesse og lever som en dronning. Det å kunne våkne opp grytidlig en solskinnsdag på Harahorn, ta med kaffen ut og nyte stillheten, rører ved noe i deg. Fjellkontor her noen dager er virkelig en kjempegod idé!

fjell4

fjell13

fjell15

fjell16

fjell6

Harahorn er ett av fem særpregede steder rundt om i landet som danner konseptet “Det virkelig gode liv”,  sammen med blant annet Kleivstua på Krogskogen. For de fleste er nok Harahorn best kjent som reisemål for bedrifter og større grupper, eller som ramme for romantiske fjellbryllup eller andre store anledninger.

Det som ikke er fullt så kjent, er at hyttene også er perfekte å leie for rekreasjon for dem av oss som ikke er eiere av egne steder på fjellet. For bedre utgangspunkt for fjellturer finnes ikke, her øverst oppe ved tregrensa på Hemsedalsfjellet. I det øyeblikk du tar på deg skoa og går ut døra, er turen allerede i gang. Jeg gjorde unna all handling i Hemsedal på vei opp, for å være sikker på å ikke måtte forlate fjellet disse dagene. Dette skal nytes til det fulle, og jeg har ikke et sekund å miste!

Hyttene på Harahorn er i seg selv helt unike og har en stor del av æren for at jeg trives spesielt godt her oppe. Noen av hyttene er gamle Hallingstuer som er restaurert til å oppfylle dagens krav, mens andre er nybygde i tråd med gammel byggeskikk. Og for en som meg, som må sies å være over middels interessert i interiør, er det en ren estetisk nytelse å få tilbringe tid i disse omgivelsene. Noen få medbrakte og personlige turting, hundesengen til Dicte, markblomster plukket utenfor hytteveggen og strikketøyet i sofakroken – vips så sitter jeg med følelsen av å være på egen hytte. Ikke noe som bærer preg av utleiehytte her nei …

 

fjell17

fjell3

fjell5

Fjelluft gir som kjent både god søvn og stor appetitt, og omgivelsene inspirerer meg også på kjøkkenet. Og bra er det, siden hovedhuset og Harahorns berømte kjøkken er stengt for individuelle gjester utenom høst- og vinterferie, påske og jul. Men jeg koser meg med selvlaget jeg – til tross for at jeg vet hvilke kulinariske opplevelser kjøkkenet her tryller frem, inspirert av hva Hemsedals egen natur har å by på. Men det får bli en annen gang.

Det var lengselen etter fjellet som gjorde at Dicte og jeg tok turen til Harahorn denne gangen – for å kunne nyte dette mektige fjellandskapet i ro og fred, puste inn frisk fjelluft og få slite litt med fjellstøvler på beina. Godt for kropp og sjel. Turen starter jeg allerede kvelden i forveien med fersk værvarsling, et glass rødvin og turkartet foran meg. Planlegging er viktig for å få maksimalt ut av dagen, og Hemsedalsfjella byr på mange muligheter.

Så langt har jeg  fått med meg en passe lang kveldsvandring til Vavatn og videre mot Øygarsberget, hvor det var en slående utsikt mot både Harahorn og Hemsedal sentrum. Der spratt Dicte målbevisst og lykkelig rundt i lyngen og fant ryper til både sin og min store glede og forundring. De sier at det er et bra rypeår i år, noe jeg herved kan bekrefte. Og jammen kom vi oss opp på Harahødn på 1581 moh i går, til tross for både regn og vind. Det er utrolig hvilken energi man får av å se toppen nærme seg. Vel oppe forbannet jeg imidlertid min egen pessimisme, som var skyld i at jeg satt igjen tursekken på hytta. Kaffe og sjokolade hadde nemlig vært en passende belønning på toppen.

 

fjell2

fjell9

fjell8

fjell7

fjell11

Hemsedal er så mye mer enn fjellturer, og her finnes det aktiviteter for enhver smak. Derfor stenger jeg nå “fjellkontoret” mitt for dagen, for å besøke Ragnhild på Hemsedal Hjort. Hjorteguiding høres riktig så eksotisk ut, og noe som jeg følte at jeg rett og slett ikke kunne gå glipp av. Og hvem vet – kanskje jeg benytter muligheten til å få med meg noe godt kjøtt hjem til høstens viltmiddager. Det er jo viktig å sørge for at “Det virkelig gode liv” kan nytes videre, selv uten Harahorn…

Les mer om alle mulighetene på Harahorn HER

fjell12

fjell14

 

Del gjerne: