Del gjerne:

Jeg blir så ufattelig stolt når jeg vandrer langs Schjongslundens elvebredde, og ser idrettsarenaene på rekke og rad. Det minner meg virkelig om hvor sportslig variert byen vår er, og hvor perfekt det er å vokse opp på Hønefoss. Fotball, friidrett, håndball, basketball, ishockey, turn, klatring – you name it. Og alt finnes nettopp her i Schjongslunden. Og når sommeren kommer – ja, da står sandvolleyballbanene klare og bystranda ligger nyryddet og bare venter på at badegjestene skal vende tilbake. Hmmm, fikk en liten lengsel til sommeren nå gitt, her jeg går i rundt 15 minusgrader…

Selv er jeg så heldig å bo kun et steinkast unna denne perlen av et friluftsområde, og jeg benytter meg av det ofte!!! Det gjorde jeg også i dag – gudskjelov. Til tross for den kalde gufsen fra elven som virkelig reiv i nesen, ble det en fantastisk naturopplevelse for Dicte og meg. Aldri før har jeg opplevd Schjongslunden vakrere enn nettopp i dagens “blåtime”!

aka8

aka13

aka6

aka10

aka9

At fotball er blitt en helårsidrett, hersker det ingen tvil om. På AKA Arena er kunstgressmatta grønn hele året, takket være varmekabler og kommunens brøytemannskap. Denne dagen, med 15 kalde grader, var således intet unntak. Jeg tok turen innom arenaen og fant sønnen min Mikkel og resten av HBK G16 satsingslag i god driv i oppvarmingsøkten. Jeg kunne dermed konstantere at treningsviljen verken var hemmet av frost og bitende kulde – og ikke minst, at AKA Arena er et vakkert skue også i vinterskrud…

aka5

aka11

aka4

aka3

Til tross for noe eldre og mer velbrukte fasiliteter enn sine naboarenaer, er Schjongshallen med sin sjel virkelig et ikon i byen. Her samles daglig ishockeyspillere i alle aldre, både bredde og elite, med Ringerike Panthers som frontfigurer. Til tross for at lagene “bor” noe mer kummerlig enn sine kollegaer innen håndball, basket og fotball, kjemper de og “blør for drakta”, for at byen skal kunne skryte på seg et topplag innen ishockey. Panthers og ishockey generelt er ufattelig kult, og idet jeg passerer ishallen på runden min, tenker jeg at det er altfor lenge siden sist jeg overværte en Panthers-kamp. Det har jeg bestemt meg for å gjøre noe med…

aka2

Hønefoss Arena er siste tilskudd til det sportslige mangfoldet i Schjongslunden. Det har gitt nye muligheter til blant annet håndball, basketball, turn og klatring. Men det er ikke bare dem som driver innendørsidrett som nyter godt av den nye flotte hallen. Selv er jeg sjeleglad for at byggingen av hallen både medførte opprydning av tursti og ikke minst belysning. Nå trenger man verken hodelykt eller fullmåne for å kunne holde seg på stien. Og jammen blir det ikke uteservering langs elven også, så snart temperaturen tillater det. For en lykke!!!

Men i dag melder jeg pass på både uteservering og elvebading. Etter to runder rundt Schjongslunden, handlet det bare om å komme seg innendørs igjen, til kakao og opptining…

aka1

aka7

 

Del gjerne: