Del gjerne:

Har dere lyst på et bra tips – kom dere opp og ut i marka! Lite mygg ( i all fall denne kvelden), fantastiske turmuligheter, deilig badetemperatur og befriende fritt for trengsel og overbefolkning.

Nordmarka – hvilket eldorado! Om du er turgåer, syklist eller løper – eller foretrekker å ferdes på vannene – så har Nordmarka mye å by på. Og det fine er, at det er så lett tilgjengelig. Det enkle er jo ofte det beste!

Min venninne Janne og jeg spente på oss joggeskoene, tok med oss våre overopphetede, firbente venner og kjørte til Ringkollen. Målet, det var en god treningsøkt samt tilfredse og lykkelige hunder som ikke orket å møte blikket vårt resten av kvelden, etter endt tur.

Har du lyst på nok et bra tips? Dersom du lurer på om du skal komme deg ut på en gå- eller løpetur, så gjør noe smart. Avtal med en venn/ venninne. Det forplikter, samtidig som det gir en enorm sosial gevinst. Planen vår denne mandagskvelden var i utgangspunktet Øyangen rundt, en tur på 14 kilometer. Men – etter rådgivning med en kjentmann, som kunne bekrefte at merking av ruta var dårlig og tidvis fraværende, gikk vi bort fra dette og valgte en litt mindre ambisiøs rute. Rundturen sparer vi til neste gang etter litt mer research!

En fredfull opplevelse

Ugla er et idyllisk skogsvann beliggende like øst for Øyangen. Med Jonsetangen som utgangspunkt, følger du bare skogsbilveien sydover og tar veien videre langs Øyangen til du snur østover og følger skilter til Ugla. Turen er en vakker og fredfull opplevelse med stemningsskapende vann i sikte det meste av veien. Tur/ retur Ugla er en fin tur på 10 kilometer. Turen er passe kupert til å få med seg noen mørnende motbakkedrag – tilsvarende nedover for å kunne slippe opp litt – men for det meste flate, fine strekk.

Livskvalitet

Innendørs løping på tredemølle er en suveren og for meg en høyst nødvendig treningsform. Men la det være hevet over enhver tvil, du får med en ekstra porsjon glede og livslyst på kjøpet, når du kan løpe ute i naturen – og spesielt på en dag som denne. Det er jo dette det hele handler om …

Pur glede …

Og så, da, trygt tilbake på Jonsetangen kom selve gulroten på turen; et forfriskende og avkjølende bad i Øyangen. Og jeg vet jammen ikke  hvem som hadde størst glede av den delen av turen – om det var de tobente med joggesko, eller de firbente med heldekkende pels. Felles kveldsbad ble det uansett.

Turen fra Jonsetangen til Ugla er som sagt en tur på 10 kilometer tur/ retur, som passer for alle, uansett form eller prestasjonsnivå. Om du ønsker å gå, løpe eller sykle, spiller ingen rolle. På veien passerer du vannet Vesleugla og skogstjern dekket med vannliljer, som krydrer den estetiske opplevelsen. Mygg var det lite av, og hoggorm så vi ikke i hele tatt. Badevannet i Øyangen holdt 20´ish grader og var både herlig og forfriskende. For å gjøre turen optimal, så sleng gjerne med deg en matpakke og nyt solnedgangen over Øyangen. Det vil du garantert ikke angre på.

Takk for turen til Janne og Tilly, og selvsagt min kjæreste turvenn Dicte!

Del gjerne: