Del gjerne:

Karianne som maler de vakreste bilder av fjell og skog, hadde virkelig fortjent sol og blå himmel på sin første tur til Gyrihaugen. Men nå ville det seg engang ikke slik. Hønefoss lå badet i sol, det gjorde også Steinsfjorden. Men jo høyere vi kom veien opp til Damtjern, desto gråere ble det. Skogen spilte oss virkelig et puss i dag… Vi kom oss til Gyrihaugen, men vi så ikke en dritt!!!

 

Men på tur skulle vi – det var aldri noe alternativ å snu. Det var det heller ikke for våre firbente venner Dicte og Helmer, som var overbegeistret da de slapp ut av bilen og skjønte hva de hadde i vente.

Gyrihaugen2

gyrihaugen

IMG_1055

Gyrihaugen3

Med sine 682 moh, er Gyrihaugen en av Krokskogens høyeste topper. Og den har den ubestridt flotteste utsikten. Gyrihaugen beskrives av Turistforeningen som en kolle, men vi liker nå å se på den som et fjell vi da! Man har jo tross alt utsikt til Oslofjorden, Gaustadtoppen, Blefjell og Norefjell for å nevne noe – bare man velger riktig dag…

 

Gyrihaugen kan bestiges fra flere kanter, alle med gode, oppmerkede turløyper. Den mest kjente er gjennom det bratte skaret Mørkonga, mens vi valgte å gå fra Løvlia. Flott terreng med noen litt brattere partier. Deler av stiene er svært fuktige, så vanntett fottøy er et must.

Se kart her: http://www.skiforeningen.no/marka/steder/?id=132

Gyrihaugen12

Gyrihaugen9

Gyrihaugen1

 

Fra parkeringen ved bommen til Løvlia ved Damtjern, er det fire kilometer inn langs grusveien, før den godt oppmerkede stien tar av til høyre. Derfra er det fire kilometer til Gyrihaugen. Vi valgte en litt annen trassé tilbake, via Migartjern, med nistepause på en av de fine rasteplassene ved vannkanten.

 

Da fikk vi virkelig gåsehud og dagens store WOW-opplevelse. Den trolske stemningen rundt det tåkelagte tjernet, gjorde at vi priset oss lykkelige over solens uteblivelse. Det hele var virkelig magisk. Krokskogen er rett og slett vakker uansett vær, og det er ikke vanskelig å forstå at den har gitt inspirasjon til mangt et folkeeventyr.

Gyrihaugen7

Gyrihaugen8

Gyrihaugen5

Gyrihaugen6

 

 

 

Del gjerne: