Del gjerne:

Denne jenta, min barndomsvenninne Kari Haug Trulsen, imponerer meg nok en gang. Onsdag denne uken åpnet Boffi, det ypperste av italiensk design innen kjøkken, bad og garderobe, sitt studio i Oslo. Bak denne storslåtte satsingen, står Kari, ei vaskeekte bondejente fra Haugsbygd, sammen med hennes forretningspartner og kollega gjennom flere år, den danske arkitekten Søren Emil Maberg.

Kari er en av mine “eldste” venninner, og interessen for interiørdesign har vi delt siden barneskoledagene. Nysgjerrig har jeg fulgt hennes imponerende karriere som interiørdesigner i en årrekke. Men dette må jo så langt sies å være et klimaks. Jeg har riktignok visst en stund at hun hadde noe nytt på gang sammen med Søren, men hun har holdt kortene tett til brystet. Overraskelsen var derfor ikke så stor, men heller imponerende, da invitasjonen til “Grand opening” av Haug+Maberg dukket opp i innboksen. Boffi hadde jeg god kjennskap, og nå har altså dette suksessteamet bragt italiensk toppdesign tilbake til Norge …

tur14

tur6

Fra låve-lek til italiensk design

Fortsatt er det mange på Hønefoss som forbinder Kari med den blide jenta bak disken på apotek Bien, dette til tross for at det begynner å bli noen år siden. Da hennes mann Øystein i 1999 mente at tiden var inne for å bytte bil, lanserte Kari en helt annen idé; “Hva om jeg slutter i jobben min og begynner å studere. Jeg har alltid båret på en drøm om å jobbe innen interiør …”. Dette var en drøm som Kari hadde båret på lenge og som stadig ble sterkere og sterkere. Timingen var riktig, både med tanke på karrieren og at datteren Tine var blitt større. Det ble et enstemmig “ja” på hjemmebane, og i 2002 kunne Kari kalle seg interiørdesigner etter endt studie.

Jeg burde kanskje ikke være overrasket. Som sagt har interessen for faget ligget latent hos Kari lenge. Foruten å leke arkitekter med et utall av skisser og plantegninger, tilbragte vi mange timer med å “innrede” og skape vår egen stue på låven hjemme på gården hos Kari. Låven, som overskuddslager for gamle møbler, skulle nemlig vise seg å være et skattekammer for små jenter. Vi sydde duker og lagde bilder til å dekorere veggene med.

Stuen vår på låven har nok for lengst måttet vike for mer gårdsvennlige formål. Men bakgrunnen sin har Kari bragt med seg på veien, nå også inn i den italienske designverdenen. Det var fantastisk morsomt å se hvordan gamle kjøkkenredskap, kobberkjeler og syltetøyglass fra gården så fordelaktig hadde blitt forent med moderne design og dermed skapt spennende kontraster. Det varmet jo selvsagt ekstra et “Hønefoss-hjerte” å også finne en gammel ølkasse fra Hønefoss Bryggeri inne blant glass og stål …

tur20

tur8

tur11

tur9

Om å gripe mulighetene …

Selv mener Kari at hun har vært heldig som har fått så mange unike muligheter i sin karriere. Jeg tør påstå at dette handler om mye mer enn å være heldig. Det hjelper ikke å få muligheter, om man ikke griper de – og innfrir …

Umiddelbart etter studiene, ble Kari tilbudt jobb hos Expo Nova i Oslo. Det tok den anerkjente og eksklusive designbutikken kun to uker med Kari i praksis for å se hennes talenter. Hun fikk prøve seg i flere avdelinger, men hun oppdaget raskt at det var kjøkkendesign som fenget henne mest. Etter å ha jobbet ni lærerike år der, med den anerkjente og innovative kjøkkenprodusenten Bulthaup, gikk veien videre til danske Boform. Der ble hun ansatt av daglig leder, Søren Emil Maberg. Det skulle vise seg å være et lykkelig valg for de begge. Det etterhvert så vellykkede teamet Haug + Maberg ble etablert, først faglig, og nå også forretningsmessig med Boffi.

En smak av Italia

Det var mange representanter fra det veletablerte arkitekt- og interiørarkitektmiljøet som hadde tatt turen innom åpningen av Haug + Moberg denne onsdagskvelden. En “Grand opening” som inneholdt smakebiter av det beste Italia har å by på – i tillegg til design. Bobler i glassene og smakebiter fra det italienske kjøkken, toppet med utdrag fra vakre, italienske opera-godbiter. Det gikk her virkelig opp for meg hvilket navn Kari og hennes partner Søren har innen denne bransjen. En annen som viste sin begeistring, var eksportsjefen fra fabrikken i Italia. Hun hadde tatt turen til åpningen midt i en hektisk periode med nyåpninger også i Sør-Afrika og Dubai.

tur16

tur17

tur21

Gründer med hjerte for hjembyen

Italienske Boffi har i mange år representert det ypperste innen kjøkken- og baderomsdesign. De tilbyr et hav av spennende og individuelle innredningsmuligheter innen kjøkken, bad og garderobeløsninger. Her er det kun fantasien som setter begrensninger – pluss lommeboka. For det er ingen hemmelighet at Boffi ligger godt plassert i det øvre prissjiktet. Men det er både lov og mulig å la seg rive med i begeistring over både funksjonelle løsninger og materialsammensetninger, med rene linjer og minimalistisk preg. Dette er det definitivt vel verdt å oppleve og la seg inspirere av.

Jeg lot meg imponere. Over Boffi, det flotte og nyetablerte studioet og ikke minst Kari. For parallelt med sin interiørdesigner suksess i Oslo, banker hennes hjerte fremdeles sterkt for hjemtraktene. Etter noen år i “landflyktighet” i Oslo, flyttet Kari og Øystein hjem til Ringeriksregionen for noen år siden. Lengselen etter å være nær familien, ikke minst deres to barnebarn, venner, lokalmiljøet og hytta på Ringkollen, ble for stor.

“Jeg må få lov til å rose de lokale leverandører vi har brukt. Portalen med logoer er det “Reklameservice” i Hønefoss som har levert. En stor takk til Fred Ove som kastet seg rundt og produserte og monterte portalen på kort tid. Dette var en service ingen i Oslo-distriktet kunne matche. I Åsaveien fant vi “Matteleverandøren”, som produserte og leverte den kule inngangsmatten. Der fant vi også noen som kunne levere tilpassede gulvlister i jern. Både Søren og jeg er imponerte over den velvillighet og serviceinnstillingen vi her har møtt. Det føles virkelig godt å handle lokalt”, forteller Kari.

Vel – jeg er på alle måter både inspirert og imponert. At Haug + Maberg kommer til å lykkes, er jeg ikke et øyeblikk i tvil om. Allerede før åpningsdagen, kunne de nemlig notere seg en stor kundebestilling som totalleverandør. Så, takk Kari og Søren for en fantastisk opplevelse. Og ikke minst et stort lykke til. Jeg heier på dere!!!

Les mer om Boffi Studio Oslo HER

tur5

tur1

tur7

tur3

 

Del gjerne: