Del gjerne:

Det er ikke grenser for hvor mange løpsfester som arrangeres i Ringeriksregionen i løpet av året. Det kan, og bør, vi takke våre lokale, løpeglade ildsjeler for. Et knippe tilsynelatende utømmelige energikilder, som legger ned et utall arbeidstimer for å få lokalbefolkningen ut av sofaen. Ja, tidvis også ut av komfortsonen …

En av disse ildsjelene er Stig Andy Kvalheim Rambø. Nå sparker han i gang ”Jentebølgen” – for tredje gang. Løpet arrangeres 15. oktober. Forberedelsene har allerede vart lenge med løpetrening hver torsdag. Stig Andy liker det på denne måten. Første året var det 75 deltakere, året etter 175. I år drømmer han om 500, men han har et realistisk håp om 300. Noe som absolutt bør absolutt være mulig …

Med seg som arrangør, har han elevene “sine” fra reiselivslinja på Ringerike videregående. Slik henter de praktisk erfaring fra “eventmaking”. Genialt og svært populært!

Jentebølgen er et godt innarbeidet konsept, ikke bare i Hønefoss, men over det ganske land. Arrangementet er ment for kvinner i alle aldre – uavhengig av nivå. Mens noen tar det som en sosial rusletur, velger andre å gire ned og sette fart.

I mangel av arrangører, ble imidlertid vår lokale utgave av ”Jentebølgen” dessverre lagt ned i 2004. Slik skulle det forbli, inntil Stig Andy i 2014 sparket det hele i gang igjen.

 

løpe1

Uansett hvilket nivå som du følger, skal du i all fall ikke behøve å møte uforberedt når startskuddet går lørdag 15. oktober. Hver torsdag, til og med 13. oktober, arrangerer Stig Andy løpetrening tilpasset alle nivåer i Søndre park. Mer informasjon finner dere under ”Jentebølgen Hønefoss” på FB.

Søndre park viste seg å være mer enn velegnet for nettopp denne type trening. Ikke bare er parken vakker med sin blomsterprakt og springvann, grusgangene passer perfekt for både oppvarming og intervall- og tempotrening i individuelt tempo. I tillegg er det jo kjempemessig å se denne byperlen i bruk, en vakker ramme som ga en god treningsopplevelse.

Tør vi også håpe at kommunen bevilger midler til å belyse parken, slik at den kan brukes når høstmørket for alvor senker seg? Jeg vet mange med meg som hadde jublet for det …

 

løpe8

løpe4

løpe6

løpe2

Løp intervall – og bli raskere …

Denne torsdagen hadde Stig Andy hentet inn spisskompetanse til treningsøkten. Tom Erik Lukkedal fra HQ Treningssenter er tidligere løper på nasjonalt toppnivå. Han har bred og lang erfaring med blant annet å forberede og forbedre formen inn mot konkurranser. Dermed ble det både nyttige råd samt en real intervalløkt på en begeistret, og ikke minst treningsvillig, ”Jentebølge”-gjeng.

“Den feilen som mange gjør, er å kun kjøre sine vante løpeturer uten variasjon. Øktene er gjerne lange – men går i vanlig joggetempo. Når man så kommer i konkurranser og løper i et tempo som kroppen ikke er trent til, kommer syra fort. Man stivner da fullstendig. Intervalltrening er genialt dersom du har lite tid til trening, men ønsker å komme i bedre form, forbedre oksygenopptak og øke forbrenningen”, forklarte Tom Erik.

Kveldens intervalløkt; 20 drag bestående av 30 sekunder løping og 15 sekunder gange. Hastigheten skal øke noe for hvert intervall (progressiv løp), slik at de siste er de raskeste og hardeste. Fordelen her er at du ikke brenner ut halvveis i økten, men får en positiv opplevelse med å avslutte på topp. Tiden passet Tom Erik. Med sitt spraybokshorn, ga ha øredøvende (men meget effektivt) beskjed om når intervallene startet og sluttet.

 

løpe9

Og slitne ble vi alle. Slitne, svette, men blide. Og vi alle fikk nok opplevelsen av å ha flyttet noen grenser. Sammen heiet vi hverandre frem i beste lagånd. Belønningen var en bra gjennomført treningsøkt og Tom Eriks loddtrekning. Jippi – jeg vant gavekort fra Novela Klinikken.

Tusen takk til Stig Andy og Tom Erik for vel gjennomført økt. Denne kvelden var vi 15 – dette bør minst dobles til neste torsdag. Og til dere menn som er litt misunnelige – dere er hjertelig velkomne til å delta. Neste år vil nemlig ikke løpet hete ”Jentebølgen”, men ”Folkehelsebølgen” …

løpe10

Del gjerne: