Del gjerne:

Midt i hjertet av min kjære hjembygd Haugsbygd utenfor Hønefoss, ligger vakre Klækken Hotell. Dette er et sted som det er umulig å ikke bli glad i – et sted som jeg stadig vender tilbake til. Omgitt av et frodig parkanlegg, med fontene og skulpturer, grusede gangstier, bortgjemte benker og hyggelige sittegrupper, er hagevandring i seg selv vel verdt å avlegge hotellet et besøk. For ikke å snakke om maten, da …

Et takknemlig vertskap

2017 skulle vise seg å få en ufortjent tøff start for Klækken Hotell. Da skjedde det som ikke skal skje. Hotellet ble rammet av det som alle hotelleiere frykter mest, sammen med brann; nemlig sykdomsutbrudd hos gjester, i form av et utbrudd av det såkalte Noroviruset. Dette er et virus som sprer seg raskt og som gir omgangssyke. Nyheten spredde seg like raskt …

Til tross for at man står maktesløs ovenfor slike hendelser, og at alle nødvendige tiltak ble utført i samråd med kommuneoverlege og Folkehelseinstituttet, har det utvilsomt resultert i en noe krevende tid for hotellets eiere, Else Karine og Finn Ove Carlsen. Da var det godt å ha gode venner, kolleger, forretningsforbindelser og ikke minst; lojale gjester.

”Vi stod her overfor en fortvilet situasjon som var helt utenfor vår råderett. Derfor kan vi ikke få satt ord på hvilken betydning det har hatt med alle de flotte tilbakemeldingene som har strømmet inn i denne, mildt sagt, krevende tiden – støtteerklæringer i form av blomster og hilsninger fra fjern og nær, fra kunder, lokalbefolkning, venner og kolleger fra hotellbransjen. Og budskapet har vært unisont; dette fortjente dere ikke”, forteller Finn Ove. Hotelleieren som like gjerne stiller i arbeidsklær, klar til å ta i et tak, som i blådress.

Med latter og smil …

Det er da også med stor glede, at hotellet kan registrere en stor pågang av bestillinger fra nye, så vel som tidligere, gjester. ”Det er selvsagt betryggende å registrere at bestillingene nå har stabilisert seg igjen, både på overnatting og selskaper. Her har vi travle dager. Bare de to siste ukene, har bookingen mottatt bestilling på 750 overnattingsdøgn. Og så er det jo ikke lenge før hotellet fylles med festpyntede gjester, både til vår tradisjonsrike 17.-mailunsj og andre hyggelige selskapeligheter”, forteller Else Karine. Og aldri før har vel de glade mai-dager vært mer kjærkomne på Klækken Hotell, enn nettopp i år.

Else Karine og Finn Ove berømmer også de ansatte, for det samholdet og den støtte, positivitet og innsatsvilje som de har vist. ”Vi kan ikke få fullrost våre medarbeidere nok. Vi har alle stått samlet, side om side, og vi har således kommet gjennom siste tids utfordringer som en styrket gruppe. Velvillige har de utført oppgaver som har gått langt langt utenfor deres stillingsinstrukser. Midt i fortvilelsen har det vært mye latter og smil. Det er derfor godt for oss alle å se at det har nyttet”, forteller en rørt Else Karine.

Kom mai du skjønne milde …

17.mai-lunsjen på Klækken Hotell er viden kjent, og den er en kjærkommen tradisjon for mange – også på hotellet. Der har de allerede lenge vært i gang med å pynte og klargjøre til å ta imot tre fulle bordsetninger med festkledde gjester.

I tillegg til at selve hotellet og beliggenheten er unik i seg selv, har det estetiske alltid vært viet stor oppmerksomhet på Klækken Hotell. I over 10 år har de samarbeidet med Grete Andreassen hos Covent Garden Collection, på innredning, dekorering og via salg av varene i hotellets egen gavebutikk. Det bærer da også interiøret preg av; gjennomført, smakfullt og en fryd for øyet.

“Behind the scenes”

Denne dagen var Grete og hennes sønn Lars Petter tilbake på hotellet. Anledningen var ”styling” til 17. mai-fotografering i hagen – og jeg fikk bli med som håndlanger. Kalde vinddrag fra nord med snø i luften, ble trosset. Sakte, men sikkert, ble den nydelige hagen rundt fontenen forvandlet til de mest stemningsbringende 17. mai-omgivelsene. Jeg storkoste meg, for er det noe de virkelig kan på Klækken – ja, så er det å bringe frem den gode stemningen; inne og ute, uansett høytid og sesong. Også fikk jeg ett og annet tips med meg hjem. Legg merke til sløyfene i bjørkeriset 🙂

Det var nok mange undrende blikk fra forbipasserende, da Else Karine og restaurantansvarlig Knut Olav Lunde valset rundt i bunader omgitt av de norske flagg – midt på en helt vanlig ukedag …

Revyinnspurt med ”høydetrening”

Maten har alltid vært noe helt for seg selv på Klækken Hotell. Spesielt lunsjbuffeten har jeg et spesielt nært forhold til. Det er det tydeligvis flere lokale enn meg som vet å sette pris på.

26. mai åpner supergjengen bak Hønefossrevyen nok en gang revyteltdørene for publikum. Da er det nemlig premiere på årets Hønefossrevy, som har fått navnet ”Gleden er på vår side”. Jeg møtte den herlige humorgjengen over dessertbordet på Klækken Hotell; og søtsaker gir visstnok godt humør. ”Det har blitt en god og viktig tradisjon for oss å legge inn noen dager med ”høydetrening” her på Klækken i forkant av premieren. Da bor og lever vi sammen i noen dager, med mye effektiv jobbing”, bekrefter Bror Andersen.

Og de er virkelig som en familie, denne folkekjære revygjengen, der de husvarme rusler rundt på hotellet. Jeg skjønner imidlertid raskt at det på ingen måte er noen familieferie de er på. Mye øving og finjustering gjenstår før teppet går opp den 26. mai.

Nye og spennende ting på gang …

Familien Carlsen har alltid samlet kunst, både innendørs og i skulpturparken, til stor glede for hotellets gjester. Siste nyanskaffelse, skapt av den lokale kunstneren Tove Hirth, er de, som ekte lokalpatrioter, spesielt stolte av. ”Tabernakelet” er en installasjon bestående av flere skulpturer, som sammen symboliserer livets gang. Et imponerende kunstrverk, som er vel verdt å oppleve.

Ellers går Klækken Hotell åpenbart en spennende tid i møte; De to hotelleierne smiler lurt, i det de innrømmer at store ting er på gang. Akkurat hva det er, er de to ikke helt klare for å avsløre riktig ennå. ”Det er et par ting som må på plass før vi kan avsløre vår lille hemmelighet. Men det du kan skrive, er at nyheten gjør at vi vil kunne utvide tilbudet både når det kommer til matopplevelser og aktiviteter”, forteller Else Karine og Finn Ove. Selv er jeg ikke så rent lite spent, idet jeg svinger ut porten etter nok et hyggelig og begivenhetsrikt besøk på vakre Klækken Hotell.

Les mer om Klækken Hotel HER

 

Del gjerne: