Del gjerne:

Torsdag 28. april feirer Sentrumsbutikkene “Kom mai du skjønne milde” med kveldsåpne butikker. HURRA! Det betyr, folkens, at det er ikke noe annet sted i verden du heller vil eller bør være frem til klokken 21.00 denne dagen, enn i Hønefoss sentrum!!!

Styret i Sentrumsbutikkene har denne gangen valgt å endre litt fokus på Kveldsåpent-arrangementet. Det vil garantert bli muligheter for å gjøre en og annen gunstig handel denne dagen/ kvelden også, men butikkene vil i langt større grad bidra med ulike aktiviteter både sammen og hver for seg, for å skape den virkelig gode handleopplevelsen. Jeg kan ikke annet enn å anbefale dere å starte i den ene enden av byen – og sakte men sikkert jobbe dere gjennom “shoppingbyen” Hønefoss fra Storgaten til Sentrumskvartalet.

BARNEVENNLIG MOTESHOW I FOSSVEIEN

Det er alltid like populært med moteshow. Dette er noe de tre initiativtakerne, Birgitte Søberg hos Fru Hagen, Gro-Helene Eid Skalstad hos Mapamina og Thor Bård Gundersen hos VIC Tronrud, har erfart gang på gang. I det små begynte de derfor sammen å planlegge det som skulle være et lite moteshow i Fossveien. Det ene tok det andre, og kort fortalt ble resultatet et innholdsrikt og ikke minst barnevennlig moteshow med feststemning i Fossveien kl. 18.00 med de fleste bransjer representert. Et show du ikke vil gå glipp av…

I tillegg til moteshowet, kan jeg nevne opplevelser som en reise innen Virtual Reality med 360 graders film fra TOMS sko hos SkoDeg, gratis ansiktsmaling hos Bukkene Bruse, servering av småmat fra Nicolas Vahe hos Kalara og “Bowlingkonkurranse” med premier hos Storgatens Steintøimagasin. Selv tok jeg meg også en runde rundt i byen og kunne konstantere at butikkene er klare for å ta imot både små og store …

handel5

handel4

handel7

handel6

 

Selv om Gro-Helene akkurat har gått inn i sitt andre år på Mapamina (gratulerer med overstått!), må hun regnes som en av nykommerne i byen. Hun kom inn i bybildet som et friskt pust 13. april 2015. Gro Helen har siden det vært aktiv i arbeidet med både å videreutvikle sitt eget butikkonsept, som hun driver sammen med samboer Trond. Hun har også engasjert seg aktivt i Hønefoss som handelsby.

Selv om Gro-Helene er en driftig og kreativ butikkdriver, må jeg si at det aller kuleste med denne dama er at hun er ihuga Hønefoss-fan og elsker hjembyen sin. Selv da hun bodde i Oslo i ungdomsårene, var hun aldri i tvil om at hun skulle tilbake til sin kjære hjemby som hun alltid har vært stolt av. Samboer Trond fikk tidlig klar beskjed at om; velger du meg får du med Hønefoss på kjøpet.

Som tobarnsmor var det derfor en stor drøm som ble til virkelighet da hun åpnet barnebutikken Mapamina i hjembyen. Hun hadde klokkertro på Sentrumskvartalet og Tronrud Eiendoms planer for området, og hun var aldri i tvil om at det var her hun skulle etablere seg. Resultatet ble “universets” kuleste barnebutikk med hovedfokus på økologiske og etiske barneklær med høy kvalitet og funksjonalitet. Butikken i seg selv er som et levende opplevelsessenter med et personlig preg, hvor barna får utfolde seg mens mor og far handler. Her er det ingen butikkinnkjøpe innredninger, men derimot gode “loppis”- og bruktbutikk kjøp som har blitt forvandlet til det mest utrolige butikkinventaret med hjelp av hammer og sag, maling og tapetlim.

Torsdag klokken 18.00 er Mapamina representert på “catwalken” i Kong Ringsgate, hvor barnemodellene garantert vil kaste glans over moteshowet. Må oppleves…

handel16

handel3

handel17

Du finner ikke mange i parfymeribransjen med tilsvarende erfaring og varekunnskap som Katrine Steen hos “Parfymepikene”. Det intime og personlige parfymeriet med egen hudpleiesalong, som tidligere lå i Fossveien, flyttet i fjor sommer til Storgaten hvor det nå deler lokaler med Storgatens Steintøismagasin. Samtidig ble navnet byttet til velklingende “Parfymepikene”. Her finner du det meste innen dufter, hudpleie og kroppspleie til både ham og henne (føles det som). Men det som imponerer meg mest, er altså varekunnskapen til Katrine. Nysgjerrig som jeg er, tok jeg en spørrerunde rundt i butikken – og jammen hadde hun ikke svar på absolutt alt! Katrine er også kjent for sine hyppige kurs og ulike typer arrangementer i butikken sin, og hun skuffer heller ikke på kveldsåpent…

Som det fremgår av navnet, har duftene en sentral plass hos “Parfymepikene”, og utvalget er virkelig imponerende. Spesielt spennende og nytt av året er den norske parfymeprodusenten Eroma Perfumes. Eroma består av naturlige og friske dufter til ham og henne, helt uten alkohol og ikke testet på dyr. Og ja, du leste helt rett – norsk parfyme. Selv digger jeg denne parfymen, spesielt fordi den kommer på en liten roll-on flaske som enkelt får plass i vesken og fordi duften varer imponerende lenge.

Tar du turen innom “Parfymepikene” på kveldsåpent mellom klokken 18.00-21.00, får du selv muligheten til å møte André og Jamil, gutta bak Eroma Perfumes. Da skal du ikke se bort fra at muligheten byr seg til en personlig veiledning i parfymeverdenen, og helt sikkert kan du også plukke opp et og annet tips.

handel9

Innehaver hos VIC Tronrud, Thor Gundersen, sitter i styret i Sentrumsbutikkene, og han er en av de tre initiativtakerne bak moteshowet som skal foregå i Fossveien. Han kan love at det blir en fargerik vårstemning når modellene hans inntar “catwalken”. Det er jeg ikke det minste i tvil om, siden jeg daglig går forbi de “våryre” utstillinsvinduene – og til og med har latt meg friste …

Hva hadde vel VIC Tronrud vært uten alltid like blide Heidi Hansen. Og er det noe jeg vet, så er det at Heidi liker seg ekstra godt når det skjer ting i byen. Sammen med kollega Elisabeth Bjerke var hun allerede godt i gang med å finne frem antrekkene da jeg stakk hodet innom.

handel12

handel1

handel13

Norsk Flid Husfliden er vel mai-butikken over alle butikker. Bunader som er målsydd, repartert, sydd ut, sydd inn og lagt ned, forsvinner jevnt og trutt ut dørene i disse konfirmasjonsdager og selvsagt til 17-mai. For ikke å snakke om tilbehøret. Bunadsskjorter, bunadssko, ullsjal, silkesjal, smykkeskrin til søljene, bunadspose og mye, mye mer.

Ekstra morsomt er det at Hønefoss i år endelig har sin egen mannsdrakt. Hurra! Norsk Flid Husfliden Hønefoss har overtatt rettighetene til å produsere å selge mannsdrakten som Irene Qvan designet til byjubileet i 2002. Daglig leder av Norsk Flid Husfliden Hønefoss, May-Venke Sem-Jacobsen, er forståelig nok glad over å endelig kunne tilby denne drakten, da etterspørselen har vært stor lenge. Og responsen har ikke latt vente på seg, de fleste forhåndsbestilte er allerede solgt.

Torsdag har du muligheten til å studere mannsdrakten nærmere, da den selvsagt vil være representert på “catwalken”. Men Husfliden er så mye mer enn bunader, noe dere vil oppdage i løpet av moteshowet i Fossveien.

handel2

handel14

“Best Under” i Arcaden trosser kulden som ikke ser ut til å slippe taket og sender sine modeller ut i undertøy, morgenkåpe og bikini. Innehaver, Beathe Solheim, mener at både “det lille under” og bademote må være representert dersom det skal være et ekte moteshow. Det er jeg veldig enig med henne i – jeg er bare så utrolig glad for at jeg selv får beholde klærne på…

Mangfoldet av nisjebutikker er nettopp det som styrker Hønefoss som handelsby. Et godt eksempel på det er nettopp “Best Under”, spesialforretningen for de som ønsker undertøy av den noe mer eksklusive sorten samt nattøy og badetøy av høy kvalitet. I følge Beathe, er det mange som vet å sette pris på den personlige servicen du får ved nettopp å benytte deg av en spesialforretning. Chantelle, Marie Jo, Marlies Dekkers, Primadonna, Calvin Klein og Calida er noen av merkene som sørger for at det finnes noe for både enhver smak og fasong.

fe17

leke3

Så da er det bare å sette av torsdagen kjære venner og ta veien til Hønefoss sentrum. Bli med på barnevennlig kveldsåpent og vårens hyggeligste handlefest hos Den Gylne Fe, Bukkene Bruse og alle de andre Sentrumsbutikkene. Støtt opp om nærmiljøet og #handlelokalt!

Del gjerne: