Del gjerne:

Det var et imponerende syn som ventet de fremmøtte da vinneren av Pepperkake-tog konkurransen ble kåret i Sentrumskvartalet tirsdag ettermiddag. Et svært vellykket og nytenkende samarbeidsprosjekt mellom kommunen, det lokale næringsliv og barnehagene var vel i havn. “Vert” for utstillingen i Sentrumskvartalet, Haakon Tronrud, ønsket velkommen og kunne fortelle hvor stolt han var av å få lov til å huse den imponerende utstillingen nå i førjulstiden. Juryen bestående av John-Ragnar Aarset, statssekretær i Samferdselsdepertementet, Bjørn Harald Blaker, redaktør i Ringerikes Blad og vår egen ordfører Kjell B. Hansen, hadde således en vanskelig oppgave med å kåre en vinner. “Jeg ser at det ligger mye arbeid bak de flotte togene, jeg har nemlig bakt pepperkakehus med mine egne barn og vet hvor vanskelig det er”, bekreftet Aarset som stod for premie- og diplomutdelingen. “Spesielt morsomt er det å observere at togene både er lange og velfylte omgitt av store stasjonsbygninger. Ikke tvil om at optimismen rundt Ringeriksbanen er stor i byen. Det lover bra for prosjektet”, bekreftet han.

Statssekretæren var langt fra den eneste som lot seg imponere. Vår egen ordfører, for anledningen riktig antrukket med ordførerkjede, smilte og nikket anerkjennende der han beskuet bidragene. Spesielt imponert ble han nok da han fant seg selv i pepperkakeutgave, klar for snorklipping. Men en vinner skulle kåres, og etter lang betenkningstid kunne juryen annonsere hvem som stakk av med seieren. Eikli barnehage ble nummer en med sin flotte åpningsdag for Ringeriksbanen, Veien barnehage fulgte på plass nummer to for å ha flest passasjerer, mens Blåbærskogen barnehage ble nummer tre med den flotte Ringeriksporten.

peppertog10

peppertog4

peppertog8

peppertog5

Ellen Grønlund og Anette Tronrud fra Tronrud Eiendom, stod for servering av eplemost og pepperkaker til alle barn og voksne som hadde funnet veien til Sentrumskvartalet i ettermiddag. De var også damene bak dekorasjonene som skapte en stemningsfull og verdig ramme rundt togstasjoner, skinner, lokomotiver og overfylte godsvogner.

peppertog13

peppertog3

peppertog6

Det holdt ikke helt til seier for “min” barnehage Almemoen FUS Barnehage, men hva gjør vel det… Toget var flott og barna var, med god grunn, kjempestolte da de mottok flott diplom. Nå gleder de seg til endelig å få vise frem toget og stasjonen til venner og familie. Pepperkake-tog utstillingen vil være tilgjengelig for publikum helt frem til nyttår, og jeg anbefaler på det varmeste å ta turen innom Sentrumskvartalet og studere kunstverkene skapt av nettopp de som kommer til å vokse opp med Ringeriksbanen som en naturlig del av hverdagen.

Ringeriksbanen har inntatt byen – om enn så lenge i spiselig form…

peppertog9

Del gjerne: