Del gjerne:

Ut av sofaen – opp og hopp; treningsåret 2018 er allerede i gang for fullt. Det er det for mitt vedkommende – og for mange med meg!!! Men – med lange arbeidsdager, minusgrader og mørke kvelder, så opplever dessverre mange at forholdene ligger altfor godt til rette for å runde av dagen med å “crashe” på sofaen. Og det kan man for all del gjøre – etter en liten effektiv og lystbetont treningsøkt …

Vi er så heldige i Ringeriksregionen å være omgitt av milevis med velpreparerte skiløyper; og det er lenge siden skiforholdene har vært bedre enn hva de er akkurat i år. Det er vel og bra og bør for all del nytes til det fulle. Men behovet for innendørstrening blir ikke mindre av den grunn. Jeg for min del tenker forberedelser, forebyggende og forbedringer – da er HQ stedet for meg, nå med både utvidet og enda bedre tilbud.

Hold formen vedlike innendørs

Jeg elsker å gå på ski. Men det hindrer meg ikke å samtidig glede meg til årets løpesesong. Jeg er derfor stadig på søken etter de beste alternativer for innendørstrening. Selv med solide piggsko, blir jeg aldri helt komfortabel med å løpe utendørs på vinterstid. Da er det å kunne løpe på mølle, kombinert med styrketrening, et bra alternativ.

Det er alltid spennende å prøve ut noe nytt, derfor hilser jeg de nye tilbudene på HQ velkommen. Ny personlig trener – og ikke minst, et nytt treningsrom tilpasset egne PT-kurs. Og timeplanen for nye PT-kurs, ja, den er både variert og spennende. Jeg har allerede hatt, og vil fortsette å ha, stor glede av Trude, Martine og Kine som personlige trenere (PT).  Nå så jeg frem til å teste ut siste tilskudd i HQ-familien, Kent Eidsaunet, som er en 26 år gammel treningsdedikert PT.

En helt ny erfaring

Ikke overraskende ble det et slitsomt men så absolutt inspirerende møte med Kent og hans spesialområde, funksjonell trening. Kent har selv vært aktiv innen idrettsgrener som fotball, basket, styrkeløft og ski – en variert erfaring som han har tatt med seg inn i sin treningshverdag. Hans spesialfelt er funksjonell trening, en spennende treningsform som jeg har registrert at får stadig større oppmerksomhet i media. Dette ble en helt ny erfaring for meg som absolutt frister til gjentakelse. Den muligheten får jeg veldig snart. Kent tilbyr både PT-timer og egne PT-kurs og allerede førstkommende mandag starter han opp første runde med PT-kurs innen løpestyrke.

Funksjonell trening

Funksjonell trening tar for seg stabilitet og bevegelighet ved å styrke samspillet mellom musklene i kroppen. Stikkord her er styrke, balanse, koordinasjon og bevegelse. I motsetning til å trene enkelte muskelgrupper, fokuseres det her på øvelser som skal gjøre deg generelt sterkere, noe man dermed drar nytte av også i de mer hverdagslige gjøremål. Det benyttes kettlebells, handles, slynge og ikke minst egenvekt. Det er ikke mer å si om dette – allerede etter første prøvetime ble jeg overbevist …

Godt nytt treningsår!

Mer om HQ trening, tilbud og timeplan, kan du lese HER

Så da gjenstår det bare å se da, om jeg klarer å hale innpå sjefen sjøl, Tom Erik Lukkedal, når det lakker og lir mot utendørssesongen …

Del gjerne: