Del gjerne:

Da er det helg igjen, kjære venner, og værgudene ser ut til å være på vår side. Værprognosene forteller oss nemlig at solen vil hvile over Ringeriksregionen denne helgen. Nå vet jeg ikke med dere, men jeg har fortsatt spor av forrige sommer liggende litt spredt rundt i hagen. Så da er vel tiden moden for å få dette fjernet. Det vil med andre ord si at deler av helgen er satt av til prosjekt “Total Makeover” av hagen …

MEN – man kan jo ikke bare jobbe, man må kose seg litt også. Lørdag har jeg tenkt å finne frem “småskoa” og rusle meg en tur til byen for litt urban inspirasjon. Herlighet så godt det er å bo slik at man kan gå til byen på fem minutter. Der bugner butikkene av fristende vårnyheter, og kjenner jeg meg selv rett, blir det vel tid til et lite kafébesøk også. Det er en egen sjarm med vår i byen. Gatene og torget er nyfeide, borte er grus og sand fra vinterens strøbiler. Borte er også dunjakker og vinterstøvletter, og på benkene sitter altfor lettkledde mennesker og priser våren med is og kaffe latté, mens de pådrar seg en aldri så liten vårforkjølelse. Butikkene har pyntet opp, og flyttet deler av butikkene ut på gateplan mens det yrer av barn som slenger seg rundt i lekeapparatene på torget.

kuben3

IMG_6913

På de ulike kulturarenaene er det også mye og variert å velge mellom denne helgen, så her er det ingen unnskyldning for å bli sittende hjemme i sofakroken.

Ringerike kultursenter

Fredag blir det konsert med sanger og skuespiller Helen Bøksle på Bysalen Amfi. En erfaren og dyktig liveartist, som i årevis har trollbundet det norske folk med sin helt unike og praktfulle stemme. Helene skriver det meste av materialet sitt selv, i en blandingssjanger mellom folkemusikk, pop og folkrock. I disse dager er hun også aktuell i forbindelse med den norske storfilmen Birkebeinerne, hvor hun har vært med å skape filmmusikken sammen med komponist Gaute Storaas. Så hiv dere rundt og få med dere denne “konsertperlen”.

Bor det en liten artist i deg som lengter etter å komme seg ut og frem, er kanskje Bysalen Amfi lørdag klokken 21.00, stedet for deg. Da arrangerer Ringerike og Omegn Fremføringslag (ROFL) vårens første Fritt Fram – Åpen Scene & Jam! Her oppfordres alle som har lyst til å fremføre noe til å ta melde seg på. Alt fra glade amatører og dusjsangere, til etablerte og profesjonelle musikere, med band eller uten band. Her kan du fremføre eget materiale eller covre en låt, på sparket eller innøvd. Driver du med andre ting som for eksempel standup, dans, mimekunst eller hva som helst, oppfordres du også til å melde deg på under mottoet; Kan det fremføres, så vil vi se det!

Søndag byr Ringerike Janitsjar på nok en av sine populære showkonserter. Denne gang blir det Grand Prix med glimt i øyet. Med seg på laget denne gang har de et knippe av distriktets mest kjente sang- og revyartister; Marie Risan, Marte Helleseter, Eivind Lien og Bjørnar Reime Erlandsen. Her blir det både skjemt og alvor med blant annet Marie som den glamorøse Grand Prix-vertinnen, Eivind som Alexander Rybak og Marte og Marie i rosa strutteskjørt som Bobbysocks.

helg3

helg1

helg2

Fengselet

Også på Fengselet kan du bli underholdt denne helgen. Fredag spiller den nystartet trioen Three Birds, bestående av Olav Risan, Anders Dahlberg og Bjørn Erik Borg, og lørdag klokken 14.00 blir det nok en gang stemningsfull Jazzcafé i rettssalen. Da er det Steinar Brenna Jazzkvintett sin tur til å skape lørdagsstemning.

Ellers kan jeg jo anbefale på det varmeste å ta turen innom Brasserie Fengselet. Om det så er lunsj eller middag, får du her servert strålende mat laget fra bunnen av med de aller beste råvarene. Restauranten holder åpent til klokken 22.00, både fredag og lørdag.

fengslet

Hadeland Glassverk

Har du fortsatt ikke fått med deg Karen Bit Vejles´ utstilling “Med saksen som pensel” på Hadeland Glassverk, vil jeg anbefale dere å ta turen. Karen Bit Vejles uttrykksform, psaligrafi, betyr kunsten å tegne eller male med saks. Arbeidene blir dannet fra et stort, sammenhengende stykke papir og kuttet med bare en liten saks. Resultatet er slående vakkert og bør absolutt oppleves.

Ellers er det ut april mulig å gjøre noen “kupp” på Hadeland Glassverks store Vårsalg, før man avslutningsvis kan puste ut med smakfulle bakevarer foran peisen i Bakeriet.

helg11

Foto: adressa.no

Veien Kulturminnepark

En av mine favoritt rusleturer er i området rundt Veien Kulturminnepark. Ta med dere kaffe og niste, og nyt det vidåpne landskapet fra solveggen på Langhuset. Kombiner det gjerne med et besøk på museet. I 2016 vises utstillingen Vikinger i krig, på museet på Veien. Utstillingen viser frem det beste (og verste) fra vikingenes krigskunst og militære historie i perioden 750-1100 e.Kr. Gjennom detaljerte rekonstruksjoner av våpen og krigsutstyr, plakater, illustrasjoner, kart og foto, tas besøkende med inn i en krigers hverdag. Søndager holder museumet åpent klokken 11.00 til 16.00.

Hringariki8

helg13

Jeg håper at dette kan være til inspirasjon og gi en smakebit på hva dere kan fylle helgen med. Men husk – uansett hva dere gjør, så gå ikke glipp av vårsolen. Lad opp batteriene, senk skuldrene og nyt livet. Riktig god helg!!!

 

Del gjerne: