Del gjerne:

Det å delta på fotballcup er noe som de unge HBK-gutta etterhvert har opparbeidet seg god erfaring med. Det skulle allikevel bli en helt ny og annerledes opplevelse for de lokale G-14 og G-16 gutta, da de deltok på Ibercup i Esbjerg fra 2. til 6. august. Med lag som Liverpool, Benfica, Reading og Odense på deltakerlista, kunne det i seg selv være mer enn nok til å bli skremt. Men ikke gutta fra Hønefoss, nei! Ikke en gang da G-16 trakk Benfica som motstander til åpningskampen, var det tegn til frykt – kun grenseløs spenning og tenning …

Forberedelsene til Ibercup hadde pågått i lang tid, både på og utenfor fotballbanen. Økonomien i Hønefoss Ballklubb er som vi vet av en slik art, at det ikke eksisterer noen budsjettpost for cupspill i Danmark. Dermed ble det avholdt dugnader med både loddsalg og lotteri hvor gutta bidro med en solid egeninnsats i tillegg til at  foreldre stilte opp. Takk også til Bransjedata som sponsor.

hbk5

Den sportslige oppladningen hadde trener Jan-Remi Dalen godt grep om gjennom prosjektet “Camp Dalen”. Med opp til to daglige treningsøkter med servering av sikringskost og spillermøte mellom øktene, fikk han dratt gutta ut av feriemodus og vekket liv i konkurranseinnstinkt og lagfølelse. Dermed følte et samlet lag seg både fysisk og mentalt klare for oppgaven da de entret Color Line i Larvik grytidlig mandag morgen, på vei til Esbjerg.

Som ihuga “fotballmamma” var jeg aldri i tvil – dette kunne jeg rett og slett ikke gå glipp av! Etter å ha fartet land og strand sammen, heiet høylytt fra sidelinjen og sovet side om side i utallige klasserom, har foreldregruppa til HBK G-16 blitt en sammenspleiset gruppe. Så det var nok neppe noen tilfeldighet at vi også i Esbjerg var den største og mest høylytte foreldregruppa. Her er det myyye patriotisme. For egne sønner, for laget, for Hønefoss Ballklubb og ikke minst for Hønefoss.

hbk19

hbk21

hbk18

Mens de største stjernene bodde på hotell, hadde egen buss, egne losjer på arenaen og medbragt mat, var gutta fra Hønefoss tilfreds med “brakkelivet” på Prestegård Skole og fellesmåltider servert på papp. Nå skal det tilføyes at et knippe foreldre sørget for at gutta hadde tilgang på både oppskåret frukt og kjeks etter kampene samt ernæringmessig korrekt brødmat på “rommet”. Med andre ord privilegert og høyst fortjent VIP-behandling også for gutta fra Hønefoss Ballklubb …

Åpningsseremoni var en ny erfaring og bragte nye dimensjoner inn i fotballcupenes verden. Maskot, underholdning, musikk, discolys og røykmaskiner sørget for takløftende stemning i det representanter og flaggbærere fra alle deltakerland og klubber entret scenen i en høytidelig innmarsj. Selv kjente jeg et stikk av stolthet i det HBK ble ropt opp, og jeg så flagget vårt i grønt, hvitt og svart dukke opp på scenen.

hbk25

hbk15

hbk17

hbk1

hbk11

hbk13

G-16 laget til HBK ble solid vinner av vårsesongens kvalisfisering til Interkrets. Ubeseirede til og med!!! Det gir en selvtillit som kommer godt med når man står ansikt til ansikt med noen av Europas største fotballtalenter. Her briljerte 15-åringer som bor og lever på fotball-campus, og som allerede er kjøpt av klubber for et sekssifret beløp.

Når man søker utfordringer på dette nivået, er forventningene deretter. Vi kunne alle raskt konstantere at det ble tøff konkurranse i et spill som holdt betydelig høyere tempo enn hva gutta våre er vant til, og hvor små feil ble straffet hardt. Allikevel kunne vi fra sidelinjen stolt registrere at HBK tidvis hang svært godt med mot de beste og respektløst kastet seg inn i dueller. Arbeidsmoralen var det aldri noe å si noe på.

hbk8

hbk10

hbk9

hbk14

Det ble ikke mye tid til utenomsportslige aktiviteter, men litt frisk sjøluft ved Sædding strand med sin berømte ni meter høye skulptur “Mennesket ved havet”, ble en kjærkommen avveksling.

Kort oppsummert ble Ibercup både nyttig læring og erfaring for gutta som om en uke skal ut og kjempe i høstens Interkrets. Etter en ukes hardkjør på dansk jord, kunne de tilfredse vende hjem med én seier og noen tap.  Men viktigst av alt – atskillig nyttig og utviklende fotballerfaring og forsterket lagånd og samhold. Lykke til i Interkrets HBK G-14 og G-16!

hbk3

 

Del gjerne: