Del gjerne:

Galskap satt i system – med en åpenbart utømmelig idébank, stor overtalelses- og gjennomføringsevne, et nysgjerrig blikk på verden og med to store, bankende hjerter for de som lever på “skyggesiden”; Joda – Nils & Ronny er tilbake, i sine karakteristiske og stilsikre sorte dresser. Og mens det blir teppefall for innspillingsrundene i den gamle kraftstasjonen i Hønefoss fredag 3. november, kan vi allerede lørdag 11. november benke oss ned foran fjernsynsskjermen med brus og potetgull, klare for tidenes lørdagsunderholdning – Handlingens Menn.

Så da ble det slik …

Da duoen for ett år siden laget “piloten” til Handlingens Menn, overbeviste de umiddelbart NRKs underholdningsavdeling om at den gamle, ærverdige Kraftstasjonen var den perfekte rammen rundt det nokså uortodokse programkonseptet, og at Hønefoss kunne by på verdens beste publikum. Så da ble det slik …

Og konseptet, ja, det er kort fortalt; Nils og Ronny har reist rundt i verden slik vi kjenner de fra før, med sitt håndholdt filmkamera, og laget elleville innslag noe utenom det vi er vant til å få presentert på skjermen. Det blir selvsagt ellevill og hasardiøs bilkjøring, løssluppen og impulsiv humor, personligheter som vanligvis ikke når offentligheten, utradisjonelle reiseskildringer, go´hjerta gjerninger og så mye, mye annet som ikke skal røpes.

Innslagene sys inn i åtte timeslange underholdningsprogrammer, som i disse dager innspilles på Hønefoss, og som snart vil bli å se på NRK på lørdager, – og det i aller beste sendetid.

Handlingens menn

Premiere! Et gammelt kraftverk med et stort og entusiastisk publikum i hjembyen Hønefoss danner rammen når Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen legger ut på enestående eventyr verden rundt. I dette reiseprogrammet kaster de seg ut i halsbrekkende reiser og prosjekter for å at vise at verden kanskje er litt mindre farlig enn mange skal ha det til. (1:8)

Tidenes beste publikum

-Dere er det aller beste publikum som jeg noensinne har vært borti. Faktisk så er dere så gode, at jeg må be dere om å begrense klappingen og heiingen noe når Nils og Ronny starter snakkingen, erklærte en fornøyd, men en smule overrasket innspillingsleder. Her trengtes altså ingen publikumsoppvarmer for å få opp stemningen, men heller en publikumsdemper. Det må da love godt …?

Joda, publikum innfrir lovnaden om å være de beste, de. På åtte innspillinger fordelt på fire fredager, fylles det noe uortodokst dekorerte innspillingsstudioet i Kraftstasjonen opp med et forventningsfullt publikum. Noen har et brennende ønske om å få ansiktet sitt et øyeblikk i TV-ruta, slik som meg selv, mens andre rett og slett benytter anledningen til en noe annerledes kveld på byen med gode venner, familie, kolleger eller hva det måtte være. Det som er sikkert, er at billettene til showene går unna som varmt hvetebrød hos Ringbillett.

Fargefull diva og verdensrekord

Denne fredagen stod blant annet et noe spesielt verdensrekordforsøk på programmet. Det eneste jeg her vil og kan si, er at det tar oss med på en fartsfylt ekspressreise gjennom Europa. Alle lot seg rive med mens rekordforsøket løp over skjermene; lattersalvene runget oppriktig rundt de gamle kraftturbinene.

Jeg røper vel neppe noen stor hemmelighet, når jeg forteller at de åtte lørdagsshowene også byr på spennende gjester i studio. Jeg var heldig – denne innspillingen var det superkule og morsomme Christine Koht som i kjent stil kom skridende ned trappen som en prinsesse og kastet glans over lokalet. Hvilke reisevaner denne fargerike divaen har og hvilket dyr hun forlot lokalet med – ja, det må dere tålmodig vente med å finne ut til denne episoden kommer på lufta på NRK, lørdag 2. desember.

Lidenskap og intelligent humør

Det fremmøtte publikum, inklusive undertegnede, fikk seg nok en overraskelse denne kvelden da vi ble ikledd fotballsupportereffekter av ymse slag og fra ymse lag. Anledningen var hyllest av engelske Dickie, en aldrende og til sin store sorg, klubbløse, fotballspiller, som for lengst har passert “middagshøyden”. Takket være Nils & Ronny får Dickie en opplevelse som gir han en fornyet livsgnist. Mer enn det kan jeg ikke røpe – her er det bare å glede seg. Humor på sitt beste; en intelligent humor med en alvorlig undertone. Det hele krydret med flyvende doruller, rungende heiarop og sekkepipespill. Innspillingen var hysterisk morsom – sendingene forventer jeg å bli, om mulig,  enda bedre …

Underholdningsøyne vendt mot Hønefoss

Handlingens Menn setter utvilsomt Hønefoss på underholdnigskartet. Byen har all grunn til å takke to lokalpatriotiske TV-personligheter for at øynene vendes mot Hønefoss på årets åtte, siste lørdagskvelder. Men så har da også jammen NRK all grunn til å takke både Handlingens Menn for å skape en helt spesiell underholdningsopplevelse, og ikke minst – takke Hønefoss-publikummet for å bidra til å skape en helt unik stemning under sendingene.

Det ble virkelig en helt fantastisk opplevelse å overvære innspillingen av fjerde episode av Handlingens Menn. Det er fremdeles noen billetter tilgjengelig til de fire siste episodene. Mitt råd er – løp og kjøp. Dette er lokalhistoriske øyeblikk og humoristiske høydepunkt, vel verdt å få med seg. Så dere, dropp årets julebord – få heller med dere Handlingens Menn!

Billetter til innspillinger får du kjøpt HER

 

Del gjerne: