Del gjerne:

 

For aller første gang inviterer Grand Hotel Hønefoss i år til stemningsfull førjulsstund med middag og julekonsert, lørdag 17. og søndag 18. desember. Tidspunktet er perfekt, kjære venner. Akkurat passe nærme jul til at det meste er unnagjort, og med fortsatt mange nok dager igjen til å få unnagjort det som da gjenstår.

Tenk deg de ærverdige salongene og spisesalen festpyntet til jul og fylt med vakre juletoner. På veien opp til konserten passerer du Søndre torg med sin fantastiske julebelysning, og for ikke å snakke om julegrana som aldri har vært vakrere enn i år.

jul11

jul13

juk10

Julelåter i ny og gammel drakt …

Remi Fagereng, Ingvild Lindsjørn, Ole Martin Solberg og Birk Gjermundbo gjorde det i fjor på ”Kooperativen”. I år gjentar de altså suksessen i de tradisjonsrike omgivelsene på Grand Hotel. Etter en herlig “Juletapas à la Grand”, byr de fire på en konsert fylt med tradisjonelle julelåter i ny og gammel drakt, ispedd noen mindre kjente. Her blir det alt fra rolige ballader til fete ”groover”. Klassikere som «White Christmas», «Mitt hjerte alltid vanker», «Silent night» og ”Let it snow” er på repertoaret – alle i ny innpakning. De ga gåsehud på en fullsatt “Kooperativen” ifjor. Mindre stemningfullt blir det garantert ikke i år …

jul5

jul6

jul12

jul9

“Låtene er nok noe mer funk-inspirert og ”groover” mer enn de vanligvis pleier å gjøre”

De har spilt sammen før gjennom musikklinjen, hvor tre av dem har vært elever og en jobber som lærer (Remi). Til vanlig spiller de i forskjellige band og er engasjert i ulike prosjekter. I fjor kom den strålende idéen om å få til noe “julete” sammen. Det var en ubetinget suksess for gjengen som helt tydelig trives kjempegodt sammen. Det vakte derfor stor begeistring da gjengen takket ja til å synge julen inn på Grand Hotel i år.

– Vi har veldig lyst til å skape julestemning gjennom en konsert fylt med tradisjonelle julelåter, men i andre versjoner enn de er blitt gjort i tidligere. Vi har nemlig lagt vekt på å re-arrangere låtene slik at de får nytt liv, men allikevel beholde den gode stemningen. Låtene er nok noe mer funk-inspirert og ”groover” mer enn de vanligvis pleier å gjøre, forteller Ingvild og lover oss mange go’biter.

Musikerne

Ingvild gikk ut av musikklinjen på Ringerike videregående skole i vår, og hun studerer nå rytmisk musikk med hovedinstrument vokal på Universitetet i Agder (musikk-konservatoriet). Hun har medvirket i en rekke lokale musikaler, konserter og revyer, som skuespiller, solist, danser, korist, dirigent, koreograf, instruktør, manusforfatter og sjef. Ingvild har gledet oss med å synge julen inn i Hønefoss i ti år, på både julegateåpning, Torget samt i ”Et Juleønske” på Byscenen. Hun elsker både julen og Hønefoss!

jul4

Ole Martin spiller bass. Han gikk ut av musikklinjen på Ringerike videregående skole i 2014. Han studerer nå utøvende rytmisk musikk på NLA Staffeldtsgate og musikkvitenskap på universitetet i Oslo. Ole Martin har spilt på en rekke konserter og deltatt i prosjekter i Ringeriksregionen, blant annet med Jazz Crimes, Nikoline Christensen og Endlings. Han er veldig glad i pepperkaker og gløgg!

jul1

Birk gikk på musikklinjen ved Ringerike videregående skole og startet også på Universitetet i Agder i høst. Der studerer han nå rytmisk musikk med piano som hovedinstrument. Han har medvirket som pianist i en rekke konserter og andre musikalske begivenheter på små og store scener i Ringeriksregionen. Han har blant annet vært kapellmester i russerevyen for Rosthaug-russen 2016, spilt i Heggen Gospel i flere år og prøvd seg som organist i den norske kirke. Birk er også veldig glad i pepperkaker og gløgg!

jul3

Remi er i tillegg til å undervise på musikklinja på Ringerike videregående skole, en veletablert og anerkjent musiker og kjent fjes bak trommesettet. Alle i Hønefoss kjenner Remi. Det mye takket være superpopulære oppsetninger som “Sommerrevyen”, “Jailhouse Rock” og “Et juleønske”. Han har spilt sammen med mange artister og vært innom blant annet “Stjernekamp”.

jul2

Juletapas

På kjøkkenet finner vi Nils Vegard Guldal, som lover en smakfull “Juletapas á la Grand” som garantert vil være en glede for ganen.

jul8

Men – kjære venner. Det er kun 100 billetter til hver av konsertene og det begynner allerede å fylles opp. Det er derfor bare å skynde seg å bestille billetter. Dette blir garantert et juleeventyr man ikke bør gå glipp av.

“Let it snow” – Juletoner på Grand Hotel.

Velkommen

Lørdag 17. desember kl. 18.00

Søndag 18. desember kl. 15.00

Billetter fås kjøpt HER

kooperativen

Foto: Gina Clausen Karlengen

 

Del gjerne: