Del gjerne:

Det er nå engang slik, at ikke alle går inn i julehøytiden med samme utgangspunkt. Noen gleder seg mer enn andre – noen har rett og slett større grunn til å glede seg enn andre… Det som er sikkert, er at julen bringer frem minner hos oss alle – om de nå er gode eller vonde. I Villa’n finner vi de, som av ulike årsaker, har gått livets kronglete vei. For dem betyr det enormt mye å få komme “hjem til Villa’n”, hvor Gro, Lajla og Helga sørger for mat og varme.

I år er det 14 år siden en kameratgjeng satt en sen nattestime og filosoferte over hvor godt de egentlig hadde det, mens andre igjen ikke var like priviligerte. Nå er forsåvidt ikke disse kompisene de første til å tenke den tanken, men de lot det ikke bli med den. De tok i stedet en ringerunde blant venner og bekjente, og fikk samlet inn nok penger til å lage julebord på Villa’n. Da ble det ribbemiddag, kaker, julesanger og julegaver under treet, til stor glede for de som har Villa’n som sitt faste tilholdssted og samlingspunkt.

Gutta er i dag blitt voksne menn med egne familier, men de er alle enige om at det blir ikke jul uten julebordet på Villa’n. “Dette er blitt en kjærkommen juletradisjon for oss. Vi sier at så lenge Werner Storskogen vil komme og spille, så ordner vi resten”, forteller Lars Chr. Larssen, en av initiativtakerne.

I år fikk jeg gleden av å være med. Spent møtte jeg opp med marsipankake under armen, og jeg ble overveldet av julestemning fra det øyeblikk jeg ble tatt imot i døra. Ikke bare var det ribbelukt som slo imot meg. Her var det julehygge, nisser, varme og medmenneskelighet – og for ikke å snakke om julemusikk…

villa7

For en herlig gjeng, som alle bidrar på sin måte! Werner sørget for skikkelig julestemning med sang og gitarspill. Sanghefter ble delt ut og taket nærmest løftet seg da Støveldans stod på programmet. Alle hadde sine favoritter, så her jobbet vi oss gjennom et bredt spekter av julesanger (opptil flere ganger). Bevares, jeg tror ikke jeg har sunget så mye siden jeg sang i kor i barndommen – herlig!!! Lars og Gard er to av initiativtakerne bak julebordet og koser seg like mye med det i dag som for 14 år siden. Gro (sjefen sjøl) blir like glad hvert år når telefonen kommer fra Lars. Hun tar ingenting som en selvfølge, men legger ikke skjul på at julebordet er høyt verdsatt. Det samme gjelder Lajla og Helga, som sammen med Gro utgjør den daglige staben på Villa’n. Espen og Sindre er de to siste i firkløveret som utgjør arrangementskomitén.

villa5

villa2

villa1

Aron har vært med på alle julebordene og vet å sette pris på dette årlige arrangementet. “Skriv at jeg er en rusmisbruker på bedringens vei, Trude. For etter å ha bodd borte og fått behandling ett år, føler jeg virkelig at det går mye bedre. Og i år skal jeg feire jul med noen som gjør at jeg for første år på mange år gleder meg til jul”, forteller Aron. Og det er vel ikke noe jeg heller skriver enn det.

Takk for meg til alle dere på Villa’n. Det skulle forundre meg mye om ikke “julebordsgutta”  slår til neste år også – da er et nemlig 15-årsjubileum for en god idé klekket ut av en engasjert kameratgjeng. Jeg kommer mer enn gjerne…

villa3

Del gjerne: