Del gjerne:

Så kom endelig frosten til Ringkollen. Da er ikke våre danske venner sene om å rigge snøkanoner og tråkkemaskiner, for å klargjøre parken til deres andre sesong her. At værgudene så langt har vært sparsommelige med snøfallet engster ikke disse gutta. De foretrekker å få lagt et skikkelig grunnlag med kunstsnø før snøfillene daler ned fra himmelen. Slik oppnår de optimale forhold som holder lenge. “Det vi ønsker mest av alt nå, er en stabil periode med minus fem og kaldere. Foreløpig har det vært litt for ustabilt med temperatur som vipper over til plussgrader på dagtid. Det funker dårlig for å kjøre snøkanon”, forteller Christoffer entusiastisk. Allikevel har det altså vært kaldt nok for snøproduksjon de siste dager, noe som gjør det mulig  å åpne parken allerede siste lørdag i november. Det er utelukkende takket være to “Duracel-dansker”, som har gledet seg til denne dagen siden de måtte stenge parken forrige sesong. Torsdag kveld var det imidlertid “pre-opening”,  med trening for Hønefoss Brettklubb.

Det var for to år siden at Christoffer Hove kjøpte Ringkollen Parken av Martin Brodahl. Martin hadde gjennom en årrekke lagt ned utallige timer og personlig engasjement i arbeidet med å etablere det som har vunnet pris som en av Norges beste snowboardparker. Da passet det bra at profesjonelle parkbyggere tok over,  og Christoffer skjønte raskt at Ringkollen virkelig var noe å satse på. Selv har han bakgrunn fra blant annet Kvitfjell og Vierli, og er et kjent og etablert navn i brettmiljøet. Det kommer godt med. Med seg har han også sin danske kollega Carsten Wiegand-Hansen. Med Carstens årelange erfaring som skiparkbygger fra ulike destinasjoner i Alpene, ligger alt til rette for å styrke Ringkollen Parken´s posisjon ytterligere.

Med guttas bakgrunn kan jeg ikke dy meg for å spørre Christoffer – hvorfor Ringkollen??? Her snakker vi om veeeldig små forhold, sammenlignet med hva de er vant med. “At anlegget er lite, er nettopp styrken til Ringkollen”, svarer Christoffer umiddelbart. “Her er det få forstyrrelser og en hurtig heis, noe som legger til rette for mange repetisjoner på ulike tricks”, forteller han. “Dessuten er det utrolig motiverende å være en del av et såpass intimt miljø med et så sterkt og bredt personlig engasjement. Vi arrangerte både Norgescup og Dansk Mesterskap i fjor, og gjentar denne suksessen også denne sesongen. Det hadde aldri vært mulig uten den frivillige innsatsen vi opplever fra utøvere og foreldre fra Hønefoss Brettklubb. Dessuten er det jo fantastisk vakkert på Ringkollen, og beliggenheten er jo helt super”, sier Christoffer fornøyd. Selv kan jeg ikke annet enn å smile samtykkende, der vi står i ettermiddassolen –  mens tåka ligger tett over Hønefoss by. Rundt meg løper “bloggerhunden” Dicte, yrende glad over sin drømmedag som “bikkja i bakken”…

ski11

ski4

ski6

ski9

ski7

ski5

ski1

Det er ikke tvil om at disse gutta koser seg på jobb, og at de bedriver det som de trives aller, aller best med på denne jord. Selv traff jeg dem på en spesielt god dag: I tillegg til å kunne starte jobben med å bygge parken med nyprodusert snø,  kunne de også fyre opp sin siste anskaffelse – en nyinnkjøpt tråkkemaskin. At dette er svært gromt, er helt tydelig ut fra ansiktsuttrykket til Carsten å dømme – der han spretter inn i førerhuset. “Dette gjør jobben mye lettere og gir oss nye muligheter”, mener Carsten bestemt. Christoffer kommer etter i firhjulingen , og det er ikke tvil om at de to ildsjelene virkelig er i sitt rette element.

ski2

ski3

ski12

ski10

Torsdag kveld gjennomførte Hønefoss Brettklubb sesongens første treningsøkt på snø. “Endelig – Ringkollen er det aller beste. Det er noe helt spesielt med å være her”, jublet de unge utøverne der de skled forbi over railen. “Det er et utrolig godt miljø her oppe, både i klubben spesielt, men ikke minst i anlegget generelt”, påpeker Christoffer.

“Her kjører de sammen på tvers av både alder og ferdighetsnivå. Så er det noen nybegynnere som har lyst å prøve seg på snowboard eller twintip, er det bare å ta turen til Ringkollen Parken. Her er det mange som gjerne strekker ut en hjelpende hånd og kommer med gode tips og råd”, avslutter Christoffer, som ikke et sekund har angret på at han valgte å satse på Ringerike og Ringkollen Parken.

Det har i en årrekke vært et stort snowboardmiljø på Ringkollen. Hønefoss Brettklubb har fostret flere store talenter som i dag konkurrerer på internasjonalt toppnivå. Bendik Gjerdalen, Nora Frisvold, Marius Bakken og Fridtjof Sæther Tischendorf er alle kjente navn som har hevdet seg godt både nasjonalt og internasjonalt. Og felles for dem alle et at de er utrolig takknemlige for de mulighetene som Ringkollen Parken har gitt dem. De vil derfor alltid ha en spesiell godfølelse når de er tilbake på brettet der det hele startet…

kveld2

kveld3

kveld1

kveld4

kveld5

Del gjerne: