Del gjerne:

Før jul donerte Karianne Gruer Torp bort et av sine vakre malerier til Fontenehuset Hønefoss. Det ble gjort via en kunstauksjon som ble avholdt her på Urbant Landliv. Da fristen for budrunden gikk ut kl 12.00 på Nyttårsaften, var høyeste bud 8.500 kroner, som var godt over galleripris.

Tirsdag ble bildet overlevert til sine nye eiere, og jeg kan endelig offentliggjøre at det var Tronrud Eiendom som hadde høyeste bud. Det gledet Karianne, alle på Fontenehuset Hønefoss og meg selv at det vakre maleriet fra Søtelifjell i Sigdal nå får sin verdige plass i Arnemannsveien 3.

tur5

“Det er ekstra stas at maleriet endte opp nettopp her …”

Overleveringen ble et hyggelig møte mellom kunstner Karianne Gruer Torp, Ellen Grønlund, utviklingsdirektør i Tronrud Eiendom, Caroline Bjerkevik og Olav Risan fra Fontenehuset samt meg selv. Etter å ha vært utstilt på Fontenehuset siden midten av desember, ble maleriet “Mørk natt på Søtelifjell” flyttet til sitt nye hjem, kun et steinkast unna. Det gledet mange!

“Vi på Fontenehuset synes det er supert at det vakre maleriet til Karianne nå blir flyttet fra det viktigste huset i Hønefoss, til det flotteste”, sa Olav i det maleriet fikk sin plass på veggen hos Tronrud Eiendom. “Caroline og jeg deltok nylig på et kurs i Fontenehus-modellen i Boston, USA . Dere kan tro vi ble stolte, da ledelsen der uttalte “Look to Hønefoss” når deg gjaldt integrering i lokalsamfunnet og samarbeid med lokalt næringsliv. Dagen i dag er et godt eksempel på nettopp dette”.

Caroline som selv er medlem på Fontenehuset, er ikke i tvil. “Dette betyr mye for oss. Vi på Fontenehuset var så heldige å få arrangere vårt ressurs-seminar i dette flotte bygget, derfor føler jeg at det er ekstra stas at maleriet endte opp nettopp her …”

tur4

tur3

tur2

Et vellykket samarbeide

Lokalpatriotisme og lokalt engasjement står høyt i kurs hos Tronrud Eiendom. “Det å kunne bidra på denne måten, er en viktig del av vår ideologi. Vi får et flott maleri på veggen som kan glede oss hver dag. Samtidig får vi løftet frem en av våre dyktige, lokale kunstnere”, mener Ellen. “At kjøpesummen uavkortet går til Fontenehuset, er naturlig nok en annen oppside. Tronrud Eiendom har hele tiden hatt et godt samarbeide med Fontenehuset Hønefoss. Det har blant annet har resultert i rekruttering av ansatte.  Vi har derfor stor respekt for denne Kunstauksjonen og Karianne sitt bidrag”.

I jakten på den perfekte plassering av maleriet, ble det også tid for en liten omvisning. Det er ikke tvil om at bygget inneholder rikelig med arkitektoniske finesser, byggtekniske mesterverk og mye lokalhistorie. Og de grønne moseveggene imponerte oss alle. “Det er jo morsomt at dere har bragt naturen inn i kontorlokalene deres, siden det nettopp er naturen som inspirer meg i mitt arbeide”, smilte Karianne.

tur8

Gjennom sin nære venninne Hege Rundhovde, har Karianne fulgt Fontenehuset Hønefoss fra sidelinjen i en årrekke. Hun har sett hvor betydningsfull og avgjørende den jobben de gjør er for mange. Beslutningen var derfor lett å ta. Årets kunstauksjon skulle tilfalle Fontenehuset! “Jeg er veldig stolt og glad over at maleriet “Søtelifjell mørk natt” nå får henge nettopp her i disse flotte lokalene. Det betyr mye for meg både som person og som kunstner”, påpekte Karianne.

Da Karianne og jeg besøkte Fontenehuset Hønefoss før jul, innså vi begge vår begrensede innsikt i hva Fontenehuset egentlig stod for. Vi vil derfor få takke alle, både medlemmer og medarbeidere, for at dere tok så godt i mot oss. Det ble en opplysende og minnerik dag vi vil bære med oss lenge.

Avslutningsvis må jeg få takke Karianne for nok et godt og vellykket samarbeidsprosjekt. Det har vært, og er, for meg en stor glede å kunne bidra. Jeg vil samtidig få takke alle dere som la inn bud, og selvsagt til Tronrud Eiendom som gikk av med “seieren”.

tur2

tur7

 

 

Del gjerne: