Del gjerne:

Da har jeg løpt KK-mila, høstens store løpsfest for damer på Bislett Stadion. Nærmere 7.000 andre og meg. Men viktigst av alt – jeg løp sammen med mine gode venninner Janne, Siri, Dorte og Siri M. (Dortes kusine som kom helt fra Nordfjordeid for å delta sammen med oss). Løpsdagen kom med solskinn og sommertemperatur. Vi stilte med friske bein og med utstyret i orden. Som lagleder hadde jeg beordret de alle opp av senga tidlig, for å innta en solid frokost med havregrøt og omelett hjemme, før jeg plukket de opp, én etter én …

Glade mosjonister med konkurranseinstinkt

Men så, i bilen, slo det inn for alvor; nerver og et snikende behov for å bygge oss ned og nedsnakke egne forventninger. Vi sjekket inn på hotellet og spiste en lett lunsj mens praten gikk omtrent så her; Jeg har trent veldig lite, har hatt litt vondt og jeg er ikke så opptatt av tider og resultater. Klart at vi var opptatte av resultatet; ellers hadde vi ikke stått der med startnummer på brystet! Riktignok er det gode treningsøkter på HQ trening og løpeturer i skog og mark som er hovedformålet vårt. Men kom igjen; det var en grunn til at vi hadde meldt oss på. Da kom vendepunktet, og vi tok en kollektiv beslutning. Vi ble stolte av oss selv, motiverte og løftet hverandre opp, og ikke minst gledet oss til å konkurrere. Ikke mot alle de andre – men mot oss selv!!!

Det ga et saftig påfyll av energi og selvtillit som vi visste at ville komme godt med.

Vi sees i mål …

For enkelte er det å løpe en mil ikke stort mer enn en middels treningsøkt – for andre betyr det å bryte en barriere. De nærmere 7.000 som løp KK-mila, representerte løpere i alle kategorier. Felles for oss fem, som stod samlet på startstreken på Bislett stadion denne lørdag ettermiddagen, var at vi alle var innstilt på å gjøre vårt aller beste. Utfordre kondisjon, musklatur og ikke minst hode. Vi var alle førstereis på KK-mila, noen var til og med førstereis på å løpe én mil.

Så var det bare å ønske hverandre en god tur – og glede seg til en lykkelig gjenforening over målstreken.

Sammen er vi sterkere!

Vi hadde alle satt våre egne tidsmål – og vi klarte disse. Det kunne vi takke hverandre for; sammen hadde vi gjort hverandre gode nok!

Gjennomføringsevnen er utvilsomt langt sterkere når man står samlet. Kraften av å heie hverandre fram er enorm og må på ingen måte undervurderes. Dette gjelder ikke bare i konkurranser, for det er vel egentlig bare “rosinen i pølsa” i denne sammenhengen. Nei, jeg snakker om de utallige treningsøktene som vi motiverer hverandre til å stille på. En “trenings-date” med en venn drar deg ut på økter du ellers enkelt hadde funnet gode grunner for å utsette – eller i verste fall avlyse.

Belønning er bra, og jeg kan bekrefte at det funker like bra for voksne som barn. Trøtte og stive bein ble som nye da vi tok turen opp trappene for å hente våre, så inderlig, velfortjente glass med bobler og “goodie-bags”. Dette hadde vi sett frem til og bildet sier vel mer enn tusen ord!


Restitusjon

Gode tilbakemeldinger og heiing på hverandre gir en sunn og god prestasjonskultur. Etter endt løp var vi så “høye” på egne prestasjoner, at vi like godt la inn et ekstra “pit-stop” med bobler på restitusjonsøkten tilbake til hotellet.

Nye mål er satt

Intet løp uten bankett – heller ikke denne gangen. Fem glade damer, helt uten synlige tegn på dagens fysiske kraftanstrengelse, spiste og skålte for egne prestasjoner på Restaurant Topphem på Solli plass. Restauranten ga vi forøvrig toppkarakter på alle områder og anbefaler den på det varmeste. Praten gikk lett ut i de sene kveldstimer om veien videre – både treningsopplegg og nye mål …

Ett nytt mål ble spikret og plottet inn i kalenderen; 7. september 2019 står vi nok en gang på startstreken på Bislett Stadion klare for å bryte nye barrierer og knuse personlige rekorder i KK-mila.

Takk for turen damer, vi ses på “mølla” på HQ Trening. Vi har bare såvidt begynt å heie på hverandre og gjøre hverandre gode!

Del gjerne: