Del gjerne:

Dagene har en tendens til å løpe fra meg, noe jeg vet at jeg ikke er alene om. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre en liten “twist” på dagsrutinen og legge dagens utflukt til frokosten. Inspirert av en vakker morgenhimmel over Ringerike, pakket jeg derfor sekken og inviterte med meg min søster Brit Ellen på frokost i det fri. Noe overrasket, men gudskjelov gledelig, snudde hun seg rundt og kastet seg med på frokostutflukt til Gullerudmarka. Dette er et nydelig skogsområde mellom Klekken og Åsa, ved det idylliske Gullerudtjern. Til tross for at vi her snakker om turterreng i nærområdet, er dette stier som jeg sjelden vandrer. Det skulle jeg etter hvert også få merke …

“og vi gikk og gikk, og vi gikk og gikk …

Sekken var velfylt og turen akkurat passe lang – riktignok om vi hadde gått i riktig retning! Uten å fatte noen form for mistanke, ruslet vi lykkelige og småsultne innover i skogen. Dicte svinset omkring mellom trærne, overbegeistret over den noe impulsive ekspedisjonen. Men så, litt etter litt, kom en gnagende og urovekkende følelse – følelsen av at noe ikke var helt som det skulle. Hvor var nå dette tjernet? For å sitere Lalla Carlsen; “og vi gikk og gikk, og vi gikk og gikk …”. Faktum var at vi etter en snau time, måtte innse at vi nok var litt på avveier …

tur13

tur12

tur14

tur3

tur2

Dette er i utgangspunktet ment som et turtips, men det må nok bli med et lite forbehold. Her bør man nemlig være litt kjent – eller ha GPS. Det er nemlig ikke lett å orientere seg i en skog med uendelig mange umerkede stivalg og en skogsbunn dekket av høstløv. Gjørme var det også – mye gjørme!

vi vandret med freidig mot …

Men – vel vitende om at vi bar med oss diverse go’saker i sekken, holdt vi både mot og humør oppe. Til høyre, til venstre, oppover og nedover. Plutselig kjente vi oss igjen – og vi hadde gått i ring. Når man er på vei til Gullerudtjern fra Borgergrenda og plutselig har fri sikt ned mot Steinsfjorden – ja, da vet man at man er på avveier …

Jeg er ingen stor tilhenger av tekniske “dulpeditter” når jeg ferdes i naturen. Denne gangen måtte jeg imidlertid krype til korset, og aldri før har jeg vel vært mer glad for å ha Google Maps på telefonen. Det viste seg å bli redningen. For endelig så vi vann. Vakre Gullerudtjern. Glemt var da at en 15 minutters vandring hadde endt opp som en to-timers ekspedisjon og frokosten som lunsj …

tur4

tur6

tur8

I sekken …

Det er utrolig hva man kan finne på å ta med seg som turmat, bare man bruker fantasien. Jeg hadde etter alt hell laget meg müsliblanding kvelden før som stod klar i kjøleskapet. Min erfaring er at müslien er mer lettfordøyelig når den får stå over natten blandet med væske. Denne varianten både metter – og smaker godt. Ikke minst på benken ved Gullerudtjern!

Siden frokost ble til lunsj, passet det særdeles bra at jeg i tillegg hadde “smelt sammen” en omelett med strimlet skinke og grønnsaker. Det hele ble toppet med ferskpresset juice i glasset og rykende varm kaffe i koppen. Hmmm – kan man bedre ha det …?

Kald müsligrøt (2 pers)

2 dl müsli (velg en med lite sukker), 3 dl yoghurt naturell, 1 ss flytende honning (sunt og godt søtningsmiddel) og 50 g frossen skogsbærblanding. Rør sammen alle ingredienser og la blandingen stå i kjøleskap over natten. Det smaker selvsagt ekstra godt med litt friske bær på toppen.

Enkel omelett (2 pers)

5 egg, 3 ss vann, 2 ss mandelmelk (evt. bare vann) og smak til med salt og pepper. Her tar jeg gjerne det jeg finner av kjøttpålegg i kjøleskapet og strimler over. Grønnsakene kutter jeg ferdig hjemme på kjøkkenet, så er det bare å dandere på fatet.

Nytrukket kaffe – og årets første julegavetips

Etter at jeg fikk en Jetboil i gave, har termosen fått bli igjen hjemme. Dette er rett og slett et genialt system, som i tillegg tar uforskammet lite plass i sekken. Med Jetboil og tilhørende kaffepresse, vann og presskannekaffe, har du alt du trenger. I stedet for lunken termoskaffe, kan du glede deg over rykende varm, nykokt kaffe. Og det tar knapt nok lengre tid enn å åpne en termos ;-).

Jetboil-systemet ble utviklet av Dwight Asponwall og Perry Dowst i 2001. De var da så irriterte over hvor ineffektive og tunge turkjøkken var, at de ville gjøre noe med det. Resultatet ble Jetboil.” De utviklet en brennstoffblanding av propan og iso-butan som gir høyere trykk og effekt på kort tid. Den er rett og slett superrask! Jetboil fås kjøpt på XXL og på Fjellsport.no.

tur7

tur1

Turen ble lang – men den ble veldig bra. Takk “søs” for kvalitetstid, og for at du ville bli med Dicte og meg på tur! Og ikke minst – takk for at du ikke er blitt skremt fra å bli med oss på tur flere ganger. Opplevelsen var på alle måter verdt jobben etterpå med å spyle ren både hund og eier…

tur11

tur10

Del gjerne: