Del gjerne:

Da kan vi nok en gang glede oss over at veggene i dommersalene i Fengselet, vårt eget “kultur-mekka” i sentrum av Hønefoss, blir kledd med vakker kunst. Denne gangen er det vår lokale kunstner, Karianne Gruer Torp, som gleder oss med sin separatutstilling “Mellom fjord og fjell”, en opplevelse dere absolutt ikke bør gå glipp av. Utstillingen ble åpnet lørdag av Kariannes tidligere klassevenninne, Hilde Brørby Fivelsdal.

“Det er ikke overraskende at du ble kunstner Karianne. Du tegnet allerede i skolealder de mest fantastisk bilder, både på pulter og vegger. Det er derfor med stor glede jeg ser hvor kunsten har bragt deg, og jeg blir kjempestolt av deg”, fortalte Hilde muntert i det hun erklærte utstillingen for åpen, etter at Kariannes barndomsvenninne og trofaste medhjelper, Hege Rundhovde, sørget for stemningsfull diktlesning.

kunst20

kunst26

kunst28

Det er virkelig godt å se at vi på Ringerike vet å verdsette våre egne. Det var en fullsatt dommersal som entusiastisk hadde møtt opp i dag for å både se og kjøpe inn Kariannes fantastiske bilder. Så er det da også aller første gang hun stiller ut sine malerier på “hjemmebane”. Bilder inspirert av storslått og uberørt norsk natur.

“Det er selvsagt utrolig hyggelig å endelig kunne stille ut lokalt. Men også litt skummelt! Fengselet er en fantastisk kulturinstitusjon som stadig gir oss flotte kulturopplevelser gjennom varierte utsillinger og konserter, så det er en stor og ydmyk glede for meg å kunne være nettopp her”, forteller Karianne.

kunst25

kunst22

Det er på ingen måte vanskelig å forstå at så mange vet å sette pris på Kariannes kunst. Utstillingen byr på varierte naturopplevelser som det er lett å identifisere seg med. Her finnes fjord og fjell, skog og svaberg. Selv føler jeg en umiddelbar nærhet til den naturen som Karianne skildrer gjennom sine “rustikke” penselstrøk. Fargene, nyansene, grov tekstur og spennende bruk av lys. Sammen skaper det levende stemninger som vekker liv i gode følelser. Det er i hele tatt noe ekte og urørt over hele utstillingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kunst8

Det er ikke vanskelig å forstå at Karianne er en person som trives med å ha naturen tett på seg. Bildene gjenspeiler hennes lidenskap og fascinasjon for det levende landskap i stadige endring. Inspirasjonen henter hun fra selvopplevde turer. Det jeg opplever som unikt, er at hun har en helt spesiell evne til å fange stemninger – ikke bare motiver …

Alle bildene vitner om en helt spesiell sans for farger, og alle fargene blander hun selvsagt selv. Sand og stenmel som hentes lokalt blandes ofte i malingen, noe som gir et rustikt uttrykk som bringer naturen tilbake til lerretet.

Selv om Karianne elsker å se og oppleve nye fjellheimer, ligger helt klart utsikten hjemme i Åsa hennes hjerte nærmest. Fra sitt atelier har den naturkjære kunstneren vidsyn over både Steinsfjorden og Nordmarka. “Det var først da jeg flyttet den kreative prosessen til mitt atelier hjemme i Åsa, at jeg virkelig fant mitt eget uttrykk. Det er et stort privilegium å ha naturen rett utenfor døra”, forteller hun.

På årets separatutstilling, “Mellom fjord og fjell”, har Karianne også i større grad hentet inspirasjon nettopp lokalt. Her finnes motiver fra  blant annet Tandbergmoen, Steinsfjorden og Vikerfjell. Nøyaktig hvor motivene er hentet fra, er hun imidlertid ikke så veldig opptatt av. “Jeg tror nok at mange føler at de kjenner seg igjen når de ser bildene mine. Det skyldes kanskje mer stemningen enn hvor motivet er hentet fra”, mener hun.

kunstnerisk03

kunst10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utstillingen “Fra fjord til fjell” vil bli å finne i Fengselet til og med søndag 23. oktober. Og kjære venner, dette er en utstilling jeg vil anbefale på det varmeste. Bildene setter deg i den perfekte høststemning, og hvem vet – kanskje finner du et og annet kjent landskap!

Les mer om utstillingen og kulturstiftelsen Fengselet HER

Åpningstider:
Torsdag og fredag kl. 12-17
Lørdag og søndag kl. 12-16

kunst27

 

Del gjerne: